Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uuden Harrastuspassi-mobiilisovelluksen avulla nuori löytää vaivattomasti uusia harrastuksia

Jaa

Harrastuspassi on peruskoulun 7.–9.-luokkalaisille suunnattu uusi mobiilisovellus, jonka tavoitteena on lisätä nuorten mahdollisuuksia kokeilla ja löytää helposti itselleen sopivia harrastuksia. Samalla Harrastuspassi auttaa harrastusten järjestäjiä tavoittamaan nuoret entistä paremmin. Harrastuspassista löytyy monenlaista tekemistä kulttuurista liikuntaan eri puolilla Helsinkiä. Sovellus jalkautetaan Helsingin peruskoulujen 7.–9.-luokkalaisille elokuun 2020 aikana.

Nuorten uusi Harrastuspassi-mobiilisovellus toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Nuorten uusi Harrastuspassi-mobiilisovellus toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Harrastuspassissa ovat mukana Helsingin kaupungin nuorille tarjoamat harrastukset ja vapaa-ajan toiminta sekä järjestöjen, yhdistysten ja yritysten tuottamaa harrastustarjontaa. Sovelluksesta löytyy myös etuja kuten maksuttomia harrastuskokeiluja.Harrastuspassiin voi ilmoittaa yrityksen tai yhteisön harrastustarjontaa pyytämällä palveluntarjoajan käyttäjätunnukset harrastuspassi.fi -sivustolta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta. Ilmoittaminen on palveluntarjoajille maksutonta.

”Harrastuspassin avulla jokainen nuori voi löytää uusia ideoita vapaa-ajan tekemiseen. Uskon, että sovellus madaltaa kynnystä uuden harrastuksen aloittamiseen ja yhä useampi nuori löytää itselleen mielekästä tekemistä”, toteaa hankkeen kehitystä seurannut apulaispormestari Nasima Razmyar.

Harrastuspassi on valtakunnallinen hanke, jonka sovelluskehitystä on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö. Sovelluksen omistaa Helsingin kaupunki. Harrastuspassi on saatavilla suomen-, ruotsin- ja englanninkielisinä versioina.

Mitä nuoret voivat tehdä Harrastuspassilla?

Sovelluksen käyttäjät eli peruskoulujen 7.–9.-luokkalaiset löytävät Harrastuspassista helposti oman kaupungin ja lähialueen maksullisen ja maksuttoman harrastustarjonnan sekä etuja kuten maksuttomia harrastuskokeiluja. Kiinnostavista harrastuksista voi sovelluksen kautta vinkata myös kaverille tai sosiaaliseen mediaan sekä tallentaa omat suosikit. Harrastuspassi näyttää myös kaupungin suosituimmat harrastukset ja edut sekä nuoren omaan sovelluksen käyttöhistoriaan perustuvia suosituksia.

”Harrastuspassia on kehitetty kaikissa vaiheissa yhdessä nuorten kanssa. Heidän antamansa palautteen perusteella on muokattu sovelluksen konseptia, käytettävyyttä ja graafista ilmettä”, kertoo projektipäällikkö Suvi Ervamaa. Harrastuspassin suunnittelussa on otettu mallia myös maailmalta: Pass Culture on suosittu ranskalaisille 18-vuotiaille nuorille kehitetty kulttuuripassi.  

Lue lisää: harrastuspassi.fi ja katso esittelyvideo: Aina jotain tekemistä.

Harrastuspassin esittelyvideo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suvi Ervamaa, projektipäällikkö, 040 191 7210, suvi.ervamaa@hel.fi
Essi Eranka, viestintä- ja markkinointipäällikkö, 040 568 13 69, essi.eranka@hel.fi

Kuvat

Nuorten uusi Harrastuspassi-mobiilisovellus toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Nuorten uusi Harrastuspassi-mobiilisovellus toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Digimedian palvelukonseptihanke vie kohti saumatonta ja tasa-arvoista pääsyä yleisten kirjastojen e-aineistoihin 18.9.2020 08:00:00 EESTTiedote

Suomalaisilla on tällä hetkellä asuinkunnasta riippuen eriarvoiset lähtökohdat saada yleisten kirjastojen kautta käyttöönsä digimediaa, kuten e-kirjoja, e-äänikirjoja ja e-lehtiä. Tätä yleisten kirjastojen merkittävää kansallista kysymystä ryhtyy nyt ratkomaan digitaalisen median palvelukonseptihanke. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa ja Helsingin kaupunginkirjaston vetämässä hankekokonaisuudessa selvitetään lähtökohtia digitaaliselle palvelukonseptille ja tehdään käyttäjälähtöisiä kokeiluja. Hanke kestää toukokuuhun 2021 asti.

Projektet om servicekoncept för digitala medier leder mot en smidig och jämlik åtkomst till de allmänna bibliotekens e-material 18.9.2020 07:59:00 EESTTiedote

För tillfället har finländare ojämlika utgångspunkter beroende på hemkommun vad gäller åtkomsten till digitala medier, till exempel e-böcker, digitala ljudböcker och digitala tidningar och tidskrifter, via de allmänna biblioteken. Nu tar projektet om servicekoncept för digitala medier itu med denna stora fråga som berör de allmänna biblioteken i hela landet. Inom projekthelheten, som finansieras av Undervisnings- och kulturministeriet och leds av Helsingfors stadsbibliotek, utreds utgångspunkterna för ett digitalt servicekoncept och genomförs användarorienterade försök. Projektet pågår fram till maj 2021.

The Digimedia service concept project aims for seamless and equal access to the e-materials of public libraries 18.9.2020 07:58:00 EESTPress release

Depending on their municipality of residence, Finns are currently not equal in terms of their access to the digital media, such as e-books, digital audio books and digital magazines, provided by public libraries. This significant national question for public libraries will now be tackled by a service concept project focusing on digital media. The project, which is funded by the Ministry of Education and Culture and led by Helsinki City Library, strives to determine starting points for a digital service concept and conduct user-oriented trials. The project will last until May 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme