Vaasan kaupunki - Vasa stad

Utvärderingsberättelsen 2021 har publicerats

Dela

Revisionsnämndens utvärderingsberättelse för år 2021 har publicerats. Då en ny fullmäktigeperiod inleds behandlas i utvärderingsberättelsen både förutsättningarna för förverkligandet av stadens strategi och ledningssystemets funktionalitet. Dessutom utvärderas stadskoncernens ekonomiska utgångspunkter samt utvecklingen av så kallade kriskommunskriterier.

I utvärderingsberättelsen behandlas också främjandet av stadens attraktivitet och frågor i anslutning till egendomsförvaltning.

Främjandet av attraktiviteten har i staden indelats i flera separata mål. Till det hör bland annat utvecklande av näringslivets verksamhetsförutsättningar samt främjande av utbildning och sysselsättning. I utvärderingsberättelsen behandlas också i anslutning till främjande av attraktiviteten utvecklingen av skatteinkomsterna.

Stadskoncernens betydelse som en del av produktionen av service och eventuella ändringar i de resurser som reserverats för det här betonas i egendomsförvaltningen under den här fullmäktigeperioden. I den ekonomiska översikten jämförs utvecklingen av kriskommunskriterierna för Vasa stads del också i relation till jämförelsestäderna.

Utvärderingsberättelsen har uppgjorts i ett tillgängligt format på Vasa stads webbplats vaasa.fi.

Bekanta dig med utvärderingsberättelsen på adressen www.vaasa.fi/sv/utvarderingsberattelse-2021

Kontakter

Revisionsnämndens ordförande Heimo Hokkanen,
tfn 040 557 6611, heimo.hokkanen@vaasa.fi

Revisionsdirektör Matti Rosvall,
tfn 040 482 2455, matti.rosvall@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum