Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Utrikesministeriet deltar i resemässan 2023

Dela

Utrikesministeriet är med på resemässan i Helsingfors mässcentrum den 19–22 januari. Efter covid-19-pandemin är finländarna igen intresserade av utlandsresor.

På mässan presenterar ministeriet sina tjänster till resenärer och påminner om resesäkerheten: vad är ett resemeddelande, varför man ska göra en reseanmälan och ha en reseförsäkring.

Utrikesministeriet deltar också i scenprogrammet. Fredagen den 20 januari kl. 13.45 talar utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari om turismen i Finland. Utrikesminister Pekka Haavisto berättar om sina erfarenheter av turism lördagen den 21 januari kl. 13. Söndagen den 22 januari kl. 12.30 ordnas det en paneldebatt med utrikesministeriets experter som deltagare. Temat är ”Res smart - hur förbereda sig inför resan?”

Vidare ger konsulerna praktiska tips på vad som är bra att ta i beaktande före resan och hur man reder ut problem som kan uppstå under resan. Finlands ambassader och andra beskickningar hjälper finländarna om till exempel passet blir stulet under resan. Tuomo Meretniemi, turistproffs och erfaren äventyrare, seglare och författare, är speaker.

Kom och träffa utrikesministeriets experter i ministeriets monter 6r50. De ger dig råd hur du ska gå till väga om du råkar ut för problem utomlands eller om du är osäker på att resa till ett visst land. Du får också senaste information om resesäkerheten och får en möjlighet att snurra på lyckohjulet. 

Mer information: 

Outi Saarikoski, chef för enheten för konsulära ärenden, tfn 0295 350 696

Petra Sarias, innehålls- och kommunikationsexpert, tfn 0295 351 593

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum