Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeriö jatkaa nuorten rauhantyön tukemista Irakissa ja Afganistanissa Salam-hankkeella

Jaa

Ulkoministeriön rauhaa ja sovintoa edistävä Salam-projekti saa jatkoa vuosittain järjestettävien työpajojen muodossa vuoteen 2023 saakka. Hankkeen tarkoituksena on antaa irakilaisille ja afganistanilaisille nuorille mahdollisuus verkostoitua ja saada oppia rauhantyöstä ja mediavaikuttamisesta.

Vuoden 2019 aikana Salam for Peace -hankkeessa  luotiin pohja nuorten rauhanlähettiläiden verkostolle. Etenkin Irakissa projekti herätti laajaa huomiota ja ohjelmaan saatiin irakilaisnuorilta noin 1 100 hakemusta ympäri maata. Kolmen päivän työpajoihin osallistui Irakissa yksitoista nuorta ja Afganistanissa kahdeksan.

“Työpaja antoi paljon tietoa, jota voin hyödyntää työssäni lääketieteen parissa. Ennen minulla oli muutamia ajatuksia rauhasta, mutta työpajassa sain käytännön osaamista esimerkiksi neuvotteluun ja sovitteluun. Lisäksi sain uusia ystäviä”, kertoo viime vuoden Afganistanin työpajaan osallistunut Nazir Ahmad Shekari.

“Koen, että lyhyessä ajassa opin paljon rauhan merkityksestä. Kaikki työpajan aiheet olivat kiinnostavia, ja odotan pääseväni jakamaan kokemuksiani ja oppimaani muiden kanssa”, kuvailee toinen Afganistanin työpajan osallistuja Maryam Hussaini.

Osallistujat eli rauhanlähettiläät valitaan nettihakemusten perusteella. Työpajoihin pyritään löytämään nuoria miehiä ja naisia, joilla on toisiinsa nähden erilaista taustaa ja elämänkokemusta.

”Nuorten edustus rauhantyössä on ollut Afganistanissa vähäistä. Nykytilanteen varjossa on erityisen tärkeää korostaa nuorten roolia rauhan rakentamisessa ja tarjota heille uusia tapoja saada äänensä kuuluviin paikallisella tasolla”, Afganistanin työpajojen vastaava tuottaja Shakiba Adil kertoo.

Tämän vuoden työpajojen teemat ovat rauhanrakentaminen, ilmastokriisi, propagandan tunnistaminen ja siihen puuttuminen sekä konfliktinratkaisu. Lisäksi nuoret harjoittelevat vaikuttavaa viestintää ja tarinankerronnan keinoja.

“Irakin tilanne muuttuu jatkuvasti, mutta suunta on sotien jälkeen kohti jälleenrakennusta. Suomalaisilla instituutioilla on Irakissa hyvä maine, ja meillä on siksi nyt aidosti mahdollisuus tehdä muutos”, kertoo Irakin työpajoista vastaava tuottaja Mustafa Abdulameer.

Salam-projektit toteuttaa ulkoministeriölle suunnittelutoimisto Måndag. Mukana on myös molempien maiden paikallisia nuorisojärjestöjä sekä suomalainen työryhmä, johon kuuluu Adilin ja Abdulameerin lisäksi kirjailija Elina Hirvonen. Projektin etenemistä voi seurata Facebookissa Salam for Peace -sivuilla.

Lisätietoja:
Rim Mezian, viestintäsuunnittelija, ajankohtaisviestinnän yksikkö, puh. +358 295 351 905
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: EU foreign ministers meet to discuss climate and energy matters and a broad range of other topical issues22.1.2021 14:56:11 EETPress release

The EU Foreign Affairs Council will hold its first meeting of the year in Brussels on Monday 25 January. Finland will be represented by Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto. Climate and energy diplomacy of the EU and discussions with the Foreign Minister of Japan will be the main topics of the meeting. At lunch, the ministers will discuss cooperation between the EU and the United Kingdom in foreign and security policy. The arrest of the Russian opposition politician Alexei Navalny will also be raised.

UM: EU:s utrikesministrar diskuterar klimat och energi samt andra aktuella teman22.1.2021 14:55:42 EETTiedote

EU:s utrikesråd sammanträder i Bryssel till årets första möte måndagen den 25 januari. Utrikesminister Pekka Haavisto företräder Finland vid mötet. Huvudpunkterna på mötets dagordning är EU:s klimat- och energidiplomati och en diskussion med Japans utrikesminister. Under lunchen diskuterar ministrarna EU:s samarbete med Storbritannien inom utrikes- och säkerhetspolitiken. Utrikesrådet tar också upp gripandet av den ryska oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj.

UM: EU:n ulkoministerit keskustelevat ilmastosta ja energiasta sekä useista ajankohtaisista aiheista22.1.2021 14:55:20 EETTiedote

EU:n ulkoasiainneuvoston vuoden ensimmäinen kokous järjestetään Brysselissä maanantaina 25. tammikuuta. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Pekka Haavisto. Kokouksen pääaiheita ovat EU:n ilmasto- ja energiadiplomatia sekä keskustelu Japanin ulkoministerin kanssa. Lounaalla ministerit keskustelevat EU:n yhteistyöstä Iso-Britannian kanssa ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla. Esille nousee myös venäläisen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin pidätys.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme