Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uudenlaiset säestetyt runoklubit alkavat Caisassa

Jaa

Caisassa järjestetään kevään mittaan kolme läpi illan säestettyä CAI SANA SOI? -runoklubia, joissa voi nähdä ja kuulla vierailevia runoilijoita ja sanataiteilijoita musiikin siivittämänä. Lisäksi illoissa myös säestetty open mic.

CAI SANA SOI? (c) Caisa
CAI SANA SOI? (c) Caisa

Kevään ensimmäisessä illassa 15. helmikuuta vierailevina runoilijoina nähdään Nihkee Akka ja Kasper Salonen.

Nihkee Akka on kirjoittaja ja koomikko Jonna Nummelan feministinen, lavarunoileva alterego, jonka runoissa keskeistä on huumori ja normikriittisyys sekä tavoite purkaa esiintyjän ja katsojan välisiä raja-aitoja. Nihkeen Akan queer-henkiset esitykset yhdistelevät vaihtelevia määriä runoutta, stand up -komiikkaa, dragia, esitystaidetta ja klovneriaa. Nihkee Akka on hallitseva Poetry Slamin suomenmestari ja EM nelonen. Lavan ulkopuolella Nummela toimii Helsinki Poetry Connectionin varapuheenjohtajana ja sanataideohjaajana.

Kasper Salonen on helsinkiläinen spoken word -runoilija, kaksikielinen kääntäjä ja erityisherkkä MC. Runoissaan hän tutkii sekä inhimillistä että planetaarista luontoa ja pyrkii kohti ihmisten välistä kosmista yhteisymmärrystä.

Runojen säestyksestä ja illan äänimaailmasta vastaavat musiikin monilahjakkuudet, useista bändeistäkin tutut Masi Hukari ja Sami Lehtinen. He ovat luoneet improvisaatioon ja vuorovaikutukseen perustuvan tietokonejärjestelmän, jossa sanataiteilija pääsee osallistumaan musiikin tempon, sävyn ja ambienssin luonteeseen reaaliajassa kosketusohjaimella. Tätä ei ole aikaisemmin nähty eikä kuultu!

Illan päättää open mic, jossa ihan jokaisella on mahdollisuus päästä esittämään omia runojaan tai lyhytproosatekstiään musiikin säestyksellä. Open mic -osuuteen on ennakkoilmoittautuminen venlanrunoiluyhteiso@gmail.com otsikolla "ILMO CAISA". Paikan päällä voi myös ilmoittautua, mikäli tilaa riittää. Esityksen kesto on noin 5 min.

Iltaa emännöi sanataiteilija, runoilija-runonlausuja Venla Moisala.

Keso 2 h, kieli: suomi ja englanti

CAI SANA SOI? -klubin vierailevat runoilijat 
pe 15.2. klo 19 Nihkee Akka & Kasper Salonen
pe 15.3. klo 19 Harri Hertell & Tuija Väliapakka
pe 12.4. klo 19 Juha Kulmala & J. K. Ihalainen

Liput 10 / 5 €, Lippu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sanataiteilija, runoilija-runonlausuja Venla Moisala
venlanrunoiluyhteiso@gmail.com
044 513 7106

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
kulttuuri- ja vapaa-aika
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi

Kuvat

CAI SANA SOI? (c) Caisa
CAI SANA SOI? (c) Caisa
Lataa
"Nihkee Akka" Jonna Nummela (c) Caisa
"Nihkee Akka" Jonna Nummela (c) Caisa
Lataa
Kasper Salonen (c) Caisa
Kasper Salonen (c) Caisa
Lataa
Venla Moisala,(c) Caisa
Venla Moisala,(c) Caisa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Caisa on 1996 perustettu kulttuurikeskus, joka edistää taiteen ja kulttuurin keinoin Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi. Caisassa järjestetään esityksiä, tapahtumia ja näyttelyitä sekä annetaan taideopetusta. Tiloja on mahdollista myös vuokrata. Kulttuurikeskus Caisa on avoin kaikille!

Caisa kotisivut
Caisa FaceBook
Caisa Twitter
Caisa Instagram

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uudet liikkumisen suositukset vahvistavat Helsingin liikkumisohjelman ydinviestiä – jokainen askel kannattaa21.10.2019 12:04:18 EESTTiedote

Aikuisväestön liikuntasuosituksista siirryttiin liikkumisen suosituksen aikakauteen maanantaina 21.10.2019 keskustakirjasto Oodissa. Uudet suositukset korostavat kevyen arkiliikkumisen ja istumisen tauottamisen merkitystä. Helsingin liikkumisohjelmassa on kyetty reagoimaan liikkumisen suosituksiin etukenossa. Tämän on tehnyt mahdolliseksi toimiva yhteistyö tutkijoiden, muun muassa suositukset laatineen UKK-instituutin kanssa. Liikkumisohjelmassa kaupunkilaisten tietoisuutta lisätään, liikkumista suosivaa infraa rakennetaan ja arjen toimintaympäristöjä kehitetään kaiken ikäisiä helsinkiläisiä koskien.

Helsingforsbiennalen 2020 offentliggör de första konstnärerna21.10.2019 09:00:00 EESTTiedote

Det centrala temat för Helsingforsbiennalen 2020 är ömsesidigt beroende: varje handling påverkar en annan handling och skapar en helhet. I Helsingforsbiennalen på Skanslandet deltar ca 35 internationella konstnärer eller konstnärsgrupper från Finland och övriga världen. ”Helsingforsbiennalens läge är unikt, och vi är glada över att ca 80 procent av konstverken är helt nya”, konstaterar huvudkuratorerna Pirkko Siitari och Taru Tappola.

Helsinki Biennaali 2020 julkistaa ensimmäiset taiteilijansa21.10.2019 09:00:00 EESTTiedote

Vuoden 2020 Helsinki Biennaalin kantava ajatus on keskinäinen riippuvuus: jokainen asia ja teko vaikuttaa toiseen ja kannattelee kokonaisuutta. Vallisaareen sijoittuva Helsinki Biennaali esittelee yhteensä noin 35 kansainvälistä taiteilijaa tai taiteilijaryhmää sekä Suomesta että maailmalta. ”Helsinki Biennaalin sijainti on ainutlaatuinen ja iloitsemme siitä, että noin 80 prosenttia teoksista on täysin uusia”, toteavat pääkuraattorit Pirkko Siitari ja Taru Tappola.

Helsingin kirjastoissa pääsee tutustumaan uusiin musiikkisisältöihin ja kokeilemaan musiikin tekemistä21.10.2019 08:41:14 EESTTiedote

Helsingin kaupunginkirjastossa on käynnistynyt lokakuussa Opi musiikin tuntijaksi, taitajaksi, kokijaksi! -hanke, jonka aikana kaupunkilaisten on mahdollista tutustua uusiin musiikkisisältöihin sekä kokeilla, miltä musiikin tekeminen tuntuu. Hanke kestää vuoden 2020 loppuun asti. Myös kirjastojen henkilökunta saa hankkeen aikana koulutuksen avulla musiikkipedagogisia valmiuksia ja osaamista avata entistäkin paremmin kirjaston musiikkikokoelmia ja -palveluja asiakkaille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme