Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini isännöi Suomen, Saksan, Ruotsin ja Tanskan ulkoministerikokouksen Helsingissä

Jaa

Ulkoministeri Timo Soini isännöi Suomen, Saksan, Ruotsin ja Tanskan ulkoministerikokouksen Helsingissä 25. toukokuuta.

Kokouksen keskusteluissa nousevat esille Itämeren alueen yhteiset turvallisuuskysymykset, erityisesti hybridiuhat. Ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä agendalla ovat Iran, Syyria ja transatlanttiset suhteet sekä EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan kehittäminen Brexitin jälkeen.

Saksan ja pohjoismaisten EU-maiden ulkoministerit tapasivat edellisen kerran marraskuussa 2016 Berliinissä. Helsingissä tapaamiseen osallistuvat Saksan ulkoministeri Heiko Maas, Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström ja Tanskasta valtiosihteeri Jonas Bering Liisberg.

Lisäksi Saksan ulkoministeri Heiko Maas tapaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön sekä myös kahdenvälisesti ulkoministeri Timo Soinin. Hän pitää myös juhlapuheen ulkoministeriön 100-vuotisjuhlassa Finlandia-talolla.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 923 4581 ja lähetystöneuvos Katja Luopajärvi, Pohjoisen Euroopan yksikkö, puh. +358 50 436 6506.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme