Aluehallintovirasto

Uudenmaan kokoontumisrajoituksiin tulossa muutoksia ensi viikolla

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee uusia päätöksiä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksista sosiaali- ja terveysministeriön uusimman ohjauksen ja alueen tilannekuvan mukaisesti. Päätökset on tarkoitus julkaista alkuviikosta, ja ne tulisivat voimaan tämänhetkisen arvion mukaan keskiviikkona 2.6.2021.

Uudet kokoontumisrajoitukset noudattelevat sosiaali- ja terveysministeriön 27.5. antamaa ohjeistusta, ja niissä huomioidaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtaman alueellisen koronakoordinaatioryhmän tuorein tilannekuva. Ryhmä on linjannut, että Länsi-Uusimaa (pois lukien Espoo ja Kauniainen) ja Itä-Uusimaa ovat kiihtymisvaiheessa ja muu alue eli pääkaupunkiseutu ja Keski-Uusimaa ovat leviämisvaiheessa.

Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset koskevat yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Uusien päätösten mukaiset rajoitukset olisivat seuraavat:

Pääkaupunkiseutu (Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa) ja Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula:

  • Sisätiloissa voi järjestää enintään kymmenen hengen kokoontumisia.
  • Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 (viidenkymmenen) hengen kokoontumisia. Tätä suurempiakin kokoontumisia voi kuitenkin järjestää, jos tilassa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita. Kussakin lohkossa saa olla enintään 50 (viisikymmentä) henkilöä. Lohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke, ja jokaiselle lohkolle täytyy olla omat kulkureitit, palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) sekä tapahtumahenkilökunta.
  • Sekä sisä- että ulkotiloissa kokoontumisten järjestelyissä on lisäksi noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Itä-Uudenmaan kunnat (Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Porvoo ja Sipoo) ja Länsi-Uudenmaan kunnat pois lukien Espoo ja Kauniainen (eli Hanko, Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti):

  • Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta.
  • Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 (viisikymmentä) henkilöä, tilaisuuden järjestelyissä on noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Päätökset pyritään julkaisemaan ensi viikon alussa ja ne tulisivat voimaan arviolta keskiviikkona 2.6.2021.

Muiden Etelä-Suomen alueen sairaanhoitopiirien tilannetta tarkastellaan ensi viikolla

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tarkastelee ensi viikon alussa epidemiatilannetta myös Etelä-Karjalan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueellisten koronaryhmien kanssa. Kymenlaakson ja Kanta-Hämeen tilannekuvakokoukset ovat myöhemmin ensi viikolla. Mahdolliset uudet päätökset tehdään tarkastelun jälkeen mahdollisimman pian ja niistä tiedotetaan erikseen.

Lisätietoa:

Medialle:

terveydenhuoltoyksikön ylitarkastaja Oona Mölsä, p. 0295 016 592, etunimi.sukunimi@avi.fi (jätä soittopyyntö tai tekstiviesti)

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Sijaishuollossa olevien lasten oikeudet suunnitelmallisen valvonnan kohteena 23.6.2021 10:23:26 EEST | Tiedote

Valvira järjestää yhteistyössä aluehallintovirastojen kanssa kolme lastensuojelun suunnitelmalliseen valvontaan liittyvää webinaaria. Tilaisuuksien tavoitteena on vahvistaa sijaishuollossa olevien lasten oikeuksien toteutumista, lapsen asioista vastaavien sosiaalityöntekijöiden osaamista rajoitustoimenpiteiden soveltamisessa ja valvonnassa sekä yhdenmukaistaa, edistää ja tukea sijaishuoltoyksikköjen valvontaa.

Personaldimensioneringen och gruppstorlekarna i de kommunala daghemmen har förverkligats väl23.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverken och Valvira har gjort upp ett tillsynsprogram för småbarnspedagogiken. I enlighet med programmet inleddes systematisk tillsyn i början av året 2020. År 2021 granskas personaldimensioneringen och gruppstorlekarna i de kommunala daghemmen. Man övervakar att personaldimensioneringen är tillräcklig och att barngrupperna är av rätt storlek genom att granska de uppgifter kommunerna har uppgett om mängden personal i relation till antalet barn. Under vårens granskningar visade det sig att personaldimensioneringen och gruppstorleken på daghemmen har förverkligats väl enligt gällande lagstiftning.

Kunnallisten päiväkotien henkilöstömitoitus ja ryhmäkoko toteutuvat hyvin23.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Aluehallintovirastot ja Valvira ovat laatineet varhaiskasvatuksen valvontaohjelman, jonka mukainen suunnitelmallinen valvonta aloitettiin vuoden 2020 alussa. Vuoden 2021 valvontakohteena ovat kunnallisten päiväkotien henkilöstömitoitus ja ryhmäkoko. Päiväkodin henkilöstömitoituksen riittävyyttä ja lapsiryhmien kokoa valvotaan tarkastamalla kuntien ilmoittamat tiedot henkilöstön määrästä suhteessa lasten määrään. Kevään tarkastelujaksoilla päiväkotien henkilöstömitoitus ja ryhmäkoko toteutuivat voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti hyvin.

Sammankomstbegränsningarna i Egentliga Tavastland och en del av Päijänne-Tavastland upphävs från och med 23 juni22.6.2021 14:15:00 EEST | Tiedote

Enligt lägesbilderna som coronasamordningsgrupperna som leds av sjukvårdsdistrikten har sammanställt har det epidemiologiska läget i Egentliga Tavastland lugnat sig och gått tillbaka till basnivån, liksom även i stora delar av Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikt. Regionförvaltningsverket i Södra Finland upphäver sammankomstbegränsningarna i de här regionerna från och med 23 juni 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme