Demarinaiset

Uuden hallituksen tehtävä on rakentaa luottamusta

Jaa
Hallitustunnustelija, kokoomuksen Petteri Orpo on tekemässä tärkeää päätöstä. Hän ratkaisee, millaisella arvopohjalla suomalaista yhteiskuntaa uudella hallituskaudella johdetaan. Demarinaiset pitää tärkeänä, että Suomea johdetaan tulevaisuudessakin vahvalta tasa-arvoon rakentuvalta pohjalta, luottamusta rakentaen.

“Kasvavan kansallismielisyyden ja protektionismin ajassa tarvitaan halua rakentaa kansainvälistä yhteistyötä ja kansainvälisiin sopimuksiin perustuvaa ihmisoikeuspolitiikkaa. Suomen kaltaiselle pienelle maalle kv-kumppanuudet ja liittolaissuhteet ovat ensiarvoisen tärkeä. Tämä edellyttää meiltä vastavuoroisuutta. Sopimukset – myös turvallisuuspolitiikassa - perustuvat vastavuoroisuuteen”,korostaa Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen ja jatkaa,  

“Suomi on nyt täysivaltainen Nato-maa, ja se vaatii meitä ymmärtämään ne vastuut, joita jäsenyys meiltä edellyttää. Samoin meidän on yhä oltava aktiivisia vaikuttajia ja toimijoita EU:ssa. EU on Suomelle turvallisuusyhteisö. Pienellä maalla ei voi koskaan olla liian monia ystäviä.” 

Euroopassa on ollut nähtävissä virtauksia, joissa perinteinen maltillinen oikeisto on liittoutumalla nostanut valtaan äärioikeistolaisia liikkeitä. Tämä kansalliskonservatiivisten määrä on huolestuttavaa monesta syystä. Sisäänpäin käpertyminen on vaarallista erityisesti tilanteessa, jossa naapurimaamme käy brutaalia, laitonta hyökkäyssotaa.  

Vallassa ollessaan kansalliskonservatiiviset hallitukset ovat tehneet lakimuutoksia, jotka ovat kaventaneet naisten oikeuksia, yksilö- ja sananvapautta ja tasa-arvoa yhteiskunnassa, ja joilla voi olla kauaskantoiset vaikutukset. Näin on käynyt esimerkiksi Puolassa ja Unkarissa, joissa esimerkiksi vallassa oleva hallinto on kaventanut median oikeuksia riippumattomaan uutisointiin.  

“Vierastan ajatusta, jonka mukaan perussuomalaisille on automaattisesti tie auki hallitusvastuuseen. Naisjärjestönä, joka ajaa tasa-arvoa ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta, emme voi tukea suuntausta, jonka ydinajattelua hallitsee muukalaisvihamielisyys ja vaade EU-erosta", Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen muistuttaa.  

Demarinaiset ovat valmiita kantamaan vastuuta myös tulevalla hallituskaudella. Naisjärjestöjen tasolla olemme tehneet paljon yhteistyötä kokoomuksen kanssa ja tiedämme, että kysyntää tasa-arvoa, kansainvälisyyttä ja rakentavaa talouspolitiikkaa kohtaa varmasti löytyy.   

“SDP:n hallitustunnistelijalle lähettämissä vastauksissa näkyy tavoite sosiaalisesta ja taloudellisesti kestävästä hyvinvointivaltiosta, työelämän tasa-arvosta, eriarvoisuuteen puuttumisesta ja median vapauden säilyttämisestä. Toivon, että hallitustunnustelija Orpo näkee rakentavan ja luottamukseen pohjaavan linjan arvon tässä epävarmuuden ajassa. Hallitusyhteistyö kokoomuksen kanssa on mahdollista siten, että SDP voi pitää kiinni kynnyskysymyksistään: sosiaaliturvasta, koulutuksesta ja sotesta emme ole valmiita leikkaamaan. Mahdolliset leikkaukset näiltä aloilta olisivat erityisesti naisten kannalta haitallisia. Sosialidemokraattiset naiset peräänkuuluttavat Petteri Orpolta valmiutta toteuttamiskelpoisiin julkista taloutta vahvistaviin toimiin”, päättää Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Demarinaiset
Siltasaarenkatu 18-20 C, 6. krs. 00530 HELSINKI


https://www.demarinaiset.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinaiset

1.12.2022 on monelle ilon päivä30.11.2022 15:44:44 EET | Tiedote

Kirjoitin muutama vuosi sitten siitä, kuinka Suomessa kyykytetään vuosikausia ihmisiä, joilla on maksuhäiriömerkintä. Merkintä on haitannut satojen tuhansien suomalaisten elämää, vaikka he olisivat maksaneet velkansa pois. Maksuhäiriömerkinnät ovat Suomessa yhä yleisempiä. Ulosottoon saapuu yli kolme miljoonaa asiaa vuodessa. Viime vuonna jo n. 400 000 suomalaisella oli maksuhäiriömerkintä, joka vastaa n. kahdeksaa prosenttia aikuisväestöstä. On tärkeää uskaltaa keskustella velkaantumisesta, joka on laaja yhteiskunnallinen ongelma. Viime vuosina olen useampaan kertaan ottanut yhteyttä eri kansanedustajiin ja kysynyt, miksi ihmisiä rangaistaan ja tehdään arvottomaksi vuosia kestävällä luottotietojen menetyksellä, vaikka ihminen olisi maksanut kaikki ulosottonsa ja velkansa pois? En ole ymmärtänyt, miksi heillä velan maksun jälkeen säilyy maksuhäiriömerkintä. Tällainen henkilö ei saa vuokra-asuntoa, puhelinta, verkkopankkitunnuksia eikä sähkösopimusta. Hieno uutinen on, että 1.12.2022 as

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme