Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: YK:n hankepalvelujen toimiston UNOPSin pääjohtaja Suomeen

Jaa

YK:n hankepalvelujen toimiston UNOPSin pääjohtaja Grete Faremo vierailee Suomessa 22. marraskuuta.

Pääjohtaja Grete Faremo osallistuu puhujana Slushiin ja lisäksi hänellä on Slushin yhteydessä tapaaminen kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin kanssa. Hän tapaa vierailunsa aikana myös muiden muassa alivaltiosihteeri Elina Kalkun.

UNOPSin (United Nations Office for Project Services) ja Suomen välinen yhteistyö on vahvistunut merkittävästi kuluvan vuoden aikana. UNOPS on avaamassa vaikuttavuussijoittamisohjelman toimistoaan Helsinkiin. Lisäksi UNOPS siirtää Suomeen maailmanlaajuisen innovaatiotyönsä johdon.

UNOPSin vaikuttavuussijoittamisen ohjelma (Social Impact Investing Initiative, S3I) edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteita kehittyvissä maissa. Ohjelma keskittyy isoihin infrastruktuurihankkeisiin kolmella sektorilla: uusiutuva energia, edullinen asuminen ja terveys. Ohjelma toimii hankekehittäjänä, joka rakentaa hankkeet investointikelpoisiksi ja houkuttelee näin yksityisiä sijoittajia mukaan.

Kööpenhaminassa päämajaansa pitävä UNOPS tukee muiden YK-järjestöjen toimintaa kehityksen, humanitaarisen toiminnan ja rauhanturvaamisen sektoreilla. Lisäksi se tarjoaa kehittyville maille hankintoihin liittyvää asiantuntijuutta ja tukee niitä hankkeiden hallinnoinnissa.

Lisätietoja: innovaatiosuurlähettiläs Jarmo Sareva (UNOPSin Suomen toimisto), kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikkö, puh. +358 295 350 418, lähetystöneuvos Tanja Grén, kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikkö, puh. +358 295 351 683 (pääjohtajan vierailu) sekä viestintäsuunnittelija Kuutti Koski puh. +358 295 350 206 (haastattelupyynnöt).

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme