Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Pekka Haavisto Münchenin turvallisuuskonferenssiin

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu Saksassa järjestettävään Münchenin turvallisuuskonferenssiin 14.-15. helmikuuta.

Münchenin turvallisuuskonferenssi järjestetään 56. kertaa ja se kokoaa yhteen turvallisuuspolitiikan vaikuttajia ja asiantuntijoita maailmanlaajuisesti. Konferenssi antaa osallistujille mahdollisuuden käydä keskustelua kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden tilasta.

Ulkoministeri Pekka Haavistolla on konferenssin yhteydessä lukuisia kahdenvälisiä tapaamisia kollegoidensa ja eri alojen vaikuttajien kanssa.

”Münchenin turvallisuuskonferenssi on erinomainen tilaisuus tavata kollegoita ja asiantuntijoita eri puolilta maailmaa. Se antaa mahdollisuuden paitsi virallisiin tapaamisiin, myös epämuodollisempaan keskusteluun ja vapaaseen ajatusten vaihtoon keskeisistä ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksistä”, toteaa ulkoministeri Haavisto konferenssin edellä.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Joel Linnainmäki, puh. +358 50 478 2587.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Valtioneuvoston periaatepäätös: kotiutuslentoja on mahdollista tukea24.3.2020 19:43:07 EETTiedote

Valtioneuvosto on koronaviruspandemian vuoksi tehnyt 24. maaliskuuta periaatepäätöksen, jonka pohjalta ulkoministeriö voi suunnitella kohtuuhintaisten kotiutuslentojen järjestämistä maista, joista matkailijoiden ei enää ole mahdollista palata Suomeen kaupallisilla yhteyksillä. Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti kotiutuslentoja voidaan tukea enintään 4 000 000 eurolla.

UM: Suomen edustustot selvittivät: koulutus, yhdenvertaisuus ja Sanna Marin profiloivat Suomen näkyvyyttä ulkomaisessa mediassa vuonna 201923.3.2020 15:00:00 EETTiedote

Ulkoministeriön edustustoilta keräämä Suomi maailman mediassa -katsaus kertoo Suomen kansainvälisen medianäkyvyyden jatkuvan hyvällä tasolla. Loppuvuodesta hallituksen vaihtuminen ja Sanna Marinin nousu pääministeriksi herättivät poikkeuksellisen mediakiinnostuksen Suomea kohtaan. Aikaisempien vuosien tapaan muita keskeisiä Suomeen liitettyjä teemoja olivat koulutusjärjestelmä, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

UM: Finlands beskickningar utredde: utbildning, jämlikhet och Sanna Marin gjorde Finland synligt i utländska medier 201923.3.2020 15:00:00 EETTiedote

Översikten Finland i utländska medier, som utrikesministeriet sammanställt av material från Finlands ambassader och konsulat, visar att Finland fortfarande framställs i positiv dager i utländska medier. Regeringsskiftet och valet av Sanna Marin till statsminister i slutet av året väckte exceptionellt stor uppmärksamhet i medierna. I likhet med tidigare år förknippades även temana utbildning, jämställdhet och jämlikhet med Finland.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme