Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Utrikesminister Pekka Haavisto deltar i Europadagens program i Helsingfors

Dela
Europadagen firas den 9 maj. I år ordnas Europadagens huvudevenemang i Helsingfors centrumbibliotek Ode och på webben. På programmet står flera aktuella diskussioner om Finlands och Europas framtid. Utrikesministeriets Europainformation ordnar en för allmänheten öppen diskussion med temat ”Europas säkerhetspolitiska miljö i omvälvning – Europeiska unionens riktning”.

Diskussionen inleds den 9 maj kl. 10.00 i Maijasalen på första våningen i Ode. Utrikesminister Pekka Haavisto och EU:s ungdomsdelegat Lotta Tuominen medverkar i diskussionen. Journalisten Jussi-Pekka Rantanen leder ordet. Diskussionen som också kan följas på webben på eurooppapaiva.fi handlar om säkerhetsläget i Europa.

Rysslands invasion av Ukraina har rubbat det europeiska säkerhetssystemet. Kriser har upprepade gånger prövat, men också förenat, Europeiska unionen. Hur reagerar EU och EU-landet Finland på krigskrisen? Har Europa och EU förändrats för all tid?

”EU är ett fredsprojekt som kom till efter andra världskriget. Europadagen som är en dag för europeisk fred och gemenskap är viktigare än aldrig någonsin. EU står orubbligt bakom Ukraina”, säger utrikesminister Haavisto.

Europadagens arrangörer är Finland i Europa rf, utrikesministeriets Europainformation, Europeiska kommissionens representation i Finland, Europaparlamentets informationskontor i Finland, Unga Européer rf, Jubileumsfonden för Finlands självständighet Sitra, Statsrådets kansli, arbets- och näringsministeriet, Ode, Euroepiska investeringsbanken och Central Baltic Programme.

Mer information:

Sara Haalahti, informatör, tfn +358 295 350 089.
Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi

Bilder

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum