Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Soini Strasbourgiin – Suomi aloittaa Euroopan neuvoston puheenjohtajana

Jaa

Suomi aloittaa Euroopan neuvoston ministerikomitean puheenjohtajakauden 21.11.2018.

Ulkoministeri Timo Soini vastaanottaa puheenjohtajuuden nykyisen puheenjohtajamaan Kroatian ulkoministeri Marija Pejčinović Burićilta Strasbourgissa. Ulkoministeri Soini tapaa vierailunsa aikana myös Euroopan neuvoston johtoa.

Ulkoministeri puhuu lisäksi samana päivänä Strasbourgissa järjestettävässä Maailman demokratiafoorumissa (World Forum for Democracy) naisten keskeisestä roolista demokratian edistämisessä ja konfliktien ehkäisemisessä.

Euroopan neuvoston perustehtäviin kuuluu ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeusvaltioperiaatteen edistäminen. Euroopan neuvosto on perustettu vuonna 1949 ja järjestössä on 47 jäsenvaltiota. Järjestön jäsenmaissa asuu yli 830 miljoonaa ihmistä.

Suomen painopisteet puheenjohtajakaudelle ovat:

1) eurooppalaisen ihmisoikeus- ja oikeusvaltiojärjestelmän vahvistaminen

2) tasa-arvo ja naisten oikeudet,

3) avoimuus ja osallisuus sekä nuoret ja radikalisoitumisen ehkäisy.

Suomen puheenjohtajakauden ohjelmaan voi tutustua ulkoministeriön verkkosivuilla osoitteessa https://um.fi/euroopan-neuvosto-suomen-puheenjohtajuuskausi-2018-2019

Suomi aloittaa puheenjohtajakautensa ajankohtana, jolloin järjestö on suurten poliittisten, institutionaalisten ja taloudellisten haasteiden edessä. Keskeisiin ajankohtaisiin poliittisiin kysymyksiin sisältyy mm. kysymys Venäjän osallistumisoikeuksista ja maksamattomista jäsenmaksuista. Puheenjohtajakausi huipentuu Helsingissä 16.-17.5.2019 järjestettävään ulkoministerikokoukseen.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. 046 923 4581 sekä vastuuvirkamies Merja Lahtinen, puh. 0295 350 971.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme