Uuden Lastensairaalan Tukisäätiön valtuuskunnan puheenjohtajaksi Tasavallan Presidentin puoliso, ohjelmajohtaja Jenni Haukio (VTM)

Jaa

TIEDOTE 19.12.2019. Säätiö Uuden Lastensairaalan tuki perustettiin 2013 ja se on luonut edellytykset perimmäisen tehtävänsä hoitamiseksi rakennuttamalla uuden lastensairaalan Helsinkiin. Säätiö on huolehtinut rakennushankkeen rahoituksesta, suunnittelusta ja rakennuttamisesta. Säätiön tarkoitus on edistää molemmilla kotimaisilla kielillä tapahtuvaa lastenlääketieteellistä tutkimusta, opetusta ja erikoistumista pediatriseen lääketieteeseen sekä näiden hyödyntämistä etupäässä rakennuttamalla ja ylläpitämällä tähän tarkoitukseen sopivia tiloja sekä edistämällä tutkimusta lastenlääketieteen yhteydessä.

Tulevaisuuden tavoitteina tukisäätiöllä on muun muassa perustaa Uuteen lastensairaalaan Valtakunnallinen Lasten Kivunhoitokeskus sekä kehittää lastentautien tutkimusta monipuolisesti myös kansainväliset yhteistyömahdollisuudet mukaan lukien.

Syyskuussa avautuneessa Uudessa lastensairaalassa sairaalan rakennusaikana toimineen tukisäätiön valtuuskunnan sekä hallituksen kokoonpano muuttuu vuoden 2019 alussa.

Uuden Lastensairaalan Tukisäätiön valtuuskunnan puheenjohtajaksi Rouva Jenni Haukio

Valtuuskunnan muut jäsenet ovat Siri Kolu, Helena Ranta, Lilli Paasikivi, Tarja Lähdemäki, Päivi Tapanainen, Kalle Hoppu, Kari Raivio, Kaarina Torppa, Eero Huovinen, Asmo Kalpala sekä Meeri Haataja.

”Uusi lastensairaala edustaa Suomen tarinaa korkean teknologian ja tasa-arvon hyvinvointiyhteiskuntana, jossa kaikkein tärkeimmistä eli lapsista huolehtiminen on koko maailman kärkitasoa. Tukisäätiön valtuuskunnan puheenjohtajuus on minulle suuri ilo ja kunnia”, Haukio toteaa.

Tukisäätiön hallituksen puheenjohtajana jatkaa Anne Berner ja varapuheenjohtajana aloittaa toimitusjohtaja Pekka Vauramo

Muut hallituksen jäsenet ovat Jussi Mertsola, Johan Aalto, Marja-Leena Rinkineva, Paula Laine, Ari Lahti sekä Timo Ahopelto.

Säätiön visiona on jatkuvasti kehittää maailman parhaan lastensairaalaa yhdessä HUS:in ja säätiön laajan tukiverkoston kanssa. Tavoitteena on kansainvälinen yhteistyömalli, jossa kohtaavat tutkijat, teknologia, lääketiede ja elinkeinoelämä. Olen kiitollinen, että olemme saaneet Suomen parasta osaamista Uuden lastensairaalan tukisäätiön hallitukseen ja valtuuskuntaan”, iloitsee hallituksen puheenjohtaja Anne Berner.

Valtuuskunnan sekä hallituksen nimityksen astuvat voimaan 1.1.2019.

Tukisäätiön asiamiehenä ja hankejohtajana on aloittanut 1.10.2018 Anne Knaster, jonka tehtäviin kuuluu säätiön operatiivinen toiminta sekä varainhankinta. Knaster on toiminut aiemmin Lastenklinikoiden Kummit ry:n toiminnanjohtajana.

Säätiön uudet nettisivut aukeavat helmikuussa osoitteessa www.lastensairaalantuki.fi ja säätiön toimisto sijaitsee Meilahdessa Uuden lastensairaalan vieressä.                               

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Anne Knaster, asiamies
hankejohtaja. puh + 358 40 830 0600
anne.knaster@lastensairaalantuki.fi 

Tietoja julkaisijasta

LastensairaalantukiTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.