Uudenmaan ELY-keskus

Uudenmaan ELY-keskus käynnistää Humppilan Taipaleentien ja Ypäjän Hyrsynkulmantien korjaukset

Jaa

ELY-keskus järjesti Ypäjällä 14.9.2022 tiedotustilaisuuden suunnittelemistaan korjauksista Taipaleentiellä (maantie 13551, Humppila) ja Hyrsynkulmantiellä (maantie 13545, Ypäjä). Esitelty suunnitelma koski tien pinnoitettujen osuuksien muuttamista soratieksi. Taipaleentiellä pinnoitettu osuus on noin 2,6 kilometriä ja tien koko pituus 5,6 kilometriä. Hyrsynkulmantien pinnoitettu osuus on 4,1 km ja tien koko pituus 6,8 km.

ELY-keskus näkee, että teiden korjaaminen sorateiksi on selvitetyissä kohteissa tehokkain toimenpide ylläpitää tiet liikennöitävässä kunnossa.
ELY-keskus näkee, että teiden korjaaminen sorateiksi on selvitetyissä kohteissa tehokkain toimenpide ylläpitää tiet liikennöitävässä kunnossa.

Tilaisuuden tarkoituksena oli esitellä suunnitelmaa ja sen taustalla olevia perusteita teiden käyttäjille, tien varren asukkaille ja muille teiden vaikutuspiirissä oleville. Näin haluttiin varmistaa, että kaikki suunnitelmaan vaikuttavat näkökohdat huomioidaan ennen lopullista päätöstä töiden käynnistämisestä. ELY-keskus on saanut tilaisuuden jälkeen lukuisia kannanottoja kirjallisesti ja puhelimitse.

Suurin osa kannanotoista esittää aloitteen tai toivomuksen korjattavien osuuksien päällystämisestä asfalttipäällysteellä. Kannanotoissa ei ole esitetty sellaisia uusia asioita, jotka estäisivät suunnitellut pinnoitteen purkamiset ja teiden muuttamisen sorateiksi. ELY-keskus toteaa, että sillä ei ole osoittaa rahoitusta teiden muuttamiseen asfalttipäällysteisiksi, joka edellyttäisi myös tien rakenteiden vahvistamista. Teiden korjauksen rahoitusta joudutaan priorisoimaan voimakkaasti ja liikennejärjestelmässä merkittävyydeltään alimmille teille sitä riittää vain vähän ja alueellisesti harvoin. Kyseessä olevat pinnoitetut osuudet ovat niin huonokuntoisia, että pienet korjaukset eivät ole hyödyllisiä, kunto haittaa talvikunnossapitoa ja näin ollen merkittävimpänä vaikutuksena huono kunto haittaa nykyisellään tienkäyttäjiä jokaisena päivänä. ELY-keskus näkee, että teiden korjaaminen sorateiksi on tehokkain toimenpide ylläpitää tiet liikennöitävässä kunnossa.

ELY-keskus käynnistää jo viikon 41 aikana työt suunnitelman mukaisesti. Purettavien pinnoitteiden osuudet on esitetty oheisessa kartassa. Työvaiheet ovat vanhan pinnoitteen sekoitusjyrsintä ja pinnan tasaus, jonka jälkeen tielle rakennetaan sorakulutuskerros.

Teiden korjaus on kunnossapitotyötä, joka ei ole sellainen hallinnollinen suunnitelma tai päätös, joka on valituskelpoinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ely-keskus, kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Vasama, puh. 0295 021 361

Uudenmaan ELY-keskus, liikennevastuualueen johtaja Päivi Nuutinen, puh. 0295 021 228

Kuvat

ELY-keskus näkee, että teiden korjaaminen sorateiksi on selvitetyissä kohteissa tehokkain toimenpide ylläpitää tiet liikennöitävässä kunnossa.
ELY-keskus näkee, että teiden korjaaminen sorateiksi on selvitetyissä kohteissa tehokkain toimenpide ylläpitää tiet liikennöitävässä kunnossa.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

En oavbruten köldperiod önskas för vinterunderhållet av vägarna31.10.2022 11:00:08 EET | Tiedote

Vinterunderhållet av vägarna inleddes redan i början av oktober i underhållsentreprenaderna för landsvägar vid NTM-centralen i Nyland. Vinterunderhållet fortsätter på vägnätet fram till 31.4.2022. Halkan på vägarna bekämpas redan nu om morgnarna med saltning. Till vinterunderhållet av vägarna hör dessutom bland annat utjämning av vägytor, avlägsnande av snövallar och rengöring av vägmärken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme