Vaasan kaupunki - Vasa stad

Undvik utomhusidrottsplatser med trängsel

Dela

Vasa stads idrottsservice ger invånarna anvisningar att undvika sådana utomhusidrottsplatser där det är mycket användare. Det har exempelvis varit trängsel på motionstrappan på Öjberget, då många människor söker sig till utomhusidrottsplatserna.

Bild: Susanna Saari
Bild: Susanna Saari

Enligt regeringens riktlinjer bör alla icke nödvändiga sociala kontakter undvikas, och folksamlingar på över 10 personer är förbjudna. Det är även skäl att undvika samlingar i mindre grupper.

Än så länge kommer motionstrappan på Öjberget inte att stängas, men chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen vädjar till kommuninvånarna att använda sunt förnuft.

- Nu måste kontakter verkligen undvikas. Om tio personer redan motionerar på trappan, lönar det sig att istället ta en tur i skogen eller på en naturstig, instruerar Lehtonen.

Lehtonen påminner även om att man inte får träna på trappan med dubbskor, eftersom de skadar trappans brädfodring.

I Vasa finns det många utomhusidrottsplatser och en lista på dessa finns på webbsidan www.vaasa.fi/sv/utomhusidrottsplatser. Naturstigar i Vasaregionen hittar du här: www.vaasa.fi/sv/aktiviteter-och-natur

Kontakter

chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen, tfn 040 718 7034, mika.lehtonen@vasa.fi

Bilder

Bild: Susanna Saari
Bild: Susanna Saari
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum