Helsingin tapahtumasäätiö

Uudenvuoden yönä lähetettiin radiotaajuuksille noin 600 toivetta ja lupausta

Jaa

Helsingin etäuuttavuotta juhlittiin eilen 31.12. poikkeuksellisesti television ja verkon välityksellä. Ihmisten Ajan Lennättimelle lähettämissä viesteissä korostuivat toiveet myötätunnosta, terveydestä, kohtaamisista ja rakkaudesta. Illan lähetykset Ylellä ja Helsinki-kanavalla keräsivät yhteensä noin 947 000 katsojaa.

Ajan Lennätin kuva: Ville Hyvönen
Ajan Lennätin kuva: Ville Hyvönen

Helsingin uudenvuoden ohjelma oli tänä vuonna koettavissa etänä kotoa käsin. Ylen kanavilla säkenöi kaupungintalon juhlasalissa kuvattu Classical Trancelations – Helsingin uudenvuoden konsertti. Osana Ylen Vuosi vaihtuu 2020 -lähetystä nähdyssä konsertissa Helsingin kaupunginorkesterin solisteina loistivat Chisu, Nelli Matula, Redrama, Olavi Uusivirta, MARiANNA, Paleface, Pete Parkkonen, Robin Packalen, Jesse Markin, Tapani Rinne ja Darude. 

Helsinki-kanavalla puolestaan juhlittiin alkuillasta lasten kotibileitä, kun taidekollektiivi Skidien luoma Unikeon uudenvuoden valvojaiset tanssitti perheen pienimpiä. Illan lähetykset keräsivät yhteensä noin 947 000 katsojaa. Uudenvuoden konsertti on yhä katsottavissa Yle Areenassa ja lasten ohjelma Helsinki-kanavalla.

Lisäksi radiolaserteos Ajan Lennätin valaisi Helsingin taivasta läpi illan ja yön. Valotaiteilija Ilkka Paloniemen suunnittelema teos morsetti taivaalle vuoden vaihtumisesta kertovaa viestiä, ja teokseen liittyvällä radiotaajuudella välitettiin noin 600 uudenvuoden tervehdystä, toivetta ja unelmaa. Saapuneissa viesteissä toivottiin tulevalta vuodelta muun muassa yhdessäoloa, rakkautta, myötätuntoa ja terveyttä.

“Oli suuri ilo saada tuottaa erilainen uudenvuoden tapahtuma suuren ammattilaisjoukon kanssa. Niin taiteilijat, tekniikan väki kuin taustalla pysyttelevät tekijät saatiin yhteen, ja näin voitiin tuottaa yhteinen vuoden vaihtumisen hetki helsinkiläisille ja muillekin suomalaisille. Ensi vuonna tavataan toivottavasti torilla”, sanoo Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Etäuudenvuoden haastattelupyyntöjen koordinointi:

Jenni Pöyry, Mellakka Helsinki, jenni@mellakkahelsinki.fi, puh. 050 343 2061

Lisätiedot Helsingin tapahtumasäätiöstä:

Laura Gottleben, Helsingin tapahtumasäätiö, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Kuvat

Ajan Lennätin kuva: Ville Hyvönen
Ajan Lennätin kuva: Ville Hyvönen
Lataa
Classical Trancelations – Helsingin uudenvuoden konsertti / Chisu kuva: Petri Anttila
Classical Trancelations – Helsingin uudenvuoden konsertti / Chisu kuva: Petri Anttila
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kalevankatu 6
00100 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Uudenvuoden laserteos välittää viestejä Helsingin taivaalla ja radiossa28.12.2020 11:05:27 EETTiedote

Uuttavuotta juhlitaan Helsingissä etänä 31.12. Kaupungin ilotulituksia ei tänä vuonna järjestetä, mutta radiolaserteos Ajan Lennätin valaisee Helsingin taivasta koko yön ajan. Teokseen voi osallistua lähettämällä omia uudenvuoden viestejään koneäänen luettaviksi. Etäuudenvuoden ohjelmaan kuuluvat lisäksi Ylen kanavilla esitettävä Classical Trancelations -uudenvuodenkonsertti sekä Helsinki-kanavalla nähtävät lasten kotibileet.

Tuomaan Markkinat perutaan pääkaupunkiseudun koronavirustilanteen vuoksi27.11.2020 12:46:26 EETTiedote

Helsinki on siirtynyt pandemiatilanteessa leviämisvaiheeseen, ja kaikki yleisötilaisuudet on pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksellä kielletty 30.11. alkaen. Tuomaan Markkinoiden oli määrä avautua 5.12. Senaatintorille. Koronavirustilanteesta johtuen markkinat perutaan. Markkinamyyntiä pyritään järjestämään osin digitaalisesti ja sosiaalisessa mediassa. Tuomaan Markkinat vaatii vuosittain kymmenien eri kumppanien ennakkotyötä, ja tapahtuma kerää yhteen satoja toimijoita luomaan joulun Helsinkiin. Helsingin tapahtumasäätiö kunnioittaa tehtyä työtä ja korvaa alihankkijoille tähän asti tapahtuman järjestelyistä syntyneet kulut. Peruutuksesta aiheutuu Helsingin tapahtumasäätiölle arviolta yli 200 000 euron mittavat tappiot. “Kovimmin peruutus iskee kuitenkin markkinoiden kauppiaisiin ja ravintoloihin. Melkein sata pientuottajaa on valmistautunut joulumarkkinoihin valmistamalla tuotteita keväästä saakka. Tutkimme nyt tapoja auttaa tuottajia myymään tuotteitaan digitaalisesti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme