Hyvinkään kaupunki

Uudenmaan uusimpien koronarajoitusten vaikutukset näkyvät myös Hyvinkäällä

Jaa

Hyvinkäällä ja muualla Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Keusoten alueella on maanantaista 23.11.2020. lähtien siirrytty noudattamaan tiukempia suosituksia ja rajoituksia koronaepidemian kiihtymisen seurauksena muun Uudenmaan tavoin. Hyvinkään kaupungin osalta tämän hetken merkittävimmät muutokset palveluissa liittyvät kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluihin, vapaaseen sivistystyöhön sekä maskien käyttösuosituksiin. Lisäohjeita on todennäköisesti tulossa vielä tällä viikolla, sanoo kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 24.11.2020
Julkaistavissa heti

Uudenmaan uusimpien koronarajoitusten vaikutukset näkyvät myös Hyvinkäällä

Hyvinkäällä ja muualla Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Keusoten alueella on maanantaista 23.11.2020. lähtien siirrytty noudattamaan tiukempia suosituksia ja rajoituksia koronaepidemian kiihtymisen seurauksena muun Uudenmaan tavoin.

- Hyvinkään kaupungin osalta tämän hetken merkittävimmät muutokset palveluissa liittyvät kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluihin, vapaaseen sivistystyöhön sekä maskien käyttösuosituksiin. Lisäohjeita on todennäköisesti tulossa vielä tällä viikolla, sanoo kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Hyvinkään Opisto siirtyy etäopetukseen – Hyvinkääsalin toiminta tauolla

Hyvinkään Opiston eli vapaan sivistystyön osalta toiminta siirtyy etäopetukseen tiistaista 24.11.2020 alkaen, jatkuen 13.12.2020 asti. Mikäli opetusta ei voida antaa etäopetuksena, voidaan kurssien kokoontumiskertoja mahdollisesti siirtää keväälle. Kurssin yksityiskohdista tiedotetaan osallistujille suoraan.

Hyvinkääsalin toiminta konserttien ja yleisötilaisuuksien osalta on tauolla 13.12.2020 saakka. Hyvinkääsalin verkkosivuilta löytyy ohjeet lippujen palautuksiin liittyen.

Joukkue-, ryhmä- ja kontaktilajiharrastustoiminta keskeytetään 13.12. asti

Kaikki aikuisten harrastustoiminta, myös muu kuin liikunnallinen harrastustoiminta, on tauolla 23.11.-13.12.2020 välisen ajan. Toiminnan keskeytys koskee muun muassa Hyvinkään kaupungin hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuvaa yli 20-vuotiaiden joukkue-, ryhmä- ja kontaktilajiharrastustoimintaa. Käytännössä mitkään sisäliikuntatilat, salit ja jäähallit eivät ole käytettävissä yli 20-vuotiaiden toiminnassa.

Jäähallien yleisöluisteluvuorot keskeytetään ja Sveitsin Uimalan ja Urheilupuiston kuntosalit suljetaan. Salivuokrien ja muiden maksujen mahdollisista palautuksista tehdään päätöksiä tämän viikon aikana. Liikuntapalveluiden ryhmätoiminta keskeytetään, ja ryhmille lähetetään erikseen tietoa asiasta.

Koronaviruksen välttämiseen liittyviä ohjeita on www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus sivuilta. Kaupungin ajantasaista tietoa aiheeseen löytyy www.hyvinkaa.fi/koronavirus -sivulta. Keusote laajensi viime viikolla suosituksiaan kasvomaskien käytöstä.

Lisätietoja:
Jyrki Mattila, kaupunginjohtaja, p. 040 541 9576
Pentti Halonen, sivistystoimen johtaja, p. 040 704 9901
Jarmo Vakkila, liikuntapäällikkö, p. 040 809 4386
Juha Heikkilä, tuotantopäällikkö, Hyvinkääsali, p. 040 155 6252
Johanna Taruma, rehtori, Hyvinkään Opisto, p. 040 038 7203

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Käsityöläismarkkinat palaavat Villatehtaalle pääsiäisenä28.12.2020 09:00:00 EETTiedote

Suuren suosion aikaisempina vuosina keränneet kaksi päiväiset Villatehtaan Käsityöläismarkkinat tulevat jälleen Hyvinkäälle. Markkinat järjestetään pääsiäisenä 2.-3.4.2021 Villatehtaan sisäpihalla. Markkinoiden myyjähaku avataan 31.12.2020. Vuoden 2020 käsityöläismarkkinat peruuntuivat viime metreillä vallinneen covid-19 tilanteen vuoksi, mutta nyt on jälleen aika kerätä käsityöläiset tuotteineen Villatehtaan upeaan vanhaan miljööhön.

Laskuvirhe Hyvinkään kaupunginvaltuuston kokousasiakirjoissa21.12.2020 19:47:04 EETTiedote

Hyvinkään kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan 14.12.2020 kaupungin hallintosäännön päivittämistä sekä kuntavaalien jälkeen uusille luottamushenkilöille maksettavia kokouspalkkioita. Maanantaina 21.12.2020 on havaittu julkisuudessa esiin nostetun keskustelun pohjalta, että hallintosääntömallia koskevassa päätöksenteon listatekstissä on puuttunut osa kustannusvaikutuksista koskien luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden korottamista. Sen sijaan valtuuston kokouksessa käsitellyssä hallintosääntöluonnoksessa eli kokouksessa käsitellyssä liiteaineistossa kaikki annetut tiedot ovat olleet oikein.

Hyvinkään kaupungin toimipisteitä pidetään edelleen kiinni koronatilanteen takia16.12.2020 16:51:07 EETTiedote

Hyvinkään kaupunki jatkaa useiden kaupungin toimipisteiden suljettuna pitämistä edelleen jatkuvan, vakavan, koronavirustilanteen vuoksi. Keusoten linjausten mukaisesti liikuntapaikat, kuntosalit, nuorisotilat, kaikki aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa ja museot pidetään kiinni 10.1.2021 asti. Lisäksi kirjasto tarjoaa vain rajattua palvelua ja Hyvinkääsalissa ei järjestetä yleisötapahtumia.

Hyvinkään tekninen lautakunta linjasi pysäköintivirhemaksujen korotuksesta ja Astreankadun pysäköintialueen pysäköintimaksuista16.12.2020 11:27:49 EETTiedote

Hyvinkään kaupunki esittää pysäköintivirhemaksun korotusta 60 euroon. Tekninen lautakunta teki myös päätöksiä koskien Hangonsillan alueen pysäköintiä. Tarkoituksena on ottaa käyttöön palvelu, jolla tarjotaan pysäköintipaikkoja pysäköintiluvan hankkineille 20 euron kuukausimaksulla Astreankadun ja Kipinä-talon välisellä alueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme