Espoon kaupunki - Esbo stad

Utställningen Hänförd av naturen i staden i Naturens hus Villa Elfvik 24.6–16.8 .2020

Dela

Varför är naturens mångfald viktig, vad hotar den och vad kan du göra för att trygga den? Låt dig hänföras av naturen i staden! Vi ger dig också konkreta tips på vad du kan göra.

Foto: Vesa Turtola.
Foto: Vesa Turtola.

Naturens utarmning är ett av de största miljöproblemen. Människan är en del av naturen och helt beroende av naturen. Till exempel hotas livsmedelsproduktionen av att pollinerarna minskar alarmerande snabbt, eftersom mer än 75 procent av världens viktigaste matväxter åtminstone delvis är beroende av djurpollinering.

Våra val påverkar naturens mångfald. Du kan påverka både lokalt och globalt på många olika sätt. På utställningen hittar du lösningar som främjar naturens mångfald både på din gård, på utflykter och på matbordet.

Esbo stad försöker också beakta naturens mångfald i sin verksamhet. De viktigaste ekologiska korridorerna beaktas, murkna träd lämnas kvar i skogen och främmande, invasiva arter bekämpas. På utställningen får du också tips om vad du själv kan göra för att vår gemensamma natur ska må bra.

Utställningen har gjorts i Villa Elfvik. Den hör till Esbo miljöcentrals temaår Hänförd av naturen i staden 2020. Utställningen har planerats och designats av projektarbetare Anna Hakala. Vi kan också låna ut utställningen senare.

Naturens hus Villa Elfvik, Elfviksvägen 4, är öppet mån–fre kl. 9–16 och lör–sön kl. 10–16. Café Elfvik är öppet på veckosluten samtidigt som Naturens hus. Fritt inträde till Naturens hus.

Nyckelord

Kontakter

Katri Luukkonen, planerare, Naturens hus Villa Elfvik, tfn 043 826 5253, katri.luukkonen@esbo.fi

Anna Hakala, projektarbetare, temaåret Hänförd av naturen i staden 2020/Naturens hus Villa Elfvik, tfn 040 639 3409, anna.hakala@esbo.fi

Bilder

Foto: Vesa Turtola.
Foto: Vesa Turtola.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Naturens hus Villa Elfvik är Esbo stads centrum för miljöinformation. Naturens hus vill främja en hållbar livsstil och hjälpa besökarna att själva leva på ett hållbart sätt.

Följ oss!:

Instagram: www.instagram.com/villaelfvik
Facebook: www.facebook.com/espoonymparistokeskus

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum