UM: Vihreän ilmastorahaston pääjohtaja Yannick Glemarec vierailee Suomessa
Vihreä ilmastorahasto on yksi Suomen kansainvälisen ilmastorahoituksen pääkohteista. Pääjohtaja Glemarec tapaa vierailullaan ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen ja ulkoministeriön alivaltiosihteeri Elina Kalkun sekä suomalaisia ilmasto-, ympäristö- ja kehityspolitiikan vaikuttajia.
Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) pääjohtaja Leif Schulmanin ja ympäristöpolitiikkakeskuksen johtaja Eeva Furmanin kanssa Glemarec keskustelee alan tutkimustiedosta ja hiilineutraalia, resurssitehokasta yhteiskuntaa edistävistä innovaatioista.
Pääjohtaja tapaa lisäksi eduskunnan energiaremonttiryhmän edustajia.
Valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Leena Mörttisen kanssa esillä on kestävän kehityksen rahoitus ja erityisedustaja Pekka Morenin kanssa kansainvälinen valtiovarainministerien ilmastokoalitio.
Suomi tunnetaan maailmalla korkeatasoisesta meteorologiaosaamisesta. Glemarec vierailee käyntinsä aikana mittalaitteita ja -järjestelmiä valmistavan Vaisala Oyj:n tuotekehitys- ja innovaatiokeskuksessa sekä tapaa Ilmatieteen laitoksen asiantuntijoita.
Vihreä ilmastorahasto GCF:
- Vihreä ilmastorahasto (Green Climate Fund, GCF) on maailman suurin ilmastorahasto ja YK:n ilmastosopimuksen virallinen rahoitusmekanismi.
- Rahaston päätavoitteena on tukea kehittyvien maiden vähähiilistä ja ilmastokestävää kehitystä.
- YK:n ilmastosopimusten osapuolena Suomi on sitoutunut kansainväliseen ilmastotyöhön. Suomen tuki GCF:lle vuosina 2020–2023 on yhteensä 100 miljoonaa euroa.
- GCF:n rahoitus kohdistuu tasapuolisesti ilmastonmuutoksen hillintä- ja sopeutumistoimiin.
- Äärimmäisten sääilmiöiden myötä sopeutumisrahoituksen tarve on kasvanut, erityisesti kaikkein köyhimmissä maissa. Toimien kiireellisyyttä korostaa hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n 9. elokuuta julkaisema raportti, jonka mukaan ilmastonmuutos etenee aiempia arvioita nopeammin.
- Meneillään on GCF-rahaston ensimmäinen lisärahoituskausi. Tähän mennessä hyväksyttyjä hankkeita ja ohjelmia on 177. Niiden odotetaan tuottavan ilmastonmuutoksen sopeutumiseen liittyviä hyötyjä 500 miljoonalle ihmiselle sekä vähentävän kasvihuonekaasupäästöjä 1,8 miljardia hiilidioksidiekvivalenttitonnia. Vuonna 2020 GCF-hankkeita toteutettiin 77 maassa.
Lisätietoja:
Ilmastosuurlähettiläs Jan Wahlberg, puh. +358 50 567 7090
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.
Avainsanat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto
0295 16001http://um.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Suomi muiden silmin 2025: Suomi-kuva säilyi vakaana, mutta mielikuvat maailmalla jakautuvat4.2.2025 00:01:00 EET | Tiedote
Koulutus, hyvä hallinto, luonto, tasa-arvo ja onnellisuus ovat teemoja, joista Suomi tunnetaan maailmalla, kertoo Finland Promotion Boardin julkaisu Suomi muiden silmin. Vuonna 2024 kansainvälistä medianäkyvyyttä toivat erityisesti Nato-jäsenyys ja turvallisuuspolitiikka. Suomi-kuva on haastavasta maailmantilanteesta huolimatta säilynyt pääosin myönteisenä, mutta erot eri maiden suhtautumisessa Suomeen ovat kasvaneet. Sen vuoksi on yhä tärkeämpää, että Suomi tunnetaan omista vahvuuksistaan, julkaisussa todetaan.
// KORJATTU TIEDOTE // VALTOSEN INFO PERUTTU //Tiedoksi toimituksille: ulkoministeri Valtosen info Ukrainan ja Moldovan vierailuista9.1.2025 09:22:54 EET | Kutsu
Tiedoksi toimituksille Ulkoministeri Valtosen infotilaisuus toimittajille torstaina 9.1.2025 klo 18.25 Suomen aikaa on peruuntunut. Lisätiedot: tiedottaja Miia Vihola, puh. 0295 350 680 tai UM viestintäpäivystäjä, puh. 040 551 6571 Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi
Tiedoksi toimituksille: ulkoministeri Valtosen info Ukrainan ja Moldovan vierailuista8.1.2025 18:00:24 EET | Kutsu
Ulkoministeri Elina Valtonen vieraili Ukrainassa 8. tammikuuta ja vierailee Moldovassa 9. tammikuuta. Ukrainassa tapaamisten aiheena olivat mm. Etyjin ja Suomen tuki Ukrainalle. Moldovassa Valtonen keskustelee mm. Moldovan energiatilanteesta ja Transnistrian konfliktista.
//KORRIGERAT//Finland får eget nationellt ljudlandskap6.12.2024 00:00:00 EET | Pressmeddelande
//KORRIGERAT: telefonnummer i kontaktuppgifter// På Finlands självständighetsdag, den 6 december, offentliggör Finland som första land i världen ett nationellt ljudlandskap. ”Ääniä” är ett verk som komponerats av Lauri Porra. Verket består av 15 originalkompositioner som har inspirerats av Finland och det finländska. Beställningsverket kommer att lanseras vid ambassadernas självständighetsfester runt om i världen. Efter det kan alla som vill uppleva det finländska lugnet ta del av det musikaliska verket.
//KORJATTU//Suomi saa oman kansallisen äänimaiseman6.12.2024 00:00:00 EET | Tiedote
//KORJATTU puhelinnumero yhteystiedoissa// Suomen itsenäisyyspäivänä, 6. joulukuuta, Suomi julkaisee ensimmäisenä maana maailmassa kansallisen äänimaiseman. ”Ääniä” on Lauri Porran säveltämä, 15 alkuperäisestä sävellyksestä koostuva teoskokonaisuus, joka on saanut inspiraationsa Suomesta ja suomalaisuudesta. Tilausteos lanseerataan suurlähetystöjen itsenäisyyspäiväjuhlissa ympäri maailmaa, minkä jälkeen se on avoinna kaikille, jotka haluavat rauhoittua kokemaan suomalaisuutta musiikin kautta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme