Karisto

Uudenlainen Piirretään satuja iholle -kirja tukee lapsen rauhoittumisen ja läsnäolon taitoja

Jaa

Nora Lehtisen ja Jenni Skyttä-Forssellin satukirja Hattaratuuli on ensimmäinen satukirja, jossa satuihin yhdistyvät piirrosohjeet. Ohjeet neuvovat lukijaa piirtämään tarinaa tukevia kuvioita lapsen selkään.

Hattaratuuli-kirjassa sadut ja piirtämisohjeet kulkevat rinnakkain. Kuvitus: Reetta Niemensivu.
Hattaratuuli-kirjassa sadut ja piirtämisohjeet kulkevat rinnakkain. Kuvitus: Reetta Niemensivu.

Hyppää ralliauton rattiin ajelemaan kohti satumetsää! Siellä tuulee hattaraa, vietetään riehakkaat synttärit ja matkataan iltatuulen siivellä avaruuteen. Nora Lehtisen ja Jenni Skyttä-Forssellin Hattaratuuli-kirjassa lyhyiden tarinoiden rinnalla kulkevat helpot ohjeet, joilla aikuinen voi piirtää sadun lapsen iholle. Yhteisessä lukuhetkessä lapsen on mukava rauhoittua, nauttia sadun maailmasta ja läsnäolosta. Teoksen kuvitus on Reetta Niemensivun käsialaa.

Kirjailijat Lehtinen ja Skyttä-Forssell ovat tavanneet toisensa työskennellessään koulussa erilaisten oppijoiden parissa. Heitä kiinnostaa toiminallisuus ja kokemuksellisuus tarinankerronnassa. 

"Olemme saaneet seurata erilaisten oppijoiden tapoja oppia ja nauttia kirjallisuudesta ja tarinoista. Olemme itse innostuneet oppimisen kokemuksellisuudesta. Toiminta, liike ja itse tekeminen tukevat oppimisprosessia ja tekee siitä hauskan ja mieleenpainuvan", he toteavat.

Hattaratuuli-kirja on syntynyt tuomaan yhdessäolon iloa kaikille lapsille ja aikuisille ja se tarjoaa mahdollisuuden kokea tarinan usean eri aistin kautta.

"Suosittelemme kirjaa ihan kaikille, mutta erityisesti heille, jotka tykkäävät kosketuksesta ja iholle piirtämisestä. Teos sopii yhteisiin hetkiin pitkin päivää ja on erityisen ihana ja rentouttava iltasatukirja."

Piirretään satuja iholle:

  • Kirjassa seikkaillaan satumetsässä välillä tarinoiden ja välillä lorujen muodossa.
  • Tekstin rinnalla kulkevat helpot ohjeet, joiden avulla satu piirretään lapsen iholle.
  • Samaa liikettä voi jatkaa aina siihen saakka kunnes ohje muuttuu.
  • Piirrosohjeita voi soveltaa helposti omien mieltymystesi mukaan.
  • Teksti kannattaa lukea rauhassa, jotta liike ehtii mukaan tarinaan.
  • Pyydäthän aina luvan piirtämiselle.
  • Muista koskettaa kevyesti.
  • Selkä on oiva paikka piirroksille, emme suosittele piirtämään vatsan tai rintakehän alueelle.

Nora Lehtinen ja Jenni Skyttä-Forssell työskentelevät sanojen ja luovuuden maailmassa. He kannustavat lapsia ja nuoria lukemisen pariin toiminnallisin keinoin, mielikuvitusmatkoille omilla siivillä! Kirjoittajien kokemukset lasten kanssa työskennellessä ovat inspiroineet kokemukselliseen tarinankerrontaan.

Hattaratuuli – Piirretään satuja iholle ilmestyy 18.2.2021.

Arvostelukappaleet, pdf-vedokset ja tekijöiden haastattelupyynnöt: Hannele Tavi hannele.tavi@otava.fi puh. 0445312225.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Hattaratuuli-kirjassa sadut ja piirtämisohjeet kulkevat rinnakkain. Kuvitus: Reetta Niemensivu.
Hattaratuuli-kirjassa sadut ja piirtämisohjeet kulkevat rinnakkain. Kuvitus: Reetta Niemensivu.
Lataa
Jenni Skyttä-Forssell ja Nora Lehtinen. Kuva: Toni Forssell
Jenni Skyttä-Forssell ja Nora Lehtinen. Kuva: Toni Forssell
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Pitääkö jokaisella lapsella olla erityistaito? Uudessa Superluokka-sarjassa kaikilla muilla on superkyky paitsi Sohvilla20.9.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Superluokassa jokainen koulupäivä on huikea seikkailu! Kirjailija ja käsikirjoittaja Pilke Salon hauskassa uudessa sarjassa Sohvi on luokkansa ainoa, jolla ei ole jännittävää superkykyä. Siitä huolimatta ihan tavallinen Sohvi valitaan luokkansa uuden Setvijäkerhon johtajaksi. Kerholla riittää tehtäviä, ja niiden ratkaisemiseksi tarvitaan niin Sohvin neuvokkuutta kuin hänen luokkalaistensa superkykyjä.

Kati Outisen lyyrisen kauniit muistelmat päästävät lähelle rakastetun taiteilijan elämää9.8.2021 08:22:00 EEST | Tiedote

Näyttelijä Kati Outinen rakastaa pitkiä kävelyretkiä, museoita, lukemista, runoja, sienestämistä, teatteria, elokuvaa, virkkausta, ruuanlaittoa, autolla ajelua, vanhoja puita, kirppareita, ihmisten tarinoita, muutoksia, keskusteluja, prosesseja, juustoja ja punaviiniä. Tästä kaikesta sekä lukuisista tunnetuista työprojekteistaan hän kirjoittaa uutuuskirjassaan Niin lähelle kuin muistan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme