UM: Unicefin innovaatiotoiminnot Suomeen – uudet keskukset edistävät oppimisen ja innovatiivisen rahoituksen ratkaisuja
Suomen pitkäaikainen kumppanuus Unicefin kanssa syvenee, kun lastenjärjestö siirtää osan innovaatiotyöstään Suomeen. Suomeen perustetaan kaksi innovaatiokeskusta, jotka keskittyvät uusien ratkaisujen kehittämiseen, testaamiseen ja skaalaamiseen oppimisen sekä innovatiivisen rahoituksen alalla. Keskukset aloittavat toimintansa syksyn aikana.
Vaikka lähes kaikki maailman lapset aloittavat koulun, arviolta 617 miljoonaa lasta ja nuorta ei opi koulussa edes perustaitoja. Unicefin innovatiivisen oppimisen keskus edistää digitaalisten ratkaisujen avulla erityisesti perus- ja toisen asteen opetusta ja oppimista. Innovatiivisen rahoituksen keskus puolestaan etsii ja kehittää uudentyyppisiä rahoitusmalleja ja finanssiteknologioita, jotka hyödyttävät maailman lapsia.
”Keskusten sijoittuminen Suomeen on hieno osoitus Suomen sitoutumisesta Unicefin työhön ja Suomen vahvasta innovaatio-osaamisesta. Haluamme kehittää oppimisen kriisiin uudenlaisia ratkaisuja yhteistyössä lasten ja nuorten kanssa. Nyt perustettavat keskukset tukevat hyvin Suomen vahvuuksia ja tavoitetta luoda Suomeen YK-järjestelmän innovaatiokeskittymä”, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.
Unicef on Suomen pitkäaikainen YK-kumppani lasten oikeuksien edistämisessä ja Suomi ja Unicef ovat tehneet jo useamman vuoden ajan yhteistyötä innovaatioiden edistämisessä. Suomi tukee muun muassa Unicefin innovaatiorahastoa sekä kansainvälisen, lasten oikeudet huomioivan tekoälyohjeistuksen kehittämistä.
Keskukset tarjoavat mahdollisuuden monialaiseen yhteistyöhön suomalaisten yksityisen ja julkisen sektorin sekä tutkimusalan ja järjestöjen kanssa. Keskusten kautta suomalaisia teknologisia ja sosiaalisia innovaatioita voidaan hyödyntää maailmalla myös laajemmin.
”Kumppanuudet ovat tärkeitä työssämme maailman lasten auttamiseksi. Unicef on kiitollinen Suomen vahvasta tuesta. Olemme yhdessä sitoutuneet etsimään uudenlaisia ratkaisuja haasteisiin, joita heikoimmassa asemassa olevat lapset kohtaavat”, sanoo Unicefin pääjohtaja Henrietta Fore.
Suomessa toimii ennestään YK-yliopiston kehitystaloustieteen tutkimuslaitos UNU-WIDER, ennakointityöhön keskittyvä UN Global Pulse (entinen YK:n teknologia- ja innovaatiolaboratorio UNTIL), YK:n projektipalvelujen toimiston UNOPSin vaikuttavuussijoittamisen ja innovaatiotyön S3i-ohjelma sekä Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM.
Lisätietoja:
Innovaatiosuurlähettiläs Jarmo Sareva, puh. +358 295 350 418
Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Mikko Autti, puh. +358 295 350 034
Ulkoasiainsihteeri Emilia Mustajärvi, Kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikkö, puh +358 295 350 376
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.
Avainsanat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto
0295 16001http://um.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Suomi muiden silmin 2025: Suomi-kuva säilyi vakaana, mutta mielikuvat maailmalla jakautuvat4.2.2025 00:01:00 EET | Tiedote
Koulutus, hyvä hallinto, luonto, tasa-arvo ja onnellisuus ovat teemoja, joista Suomi tunnetaan maailmalla, kertoo Finland Promotion Boardin julkaisu Suomi muiden silmin. Vuonna 2024 kansainvälistä medianäkyvyyttä toivat erityisesti Nato-jäsenyys ja turvallisuuspolitiikka. Suomi-kuva on haastavasta maailmantilanteesta huolimatta säilynyt pääosin myönteisenä, mutta erot eri maiden suhtautumisessa Suomeen ovat kasvaneet. Sen vuoksi on yhä tärkeämpää, että Suomi tunnetaan omista vahvuuksistaan, julkaisussa todetaan.
// KORJATTU TIEDOTE // VALTOSEN INFO PERUTTU //Tiedoksi toimituksille: ulkoministeri Valtosen info Ukrainan ja Moldovan vierailuista9.1.2025 09:22:54 EET | Kutsu
Tiedoksi toimituksille Ulkoministeri Valtosen infotilaisuus toimittajille torstaina 9.1.2025 klo 18.25 Suomen aikaa on peruuntunut. Lisätiedot: tiedottaja Miia Vihola, puh. 0295 350 680 tai UM viestintäpäivystäjä, puh. 040 551 6571 Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi
Tiedoksi toimituksille: ulkoministeri Valtosen info Ukrainan ja Moldovan vierailuista8.1.2025 18:00:24 EET | Kutsu
Ulkoministeri Elina Valtonen vieraili Ukrainassa 8. tammikuuta ja vierailee Moldovassa 9. tammikuuta. Ukrainassa tapaamisten aiheena olivat mm. Etyjin ja Suomen tuki Ukrainalle. Moldovassa Valtonen keskustelee mm. Moldovan energiatilanteesta ja Transnistrian konfliktista.
//KORRIGERAT//Finland får eget nationellt ljudlandskap6.12.2024 00:00:00 EET | Pressmeddelande
//KORRIGERAT: telefonnummer i kontaktuppgifter// På Finlands självständighetsdag, den 6 december, offentliggör Finland som första land i världen ett nationellt ljudlandskap. ”Ääniä” är ett verk som komponerats av Lauri Porra. Verket består av 15 originalkompositioner som har inspirerats av Finland och det finländska. Beställningsverket kommer att lanseras vid ambassadernas självständighetsfester runt om i världen. Efter det kan alla som vill uppleva det finländska lugnet ta del av det musikaliska verket.
//KORJATTU//Suomi saa oman kansallisen äänimaiseman6.12.2024 00:00:00 EET | Tiedote
//KORJATTU puhelinnumero yhteystiedoissa// Suomen itsenäisyyspäivänä, 6. joulukuuta, Suomi julkaisee ensimmäisenä maana maailmassa kansallisen äänimaiseman. ”Ääniä” on Lauri Porran säveltämä, 15 alkuperäisestä sävellyksestä koostuva teoskokonaisuus, joka on saanut inspiraationsa Suomesta ja suomalaisuudesta. Tilausteos lanseerataan suurlähetystöjen itsenäisyyspäiväjuhlissa ympäri maailmaa, minkä jälkeen se on avoinna kaikille, jotka haluavat rauhoittua kokemaan suomalaisuutta musiikin kautta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme