Aviador Kustannus

Unelmat ja menestymispaineet kamppailevat Katariina Leinon romaanin Noitasiskot kulisseissa

Jaa

Katariina Leinon viidennessä nuorille ja nuorille aikuisille suunnatussa kirjassa teatterikoulun opiskelijoiden määrätietoinen unelmien tavoittelu saa shakespearelaiset mitat.

Katariina Leinon teatterimaailmaan sijoittuva nuortenkirja Noitasiskot ilmestyy elokuussa.
Katariina Leinon teatterimaailmaan sijoittuva nuortenkirja Noitasiskot ilmestyy elokuussa.

Kirjailija ja dramaturgi Katariina Leinon uusi romaani Noitasiskot ilmestyy Aviadorin kustantamana 20.8.2019.

Teatterimaailmaan sijoittuva Noitasiskot kertoo kahden nuoren naisen ystävyydestä menestymispaineiden ja niiden synnyttämän epävarmuuden keskellä. Romaani näyttää kauniin traagisesti, miten vähästä unelman saavuttaminen tai kadottaminen voi olla kiinni.

Isänsä kuolemasta toipuva, määrätietoinen Janica tahtoo näyttelijäksi. Tamperelaisen teatterikoulun pääsykokeissa hän tapaa mystisen ja eteerisen Miljan, ja syvä ystävyys syttyy heti. Se joutuu pian kuitenkin kovalle koetukselle, kun molemmat kilpailevat teatterikoulun lukuvuoden huipentavan Macbethin pääroolista – ja samalla kamppailevat omien surujensa kanssa. Shakespearelainen draama kehystää nuorten näyttelijöiden ja unelmien määrätietoisen tavoittelun vaikeuksia.

Katariina Leino on tamperelainen kirjailija, näytelmäkirjailija ja dramaturgi. Hän on julkaissut 1990-luvulta lähtien romaaneja nuorille ja nuorille aikuisille. Lisäksi hän on kirjoittanut puhe- ja musiikkiteattereille yhteensä 32 näytelmää, musikaalia ja dramatisointia. Hän on myös kirjoittanut kouluille Taikamaan Aapisen ja Lukukirjan (Otava). Noitasiskot on hänen viides nuorille ja nuorille aikuisille kirjoittamansa romaani.

Julkistamistilaisuus 21.9. Tampereella

Noitasiskojen julkistamistilaisuus järjestetään lauantaina 21.9. klo 16.30–18 Tampereen YO-talolla (Kauppakatu 10). Tilaisuudessa kirjailija Katariina Leinoa haastatellaan uuden kirjansa kirjoittamisesta sekä teemoista, ja hän signeeraa teoksiaan. Julkistamistilaisuuteen on kaikille vapaa pääsy – tervetuloa juhlistamaan uutta nuortenkirjallisuutta!

Julkistamistilaisuuden jälkeen klo 18 YO-talolla alkaa Leinon kirjoittaman näytelmän Vasara ja nauloja näytös. Lisätietoja ja liput esitykseen voi hankkia Suomen musiikkiteatterin verkkosivuilta.

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin kustantaja Vesa Tompurille tai tiedottaja Viivi Ängeslevälle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleita teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse pdf-tiedostona.

Leino, Katariina: Noitasiskot
ISBN 9789527063934
84.2
170 sivua
Sidottu
Ilmestymisaika: 20.8.2019

E-kirja:
ISBN: 9789527063941
Ilmestymisaika: lokakuu 2019

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Katariina Leinon teatterimaailmaan sijoittuva nuortenkirja Noitasiskot ilmestyy elokuussa.
Katariina Leinon teatterimaailmaan sijoittuva nuortenkirja Noitasiskot ilmestyy elokuussa.
Lataa
Kirjailija Katariina Leino.
Kirjailija Katariina Leino.
Lataa
Katariina Leino: Noitasiskot (Aviador, 2019)
Katariina Leino: Noitasiskot (Aviador, 2019)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on vuonna 2012 perustettu kotimainen kustantamo, joka kustantaa kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin. Painopisteitämme ovat käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta sekä musiikkikirjat – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme