Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Utrikesminister Haavisto besöker Litauen

Dela

Utrikesminister Pekka Haavisto besöker Vilnius måndagen den 28 oktober. Minister Haavisto ska träffa Litauens premiärminister Saulius Skvernelis och utrikesminister Linas Linkevičius.

”Samarbetet kring Östersjön är ytterst viktigt. Regionen har en central roll i Finlands utrikes- och säkerhetspolitik och den är likaså viktig för vår handel och ekonomi och med tanke på miljön. Jag ser fram emot samtalen men utrikesminister Linas Linkevičius om utvecklandet av EU”, konstaterar utrikesminister Pekka Haavisto.

Utrikesministrarna ska diskutera bilaterala frågor, aktuella EU-frågor och Finlands EU-ordförandeskap, regionala frågor och läget i Östersjöområdet, relationerna till Ryssland, grannskapspolitiken och de transatlantiska förbindelserna.

Minister Haavisto bekantar sig också med Europeiska jämställdhetsinstitutet som ligger i Vilnius. ”Ett centralt mål för den finska regeringens utrikes- och säkerhetspolitik, som har ett starkt rättighetsperspektiv, är att främja jämställdhet och rättigheter för kvinnor och flickor”, framhåller utrikesminister Haavisto.

Ytterligare information: Jeri Aalto, utrikesministerns specialmedarbetare, tfn +358 50 472 0725, Virpi Kukkasniemi-Leino, ansvarig tjänsteman vid enheten för norra Europa, tfn +358 295 351 081

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum