Y-Säätiö

Uuden vuokrakerrostalon rakennustyöt alkavat tällä viikolla Pirkkalassa

Jaa

Y-Säätiö-konsernin M2-Kodeilla on pian jo yli 20 vuokratalokohdetta Tampereen työssäkäyntialueella. Asukkaat pääsevät muuttamaan Pirkkalan Loukonlahteen valmistuvaan taloon vuoden päästä. Asunnot ovat kohtuuhintaisia ARA-vuokrakoteja.

M2-Kotien vuokrakerrostalo valmistuu Loukonlahden kaupunginosaan Pirkkalaan. Havainnekuva Arkkitehdit Ahlström Oy
M2-Kotien vuokrakerrostalo valmistuu Loukonlahden kaupunginosaan Pirkkalaan. Havainnekuva Arkkitehdit Ahlström Oy

Pirkkalaan, Loukonlahden kaupunginosaan valmistuu arviolta vuoden päästä M2-Kotien kohtuuhintaisia vuokrakoteja.

Osoitteeseen Läpikäytävänkuja 4 rakennettava kuusikerroksinen kerrostalo sijaitsee hyvien palveluiden tuntumassa. Rakennustyöt aloitetaan tällä viikolla. Asuntoja taloon tulee yhteensä 48.

”Haluamme rakentaa Pirkkalan kaltaisille kasvaville kaupunkialueille. Voimakkaasti kehittyvä Tampereen seutu tarvitsee myös kohtuuhintaisia vuokrakoteja”, Y-Säätiön rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman sanoo.

Pirkkala on voimakkaasti kasvava alue Tampereen naapurissa. M2-Kodeilla on pian jo yli 20 vuokratalokohdetta Tampereen työssäkäyntialueella. Uusia kohteita on Pirkkalan lisäksi rakenteilla parhaillaan TampereelleNokialle ja Lempäälään.

Kaikki yhteiskunnalliseen Y-Säätiö-konserniin kuuluvan M2-Kotien rakennuttamat vuokratalot ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa ja varallisuusrajoja.

Kohteessa toimii arkkitehtinä Lari Lehtonen Arkkitehdit Ahlström Oy:stä. Rakentamisesta vastaa KVR-urakoitsijana VRP Länsi-Suomi Oy.

”Tämä kohde on osa neljän kerrostalon rakentamishanketta halutulla ja hyvällä sijainnilla. Ensimmäiset asunnot ovat jo valmistuneet ja meidän on tarkoitus käynnistää seuraavan kerrostalon rakennustyöt vielä tulevana kesänä”, toimitusjohtaja Tomi Häikiö VRP Länsi-Suomi Oy:stä sanoo.

Yhteyshenkilöt

Pekka Kampman, rakennuttamisjohtaja, Y-Säätiö
puh. 020 7020 211
pekka.kampman@ysaatio.fi

Tomi Häikiö, toimitusjohtaja, VRP Länsi-Suomi Oy
puh. 050 4106 705
tomi.haikio@vrp.fi

Kuvat

M2-Kotien vuokrakerrostalo valmistuu Loukonlahden kaupunginosaan Pirkkalaan. Havainnekuva Arkkitehdit Ahlström Oy
M2-Kotien vuokrakerrostalo valmistuu Loukonlahden kaupunginosaan Pirkkalaan. Havainnekuva Arkkitehdit Ahlström Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Y-Säätiö
Y-Säätiö
Pitkänsillanranta 3 A, 8. krs / PL 322
00531 HELSINKI

09 7742 5540, palveluaika arkisin klo 9–15https://ysaatio.fi

Y-Säätiö on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja ja asunnottomuustyön asiantuntija. Y-Säätiö edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ihmisille, joiden on vaikea löytää asuntoa. Y-Säätiö on yleishyödyllinen, poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon. Y-Säätiö-konsernilla on yli 17 000 asuntoa yli 50 paikkakunnalla. M2-Kodit on osa konsernia. ysaatio.fi / m2kodit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Y-Säätiö

Kuntavaaleissa päätetään, onko kunnissa asunnottomuutta2.3.2021 10:34:10 EET | Tiedote

Kuntapäättäjät vaikuttavat päätöksillään suoraan siihen, miten kunnissa poistetaan asunnottomuutta, muistuttaa asunnottomuustoimija Y-Säätiö. Kunnissa on huolehdittava, että tontteja varataan erityisryhmien asumiseen. Avainasemassa ovat myös palveluiden kilpailutukset. Niissä määritellään, noudatetaanko kunnassa Asunto ensin -mallia, joka on todettu asunnottomuuden hoidossa erittäin toimivaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme