Vaasan kaupunki - Vasa stad

Under Konstens natt kunde man känna av karnevalsstämningen

Dela

Konstens natt i Vasa 11.8.2022 samlade en rekordstor publik. Nästan 30 000 besökare njöt av karnevalsstämningen i det vackra vädret. Kvällens sista föreställning slutade abrupt med släckning av eldarna vid Gustavsborgs badstrand.

Sudenmorsiamet ja Weljet: Elements IV Jord. Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen.
Sudenmorsiamet ja Weljet: Elements IV Jord. Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen.

Arrangörerna uppskattade att antalet besökare under Konstens natt i år var på samma nivå som tidigare år, kanske till och med flera än tidigare.

-Människorna har hittat tillbaka och karnevalsstämningen var förnimbar. Det nya karnevalståget var en framgång och det fanns publik längs hela rutten till biblioteket, berättar tf kulturplanerare Pia Kokko nöjd.

De tre musikestraderna under Konstens natt drog fullskalig publik så gott som till det sista bandet, och de band som uppträdde var verkligen nöjda. Evenemanget produceras av Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

Under eldföreställningen på Gustavsborgs strand rykte det ur brasorna

I slutet av Konstens natts sista föreställning kom brandkåren för att släcka de brasor som var en del av gruppen Sudenmorsiamet ja Weljets föreställning. Ingen som var på stranden orsakades fara av föreställningen eller brasorna.

-Publiken blev förskräckt när vi inte hann informera om vad som hände innan brandmännen kom marscherande för att släcka brasorna. Vi är ledsna för den här överraskningen samt för den rök som släckningen eventuellt orsakade och som vällde över den del av publiken som stod nära, säger Pia Kokko.

Beslutet om att avbryta föreställningen fattades av polisen, eftersom röken spred sig till det närliggande centralsjukhusets ventilationskanaler.

-Räddningsverket släckte brasorna i slutet av föreställningen med en enhets krafter. Släckningsarbetet förlöpte lugnt, säger evenemangets säkerhetsansvariga Renato Mangs.

Föreställningen på Gustavsborgs strand, som blivit en tradition, var den 30-åriga gruppens sista uppträdande under Konstens natt i Vasa.

-Vi har under många år fått bjuda publiken på en minnesvärd stund med eldar som avslutning på Konstens natt. Tack ska ni ha för det allihop! Denna sista gång spelade vinden oss ett spratt och det stilla slutet på vår föreställning fick en tvär vändning. Det viktigaste är emellertid allas vår säkerhet. Fint att man sörjer för den. Vi är tacksamma att vi fick slutföra vår föreställning som just var på väg mot sitt slut, säger Laura Elo från gruppen Sudenmorsiamet ja Weljet.

Nyckelord

Kontakter

tf kulturplanerare Pia Kokko, Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster, tfn 040 167 8926, e-post pia.kokko@vasa.fi

Bilder

Sudenmorsiamet ja Weljet: Elements IV Jord. Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen.
Sudenmorsiamet ja Weljet: Elements IV Jord. Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum