Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Unelmaduunia etsimässä – Ohjaamotalo auttaa nuoria löytämään oman polkunsa

Jaa

Espoon kaupunki osallistuu valtakunnalliseen Periksen unelmaduuni -kampanjaan, missä mediapersoona Juha ”Peris” Perälä tutustuu eri työtehtäviin ja esittelee niitä katsojille unelmaduuniaan etsien. Kampanjan tarkoituksena on nostaa esiin erilaisia työtehtäviä ja kannustaa erityisesti nuoria etsimään sitä omaa juttuaan.

Juha "Peris" Perälä pääsi ohjaamaan nuoria Ohjaamotalossa ja Omnian nuorten työpajoilla.
Juha "Peris" Perälä pääsi ohjaamaan nuoria Ohjaamotalossa ja Omnian nuorten työpajoilla.

Periksen unelmaduuni -kampanjan keskiössä Espoon osalta on nuorille suunnattu Ohjaamotalo, mistä kuka tahansa alle 30-vuotias saa vinkkejä ja tukea eri elämäntilanteisiin. Ohjaamotalosta voi hakea neuvoja opiskelumahdollisuuksien kartoittamiseen ja ammatinvalintaan, työnhakuun ja toimeentuloon, asumiseen ja taloudenhallintaan sekä hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja vapaa-ajan mahdollisuuksiin. Yli 60 eri ammattilaista työskentelee Ohjaamotalossa nuorten tukena.

Kampanjavideolla Peris pohtii yhdessä nuorten kanssa heille sopivia uravaihtoehtoja, ja opastaa uusiin aloihin tutustumisessa työpajoilla, mistä nuori saa työkaluja opiskeluun ja työelämään.

”Periksellä on upean ennakkoluuloton suhtautuminen eri aloihin, ja toivomme että kampanjan kautta monet nuoret löytäisivät oman kiinnostuksen kohteensa ja Ohjaamotalon palvelut”, sanoo Ohjaamotalon toiminnasta vastaava Tero Luukkonen.  

Konkreettisia toimia nuorten työllisyyden edistämiseksi

Espoon kaupungin strategiassa eli Espoo-tarinassa on asetettu tavoitteeksi työllisyysasteen nouseminen 75 prosenttiin ja työttömyyden aleneminen viiteen prosenttiin. Erityistä huomiota on kiinnitettävä nuorten työllisyyden kasvuun. Nuorisotyöttömyys on Espoossa vähentynyt, mutta tehtävää on vielä.

Lisäksi hallitus on vahvistamassa kuntien järjestämisvastuuta työllisyyspalveluissa. Ratkaisu toteutetaan työllisyyden kuntakokeiluilla, joihin Espoon kaupunki valmistautuu hakeutumaan. Vastuu kohderyhmän työllisyyspalveluista siirtyy valtiolta kokeiluun osallistuville kaupungeille. Kohderyhmänä kokeiluissa ovat muun muassa maahanmuuttajat ja kaikki alle 30-vuotiaat. Parhaillaan Espoossa onkin käynnissä työ nuorten työllisyyspalveluiden vahvistamiseksi. Kehitteillä oleva nuorten ekosysteemi rakentuisi Espoon kaupungin eri toimialoista, yhteistyökumppaneista ja yrityksistä.

”Vastaamme hallituksen haasteeseen yhdistämällä resurssit aiempaa monialaisemmin. Nuorten työllisyyden edistämiseksi tarvitsemme monien tahojen yhteistyötä, sillä yksin kenenkään on vaikea onnistua. Yhteistyöllä saamme enemmän vaikuttavuutta ja nuorille parempia palveluja”, toteaa nuorten ekosysteemin rakentamisessa mukana oleva kehittämispäällikkö Sanna Lindholm Espoon kaupungilta.

Periksen unelmaduuni -kampanjassa mukana olevien organisaatioiden maksamasta summasta 1000 € organisaatiota kohden sijoitetaan suoraan nuorten työllistymisen edistämiseen. Sijoitus toteutetaan nuorille keikkatyötä tarjoavan Work Pilotsin kautta, joka ostaa sovelluksensa kautta työtunteja nuorille. Kampanjan toteutuksesta vastaa Sportspot Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Ohjaamotalosta
Tero Luukkonen
alueellisten nuorisopalvelujen päällikkö
puh. 050 321 3813
tero.luukkonen@espoo.fi

Lisätietoja nuorten työllisyyspalvelujen edistämisestä
Sanna Lindholm
kehittämispäällikkö
puh. 043 825 1878
sanna.lindholm@espoo.fi

Lisätietoja Espoon kaupungin osuudesta Periksen unelmaduuni -kampanjassa
Mari Ala-Mikkula
markkinointi- ja viestintäpäällikkö
puh. 043 826 7495
mari.ala-mikkula@espoo.fi

Kuvat

Juha "Peris" Perälä pääsi ohjaamaan nuoria Ohjaamotalossa ja Omnian nuorten työpajoilla.
Juha "Peris" Perälä pääsi ohjaamaan nuoria Ohjaamotalossa ja Omnian nuorten työpajoilla.
Lataa
Yli 60 eri ammattilaista työskentelee Ohjaamotalossa nuorten tukena.
Yli 60 eri ammattilaista työskentelee Ohjaamotalossa nuorten tukena.
Lataa
Kampanjassa kumppanina on Work Pilots, minkä kautta nuoret voivat etsiä keikkatyötä.
Kampanjassa kumppanina on Work Pilots, minkä kautta nuoret voivat etsiä keikkatyötä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme