Vaasan kaupunki - Vasa stad

Utomhusidrottsplatserna är öppna, inomhusidrottsplatserna och simhallen öppnas 1.6

Dela

De utomhusidrottsplatser som Vasa stad upprätthåller öppnades 14.5. Till exempel Karlsplanen är öppen, men planen är reserverad endast för friidrottsföreningarna till och med 31.5. På alla idrottsplatser ska restriktionerna för sammankomster och säkerhetsavstånden följas.

På stora idrottsplatser (Karlsplanen, bobollsplanen och de stora konstgräsplanerna) är restriktionerna för sammankomster 30 personer, dvs högst tre grupper på tio personer med beaktande av säkerhetsavstånden. På de små idrottsplatserna, t.ex. Öjbergets konditionstrappa, är restriktionen för sammankomster fortfarande 10 personer till och med 31.5.

- De föreningar och privatpersoner som använder idrottsplatserna svarar själva för att restriktionerna följs, och staden strävar efter att övervaka detta och reagerar vid behov, berättar chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen.

Karlsplanen är i princip reserverad för friidrottsföreningar till och med 31.5, men föreningar inom andra grenar kan höra sig för hos idrottsservicens kundbetjäning om möjligheten till träning i grupp på Karlsplanen. På alla idrottsplatser är omklädningsrummen stängda till och med 31.5.

Närmare anvisningar väntas om inomhusidrottsplatserna och simhallen

Inomhusidrottsplatserna såsom idrottshallen, idrottscentret, Orrnäs skyddsrum och skolornas gymnastiksalar öppnas 1.6. Också simhallen i Vasa öppnas i början av juni och då följs regeringens säkerhetsdirektiv.

I fråga om öppnandet av och antalet användare i inomhusidrottsplatserna inväntas ännu eventuella preciseringar från statsrådet eller regionförvaltningsverket.

Tiden då simhallen i Vasa har varit stängd har utnyttjats för normala årsunderhåll.

-Bland annat har kvinnornas bastur förnyats, fogarna har förnyats i duschrummen, utjämningsbassängerna har tvättats och alla maskiner har genomgåtts och service har gjorts på dem, berättar simhallens serviceförman Sari Kivelä.

Simskolorna och barnens motionsbaserade sommarläger genomförs som planerat. Till båda pågår anmälan. Också kostnadsfri sommargympa för vuxna är på kommande.

Kontakter

chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen, tfn 040 718 7034, mika.lehtonen@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tapio Ollikainen är Brändö Företagscentrum Ab:s nya verkställande direktör för viss tid3.6.2020 09:42:03 EESTTiedote

I och med att verkställande direktören för Brändö Företagscentrum Ab Anne Volama gick i pension i våras beslutade bolagets styrelse att utse Tapio Ollikainen till ny verkställande direktör från och med den 1 juni. Direktörsuppdraget är tidsbundet till den 31 december 2020. Ollikainen har tidigare medverkat i bolagets styrelse och känner till bolaget och är därmed ett naturligt val som verkställande direktör. Samtidigt fortsätter han också som Vasa stads lokalitetsdirektör.

Palosaaren yrityskeskus Oy:n määräaikaiseksi toimitusjohtajaksi Tapio Ollikainen3.6.2020 09:38:01 EESTTiedote

Palosaaren yrityskeskus Oy:n toimitusjohtaja Anne Volaman siirryttyä eläkkeelle keväällä, yhtiön hallitus päätti nimittää uudeksi toimitusjohtajaksi Tapio Ollikaisen 1.6. alkaen. Toimitusjohtajuus on määräaikainen 31.12.2020 asti. Ollikainen on aikaisemmin toiminut yhtiön hallituksessa, joten hän tuntee yrityksen ja on siksi luonteva valinta toimitusjohtajaksi. Ollikainen jatkaa samanaikaisesti myös Vaasan kaupungin toimitilajohtajana.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum