Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uuden Harrastuspassi-mobiilisovelluksen avulla nuori löytää vaivattomasti uusia harrastuksia

Jaa

Harrastuspassi on peruskoulun 7.–9.-luokkalaisille suunnattu uusi mobiilisovellus, jonka tavoitteena on lisätä nuorten mahdollisuuksia kokeilla ja löytää helposti itselleen sopivia harrastuksia. Samalla Harrastuspassi auttaa harrastusten järjestäjiä tavoittamaan nuoret entistä paremmin. Harrastuspassista löytyy monenlaista tekemistä kulttuurista liikuntaan eri puolilla Helsinkiä. Sovellus jalkautetaan Helsingin peruskoulujen 7.–9.-luokkalaisille elokuun 2020 aikana.

Nuorten uusi Harrastuspassi-mobiilisovellus toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Nuorten uusi Harrastuspassi-mobiilisovellus toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Harrastuspassissa ovat mukana Helsingin kaupungin nuorille tarjoamat harrastukset ja vapaa-ajan toiminta sekä järjestöjen, yhdistysten ja yritysten tuottamaa harrastustarjontaa. Sovelluksesta löytyy myös etuja kuten maksuttomia harrastuskokeiluja.Harrastuspassiin voi ilmoittaa yrityksen tai yhteisön harrastustarjontaa pyytämällä palveluntarjoajan käyttäjätunnukset harrastuspassi.fi -sivustolta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta. Ilmoittaminen on palveluntarjoajille maksutonta.

”Harrastuspassin avulla jokainen nuori voi löytää uusia ideoita vapaa-ajan tekemiseen. Uskon, että sovellus madaltaa kynnystä uuden harrastuksen aloittamiseen ja yhä useampi nuori löytää itselleen mielekästä tekemistä”, toteaa hankkeen kehitystä seurannut apulaispormestari Nasima Razmyar.

Harrastuspassi on valtakunnallinen hanke, jonka sovelluskehitystä on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö. Sovelluksen omistaa Helsingin kaupunki. Harrastuspassi on saatavilla suomen-, ruotsin- ja englanninkielisinä versioina.

Mitä nuoret voivat tehdä Harrastuspassilla?

Sovelluksen käyttäjät eli peruskoulujen 7.–9.-luokkalaiset löytävät Harrastuspassista helposti oman kaupungin ja lähialueen maksullisen ja maksuttoman harrastustarjonnan sekä etuja kuten maksuttomia harrastuskokeiluja. Kiinnostavista harrastuksista voi sovelluksen kautta vinkata myös kaverille tai sosiaaliseen mediaan sekä tallentaa omat suosikit. Harrastuspassi näyttää myös kaupungin suosituimmat harrastukset ja edut sekä nuoren omaan sovelluksen käyttöhistoriaan perustuvia suosituksia.

”Harrastuspassia on kehitetty kaikissa vaiheissa yhdessä nuorten kanssa. Heidän antamansa palautteen perusteella on muokattu sovelluksen konseptia, käytettävyyttä ja graafista ilmettä”, kertoo projektipäällikkö Suvi Ervamaa. Harrastuspassin suunnittelussa on otettu mallia myös maailmalta: Pass Culture on suosittu ranskalaisille 18-vuotiaille nuorille kehitetty kulttuuripassi.  

Lue lisää: harrastuspassi.fi ja katso esittelyvideo: Aina jotain tekemistä.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Harrastuspassin esittelyvideo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suvi Ervamaa, projektipäällikkö, 040 191 7210, suvi.ervamaa@hel.fi
Essi Eranka, viestintä- ja markkinointipäällikkö, 040 568 13 69, essi.eranka@hel.fi

Kuvat

Nuorten uusi Harrastuspassi-mobiilisovellus toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Nuorten uusi Harrastuspassi-mobiilisovellus toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

In the exhibition Between Objects, Estonian artists present their interpretations of works from HAM’s collection27.1.2022 09:31:24 EET | Press release

The exhibition Between Objects presents artworks acquired for HAM’s collection over the past 10 years, in dialogue with artworks by contemporary artists from Estonia. The exhibition is based on a gamified method developed by Curator Denis Maksimov where he has invited five Estonian artists to each respond to a work from the HAM collection by choosing an existing artwork of their own to be exhibited alongside the collection piece.

Utställningen Föremål emellan presenterar estniska konstnärers tolkningar av HAM:s samlingsverk27.1.2022 09:24:18 EET | Tiedote

I utställningen Föremål emellan presenteras verk som skaffats till HAM:s samling under de senaste tio åren i en dialog med estniska nutidskonstnärers verk. Utställningen grundar sig på kuratorn Denis Maksimovs spelifierade metod. Maksimov har bjudit in fem konstnärer från Estland för att reagera på HAM:s samlingsverk genom att välja ett motpar från sin egen produktion som ska ställas ut tillsammans med verket.

Esineiden kesken –näyttelyssä virolaiset taiteilijat esittävät tulkintoja HAMin kokoelmateoksista27.1.2022 09:20:38 EET | Tiedote

Esineiden kesken –näyttely esittelee viimeisen kymmenen vuoden aikana HAMin kokoelmaan hankittuja teoksia dialogissa virolaisten nykytaiteilijoiden teosten kanssa. Näyttely perustuu kuraattori Denis Maksimovin pelilliseen metodiin. Maksimov on kutsunut viisi Virossa toimivaa taiteilijaa reagoimaan HAMin kokoelmateokseen valitsemalla vastinparin omasta tuotannostaan sen rinnalla esitettäväksi.

Pääkaupunkiseudun kirjastoissa keskustellaan ilmastovieraiden kanssa ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta kirjallisuuden avulla26.1.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Ilmastovieraat-kiertue tuo pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoihin helmi–toukokuun aikana noin parikymmentä kirjailijaa, kirjoittajaa ja aktivistia, joiden kanssa keskustellaan ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta kirjallisuuden avulla. Ilmastovieraita tavataan kirjastoissa lähes viikoittain toukokuulle asti. Ilmastokriisistä, luontokadosta ja ekologisesta elämäntavasta julkaistaan yhä enemmän uusia kirjoja. Tieto lisää ymmärrystä ja toimintakykyä, ja kaunokirjallisuuden avulla voidaan kuvitella mahdollisia tulevaisuuksia ja käsitellä ekokriisiin liittyviä tunteita ja ajatuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme