Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Utrikesminister Haavisto besöker Riga

Dela

Utrikesminister Pekka Haavisto besöker Riga den 11 augusti 2020. Han deltar då i 100-årsjubileet av fredsavtalet mellan Lettland och Sovjetryssland och diskuterar med utrikesminister Edgars Rinkēvičs.

”Lettland är en nära samarbetspartner för Finland och jag anser att det är möjligt att både fördjupa och intensifiera samarbetet ytterligare. Det har gått hundra år sedan fredsavtalet mellan Lettland och Sovjetryssland och det är viktigt att tillsammans fundera över hur avtalet har påverkat den regionala utvecklingen och de olika historiepolitiska diskussioner som förs i dag. Jag ser med intresse fram emot diskussionerna i Riga”, säger Haavisto.

Under sitt möte diskuterar utrikesministrarna covid-19 pandemikrisen, aktuella säkerhetsfrågor och de transatlantiska relationerna.

Ytterligare information: Anu Konttinen, diplomatisk rådgivare, tfn +358 295 350 323, Christina Lehtinen, ställföreträdare för chefen för enheten för norra Europa, tfn +358 295 351 787

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

 
What do you want to do ?
New mail

Nyckelord

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

 

 
What do you want to do ?
New mailCopy
 
What do you want to do ?
New mailCopy

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum