Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Utopistinen designklassikko Venturo-talo täydentää Näyttelykeskus WeeGeen tarjontaa

Jaa

Espoon Tapiolassa sijaitseva Näyttelykeskus WeeGee on tehnyt merkittävän designhankinnan. Arkkitehti Matti Suurosen (1933-2013) suunnittelema Venturo-talo avataan kesällä 2021 WeeGeellä.

Venturo-talo. Kuva Espoon kaupunginmuseo.
Venturo-talo. Kuva Espoon kaupunginmuseo.

Näyttelykeskus WeeGee on hankkinut yksityishenkilöltä vuonna 1971 rakennetun Venturo-talon, joka on aiemmin toiminut Ylöjärvellä huoltoasemana. Talo siirretään syksyn 2019 aikana kunnostettavaksi, ja avataan yleisölle kesällä 2021 osana näyttelykeskuksen toimintaa. Venturo eli CF-45 talo liittyy vuonna 2012 WeeGeellä avatun Futuro-talon (nro 001) seuraksi.

Venturo-talo jatkoa Futuro-talon avaruusajan utopialle

Arkkitehti Matti Suuronen oli optimistinen, tulevaisuuteen uskova suunnittelija, mikä heijastui hänen työssään. Futuro-talo on Suurosen suunnittelema ellipsin muotoinen muovitalo, jossa kiteytyvät 1960-luvun lopun avaruusajan arkkitehtuurin ja designin kokeelliset muodot, uudet materiaalit ja optimistiset ideat.

Suuronen suunnitteli pyöreäkulmaisen Venturo-talon v. 1971 jatkoksi Futuro-talon saamalle kansainväliselle huomiolle. Näin syntyi Casa Finlandia -sarja, joka sisälsi lujitemuovista toteutettuja rakennuksia. Venturo-talon lisenssi myytiin 23 maahan. Suomessa taloja valmistettiin noin 20 kappaletta, joista suurin osa meni yksityiskäyttöön ja muutamia huoltoasemaksi ja kioskeiksi.

Venturo ja Futuro -talot muodostavat merkittävän designkokonaisuuden WeeGeellä

Korkeatasoiseen näyttelykokemukseen tähtäävä WeeGee on kulttuurimatkailukohde, jossa vierailee vuosittain yli 300 000 kävijää. Näyttelykeskus kokee tärkeänä tarjota uuden elämän aikansa merkittäville designobjekteille ja näin tarjota yleisölle mahdollisuuden kokea niiden tunnelmaa itse.

”Arkkitehti Matti Suuronen teki suuren osan elämäntyöstään Espoossa ja on luontevaa, että hänen tuotantoaan tuodaan esille WeeGeellä. Arkkitehti Aarno Ruusuvuoren jykevä betoniarkkitehtuuri ja Matti Suurosen sarjavalmisteiset muovitalot suunniteltiin ja rakennettiin samalla aikakaudella. Suurosen Futuro ja Venturo -talot sopivat mielestämme hyvin Ruusuvuoren arkkitehtuurin oheen”, kertoo Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö Lea Rintala.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö Lea Rintala
puh. 046 877 1952
lea.rintala@espoo.fi

Mediakuvat:
Verkostosuunnittelija Laura Läntinen
puh. 043 824 6337
laura.lantinen@espoo.fi

Kuvat

Venturo-talo. Kuva Espoon kaupunginmuseo.
Venturo-talo. Kuva Espoon kaupunginmuseo.
Lataa
Venturo-talo. Kuva Espoon kaupunginmuseo.
Venturo-talo. Kuva Espoon kaupunginmuseo.
Lataa
Venturo-talo. Kuva Espoon kaupunginmuseo.
Venturo-talo. Kuva Espoon kaupunginmuseo.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoonlahden terveysasemajärjestelyt selvityksessä1.7.2020 15:30:12 EESTTiedote

Espoonlahden terveysasemalla sattui 13.4. vesivahinko, jonka jälkeen tilat ovat olleet pois käytöstä. Rakennus on saavuttamassa peruskorjausiän ja vesivahingosta johtuen Tilapalvelut selvittää mahdollisuutta aikaistaa peruskorjausta. Väistötiloja ja vaihtoehtoisia ratkaisuja on etsitty ja järjestetty siten, että asukkaat saavat tarvitsemansa palvelut mahdollisimman vaivattomasti ja työntekijöillä on turvalliset ja terveelliset työskentelytilat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme