Vaasan kaupunki - Vasa stad

Under Konstens Natt ordnas promenadrundor för seniorer under ledning av en erfaren guide

Dela

Vasas Äldrerådet och Idrottstjänsterna arrangerar i samarbete guidade promenadrundor under Konstens Natt torsdagen 12.8.2021. Promenadrundan ordnas på finska kl. 11-13 och på svenska kl. 14-16.

Deltagarna i promenadrundan samlas vid ovannämnda tidpunkter i Metvikens park (Träskgatan 7) som nu kallas för Båtparken, där en idrottsinstruktör drar en lätt uppvärmningsgympa.

Efter det börjar promenadrundan i Metviksområdet som räcker 1,5 timme. Henrik Fågelbärj från Vasa-Korsholm guider fungerar som guide. Om man vill kan man ta med egna gångstavar.

Promenadrundan slutar på samma ställe där den började och i Båtparken kan man förutom parkstämningen också njuta av en glass eller vila på en parkbänk.

Promenadrundan är framför allt riktad till seniorer, vilkas kondition har försvagats under coronatiden. Promenaden sker i lugnt för deltagarna passligt tempo och pauser hålls alltid om det behövs.

– Vi bekantar oss med nya ögon i ett bekant område! Vi får se allt nytt som kommit till i Metvikens park, såsom körsbärsträd och insekthotell samt blickar tillbaka i historien bl.a. vid Venny Kontturis minnesmärke, berättar Henrik Fågelbärj som också är medlem i Äldrerådet.

De 25 första på plats ryms med, så det lönar sig att komma i tid.

Fågelbärj har fungerat 50 år som guide och kulturambassadör i Vasaregionen. I år premierades han även med Vasa stads kulturpris.

Konstens Natts program 2021

Nyckelord

Kontakter

Vasa Stads koordinator för frivilligarbete Senni Korhonen, senni.korhonen@vasa.fi, tfn 040 197 8216
Medlem i Vasa Äldrerådet och Vasa-Korsholm guider rf, Henrik Fågelbärj, henrik.fagelbarj@netikka.fi, tfn 050 596 0365

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum