Vaasan kaupunki - Vasa stad

Underhållet av Vasas gatu- och grönområden är tydligt förmånligare än i genomsnitt – även invånarnöjdheten ökar hela tiden

Dela

Enligt den utredning som gjordes i sommar, är underhållet av gatu- och grönområdena i Vasa tydligt förmånligare än i genomsnitt jämfört med andra stora och medelstora städer. Även invånarnöjdheten har ökat tydligt sedan år 2018.

Vasa stads kommunteknik deltog sommaren 2021 i två riksomfattande utredningar. I den ena jämfördes underhållskostnaderna för gatu- och grönområden i 16 stora och medelstora städer. I den andra kartlades i sin tur invånarnöjdheten beträffande kommunteknikservicen i 22 städer.

– I kostnadsjämförelsen av underhållet ser situationen i Vasa relativt bra ut. Då man granskar talen från föregående år har Vasas underhållskostnader varit 27 % lägre än genomsnittet, konstaterar kommunteknikdirektör Jukka Talvi.

För invånarnöjdhetens del har kommunteknikens alla delområden gått i en betydligt bättre riktning sedan år 2018. I den riksomfattande jämförelsen ligger Vasa nära genomsnittet i fråga om kundnöjdheten.

För parkernas, skogarnas och lekparkernas del är situationen tydligt bättre än i genomsnitt i hela landet, då däremot snöplogningen av gång- och cykelvägar erhöll lägre vitsord av invånarna än i genomsnitt.

– Vinterunderhållets områdesentreprenader har konkurrensutsatts i år och i fortsättningen är det meningen att gång- och cykelförutsättningarna förbättras i synnerhet inom huvudcykelnätverket. En ny serviceform kommer också att vara plogningen av tomtanslutningar, som inte är stadens lagstadgade service, men som många invånare har önskat, berättar Talvi.

Enligt Talvi visar utredningarna att kommunteknikens läge i Vasa är som helhet mycket bra. Trots det finns det ännu rum för förbättringar.

– I det stora hela är vi redan nu rätt kostnadseffektiva och i fråga om invånarnöjdheten är riktningen utmärkt. Ännu är det en bit kvar till toppen, men den här skillnaden kommer vi att ta in under kommande år.

Kontakter

Kommunteknikdirektör Jukka Talvi, 040 831 1550, jukka.talvi@vaasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum