Vaasan kaupunki - Vasa stad

Undervisning i islam inleds inom den finskspråkiga grundläggande utbildningen i Vasa

Dela

Inom den finskspråkiga grundläggande utbildningen i Vasa inleds undervisning i islam för de elever som hör till det aktuella religionssamfundet eller för vilka religionen i fråga utifrån deras kulturella bakgrund och den fostran som de fått motsvarar deras religiösa åskådning. Undervisningen ges på vårdnadshavarnas särskilda begäran.

Undervisningen ges på finska och den följer de nationella grunderna för läroplanen beträffande undervisning i islam. Lektionerna i islam är avsedda för det aktuella religionssamfundets medlemmar eller om religionen i fråga utifrån elevens kulturella bakgrund och den fostran som hen fått motsvarar hens religiösa åskådning.

Om religionsundervisning föreskrivs i lagen om grundläggande utbildning. Enligt lagen ska för minst tre elever som inte deltar i undervisningen i evangelisk-luthersk eller ortodox religion ordnas undervisning i deras egen religion.

– Vårdnadshavare till nio elever har under september–oktober uttryckt sin önskan om att undervisning i islam ordnas inom den grundläggande utbildningen i Vasa, säger områdesrektorn Johanna Olsson.

Undervisningen ordnas i Isolahden koulu från och med vecka 48. Anmälan till undervisningen sker via rektorn i den egna skolan och föräldrarna informeras direkt via Wilma.

Kontakter

områdesrektorn Johanna Olsson, tfn 040 510 07 17, johanna.olsson@edu.vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum