Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeriö jatkaa nuorten rauhantyön tukemista Irakissa ja Afganistanissa Salam-hankkeella

Jaa
Ulkoministeriön rauhaa ja sovintoa edistävä Salam-projekti saa jatkoa vuosittain järjestettävien työpajojen muodossa vuoteen 2023 saakka. Hankkeen tarkoituksena on antaa irakilaisille ja afganistanilaisille nuorille mahdollisuus verkostoitua ja saada oppia rauhantyöstä ja mediavaikuttamisesta.

Vuoden 2019 aikana Salam for Peace -hankkeessa  luotiin pohja nuorten rauhanlähettiläiden verkostolle. Etenkin Irakissa projekti herätti laajaa huomiota ja ohjelmaan saatiin irakilaisnuorilta noin 1 100 hakemusta ympäri maata. Kolmen päivän työpajoihin osallistui Irakissa yksitoista nuorta ja Afganistanissa kahdeksan.

“Työpaja antoi paljon tietoa, jota voin hyödyntää työssäni lääketieteen parissa. Ennen minulla oli muutamia ajatuksia rauhasta, mutta työpajassa sain käytännön osaamista esimerkiksi neuvotteluun ja sovitteluun. Lisäksi sain uusia ystäviä”, kertoo viime vuoden Afganistanin työpajaan osallistunut Nazir Ahmad Shekari.

“Koen, että lyhyessä ajassa opin paljon rauhan merkityksestä. Kaikki työpajan aiheet olivat kiinnostavia, ja odotan pääseväni jakamaan kokemuksiani ja oppimaani muiden kanssa”, kuvailee toinen Afganistanin työpajan osallistuja Maryam Hussaini.

Osallistujat eli rauhanlähettiläät valitaan nettihakemusten perusteella. Työpajoihin pyritään löytämään nuoria miehiä ja naisia, joilla on toisiinsa nähden erilaista taustaa ja elämänkokemusta.

”Nuorten edustus rauhantyössä on ollut Afganistanissa vähäistä. Nykytilanteen varjossa on erityisen tärkeää korostaa nuorten roolia rauhan rakentamisessa ja tarjota heille uusia tapoja saada äänensä kuuluviin paikallisella tasolla”, Afganistanin työpajojen vastaava tuottaja Shakiba Adil kertoo.

Tämän vuoden työpajojen teemat ovat rauhanrakentaminen, ilmastokriisi, propagandan tunnistaminen ja siihen puuttuminen sekä konfliktinratkaisu. Lisäksi nuoret harjoittelevat vaikuttavaa viestintää ja tarinankerronnan keinoja.

“Irakin tilanne muuttuu jatkuvasti, mutta suunta on sotien jälkeen kohti jälleenrakennusta. Suomalaisilla instituutioilla on Irakissa hyvä maine, ja meillä on siksi nyt aidosti mahdollisuus tehdä muutos”, kertoo Irakin työpajoista vastaava tuottaja Mustafa Abdulameer.

Salam-projektit toteuttaa ulkoministeriölle suunnittelutoimisto Måndag. Mukana on myös molempien maiden paikallisia nuorisojärjestöjä sekä suomalainen työryhmä, johon kuuluu Adilin ja Abdulameerin lisäksi kirjailija Elina Hirvonen. Projektin etenemistä voi seurata Facebookissa Salam for Peace -sivuilla.

Lisätietoja:
Rim Mezian, viestintäsuunnittelija, ajankohtaisviestinnän yksikkö, puh. +358 295 351 905
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Suomi muiden silmin 2025: Suomi-kuva säilyi vakaana, mutta mielikuvat maailmalla jakautuvat4.2.2025 00:01:00 EET | Tiedote

Koulutus, hyvä hallinto, luonto, tasa-arvo ja onnellisuus ovat teemoja, joista Suomi tunnetaan maailmalla, kertoo Finland Promotion Boardin julkaisu Suomi muiden silmin. Vuonna 2024 kansainvälistä medianäkyvyyttä toivat erityisesti Nato-jäsenyys ja turvallisuuspolitiikka. Suomi-kuva on haastavasta maailmantilanteesta huolimatta säilynyt pääosin myönteisenä, mutta erot eri maiden suhtautumisessa Suomeen ovat kasvaneet. Sen vuoksi on yhä tärkeämpää, että Suomi tunnetaan omista vahvuuksistaan, julkaisussa todetaan.

//KORRIGERAT//Finland får eget nationellt ljudlandskap6.12.2024 00:00:00 EET | Pressmeddelande

//KORRIGERAT: telefonnummer i kontaktuppgifter// På Finlands självständighetsdag, den 6 december, offentliggör Finland som första land i världen ett nationellt ljudlandskap. ”Ääniä” är ett verk som komponerats av Lauri Porra. Verket består av 15 originalkompositioner som har inspirerats av Finland och det finländska. Beställningsverket kommer att lanseras vid ambassadernas självständighetsfester runt om i världen. Efter det kan alla som vill uppleva det finländska lugnet ta del av det musikaliska verket.

//KORJATTU//Suomi saa oman kansallisen äänimaiseman6.12.2024 00:00:00 EET | Tiedote

//KORJATTU puhelinnumero yhteystiedoissa// Suomen itsenäisyyspäivänä, 6. joulukuuta, Suomi julkaisee ensimmäisenä maana maailmassa kansallisen äänimaiseman. ”Ääniä” on Lauri Porran säveltämä, 15 alkuperäisestä sävellyksestä koostuva teoskokonaisuus, joka on saanut inspiraationsa Suomesta ja suomalaisuudesta. Tilausteos lanseerataan suurlähetystöjen itsenäisyyspäiväjuhlissa ympäri maailmaa, minkä jälkeen se on avoinna kaikille, jotka haluavat rauhoittua kokemaan suomalaisuutta musiikin kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye