Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini Islantiin

Jaa

Ulkoministeri Timo Soini vierailee 7.-9.10.2018 Islannissa.

Vierailua isännöi ulko- ja ulkomaankauppaministeri Guðlaugur Þór Þórðarson. Ministeri Timo Soini tapaa vierailun aikana myös Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannessonin, pääministeriKatrín Jakobsdóttirin sekä parlamentin, Althingin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Áslaug Arna Sigurbjörnsdóttirin.

Tapaamisissa keskustellaan Suomen ja Islannin kahdenvälisistä suhteista sekä ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä. Lisäksi keskeisenä aiheena on arktiset kysymykset. Arktisen neuvoston puheenjohtajuus siirtyy Suomelta Islannille ensi vuoden toukokuussa.

Suomi on puheenjohtajuuskautensa aikana pyrkinyt ennen kaikkea vauhdittamaan konkreettisia toimia, joilla vähennetään mustan hiilen päästöjä. Toivomme, että Islanti omalla kaudellaan jatkaa tätä työtä.

”Keskeinen viestini islantilaisille on se, että he voivat luottaa Suomen tukeen puheenjohtajuusohjelmansa valmistelussa. Arktinen alue on meidän kaikkien yhteinen ja yhdessä sen eteen on ponnisteltava”, ministeri Soini korostaa.

Vierailun aikana ministeri Soini puhuu myös arktisesta yhteistyöstä ja keskustelee arktisten asiantuntijoiden kanssa Akureyrin yliopistossa. Akureyri on arktisen tutkimuksen keskittymä Islannissa ja toiseksi suurin kaupunkikeskus Reykjavíkin suurkaupunkialueen jälkeen.

Lisätietoja: Katja Kalamäki, ulkoministerin diplomaattiavustaja, puh. 0295 351 518 ja Ann-Christine Krank, lähetystöneuvos, Pohjoisen Euroopan yksikkö, puh. 0295 350 111.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Pekka Haavisto ulkoasiainneuvostoon Luxemburgiin14.6.2019 13:45:38 EESTTiedote

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu Luxemburgissa 17. kesäkuuta. Suomea kokouksessa edustaa ensimmäistä kertaa ulkoministeri Pekka Haavisto. Ulkoasiainneuvostossa käsitellään EU:n globaalistrategiaa, EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan (YUTP) tehokkuutta sekä Sudanin tilannetta. Ulkoasianneuvoston yhteydessä pidetään myös epävirallinen lounastilaisuus Jordanian ulkoministerin kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme