Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uudenlaiset säestetyt runoklubit alkavat Caisassa

Jaa

Caisassa järjestetään kevään mittaan kolme läpi illan säestettyä CAI SANA SOI? -runoklubia, joissa voi nähdä ja kuulla vierailevia runoilijoita ja sanataiteilijoita musiikin siivittämänä. Lisäksi illoissa myös säestetty open mic.

CAI SANA SOI? (c) Caisa
CAI SANA SOI? (c) Caisa

Kevään ensimmäisessä illassa 15. helmikuuta vierailevina runoilijoina nähdään Nihkee Akka ja Kasper Salonen.

Nihkee Akka on kirjoittaja ja koomikko Jonna Nummelan feministinen, lavarunoileva alterego, jonka runoissa keskeistä on huumori ja normikriittisyys sekä tavoite purkaa esiintyjän ja katsojan välisiä raja-aitoja. Nihkeen Akan queer-henkiset esitykset yhdistelevät vaihtelevia määriä runoutta, stand up -komiikkaa, dragia, esitystaidetta ja klovneriaa. Nihkee Akka on hallitseva Poetry Slamin suomenmestari ja EM nelonen. Lavan ulkopuolella Nummela toimii Helsinki Poetry Connectionin varapuheenjohtajana ja sanataideohjaajana.

Kasper Salonen on helsinkiläinen spoken word -runoilija, kaksikielinen kääntäjä ja erityisherkkä MC. Runoissaan hän tutkii sekä inhimillistä että planetaarista luontoa ja pyrkii kohti ihmisten välistä kosmista yhteisymmärrystä.

Runojen säestyksestä ja illan äänimaailmasta vastaavat musiikin monilahjakkuudet, useista bändeistäkin tutut Masi Hukari ja Sami Lehtinen. He ovat luoneet improvisaatioon ja vuorovaikutukseen perustuvan tietokonejärjestelmän, jossa sanataiteilija pääsee osallistumaan musiikin tempon, sävyn ja ambienssin luonteeseen reaaliajassa kosketusohjaimella. Tätä ei ole aikaisemmin nähty eikä kuultu!

Illan päättää open mic, jossa ihan jokaisella on mahdollisuus päästä esittämään omia runojaan tai lyhytproosatekstiään musiikin säestyksellä. Open mic -osuuteen on ennakkoilmoittautuminen venlanrunoiluyhteiso@gmail.com otsikolla "ILMO CAISA". Paikan päällä voi myös ilmoittautua, mikäli tilaa riittää. Esityksen kesto on noin 5 min.

Iltaa emännöi sanataiteilija, runoilija-runonlausuja Venla Moisala.

Keso 2 h, kieli: suomi ja englanti

CAI SANA SOI? -klubin vierailevat runoilijat 
pe 15.2. klo 19 Nihkee Akka & Kasper Salonen
pe 15.3. klo 19 Harri Hertell & Tuija Väliapakka
pe 12.4. klo 19 Juha Kulmala & J. K. Ihalainen

Liput 10 / 5 €, Lippu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sanataiteilija, runoilija-runonlausuja Venla Moisala
venlanrunoiluyhteiso@gmail.com
044 513 7106

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
kulttuuri- ja vapaa-aika
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi

Kuvat

CAI SANA SOI? (c) Caisa
CAI SANA SOI? (c) Caisa
Lataa
"Nihkee Akka" Jonna Nummela (c) Caisa
"Nihkee Akka" Jonna Nummela (c) Caisa
Lataa
Kasper Salonen (c) Caisa
Kasper Salonen (c) Caisa
Lataa
Venla Moisala,(c) Caisa
Venla Moisala,(c) Caisa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Caisa on 1996 perustettu kulttuurikeskus, joka edistää taiteen ja kulttuurin keinoin Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi. Caisassa järjestetään esityksiä, tapahtumia ja näyttelyitä sekä annetaan taideopetusta. Tiloja on mahdollista myös vuokrata. Kulttuurikeskus Caisa on avoin kaikille!

Caisa kotisivut
Caisa FaceBook
Caisa Twitter
Caisa Instagram

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Odes app Obotti använder artificiell intelligens för att hjälpa sina kunder att hitta något att läsa16.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

I Helsingfors centrumbibliotek Ode har man tagit i bruk en bokrekommendationsrobot, som hjälper en att hitta intressanta saker att läsa. Obotti rekommenderar litteratur ur Odes hyllor som motsvarar användarens egna unika smak. Obotti är ett exempel på försöken med artificiell intelligens som Helsingfors stad utför, genom vilka man vill förbättra servicen.

Lotta Kemppinen vuoden helsinkiläisurheilija12.6.2021 17:35:00 EEST | Tiedote

Juoksija Lotta Kemppinen on valittu vuoden helsinkiläisurheilijaksi. Kemppinen saavutti EM-hallikilpailuissa Puolan Torunissa hopeaa naisten 60 metrillä 7. maaliskuuta 2021. Kemppinen paransi talven aikana 60 metrin Suomen ennätystä kahdesti, ja matkan SE kirjataan tällä hetkellä lukemiin 7,16, jonka Kemppinen juoksi 20. helmikuuta 2021. Kauden tulosten perusteella Kemppinen sai myös kisapaikan Tokion olympialaisiin. Hänen edustamansa seura on helsinkiläinen HIFK-Friidrott rf.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme