Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uudessa lapsiperheiden tapahtumassa opitaan tunteiden ilmaisua

Jaa
Tunteiden festivaali juhlistaa luovaa pedagogiikkaa Vaasassa, erityisesti kouluissa. Lapsiperheille tarkoitettuja avoimia työpajoja ja teatteriesityksiä järjestetään Vaasan pääkirjaston Draama-salissa 6.–10.3.2023.
Kuva: Christoffer Björklund
Kuva: Christoffer Björklund

Tunteiden festivaali tarjoaa alueen lapsiperheille maksuttomia tapahtumia, kuten teatteria, musiikkia, kuvataidetta, tarinankerrontaa ja työpajoja. Eri taiteilijoiden esityksissä ja työpajoissa tarkastellaan muun muassa missä uteliaisuus, ilo, rakkaus, sisu ja innostus asuvat?

Avoimet yleisötapahtumat pääkirjaston Draama-salissa:

  • Maanantaina 6.3., tiistaina 7.3. ja keskiviikkona 8.3. klo 17–18.30 järjestetään performanssityöpajoja.
  • Torstaina 9.3. klo 17–20 illallistapahtuma Vaasassa asuville kansainvälisille perheille. Ohjelmassa stand upia, jossa voi jakaa tarinansa suomalaisesta sisusta open mic-tilaisuudessa. Lapset voivat osallistua taide- ja askarteluprojekteihin Tunnestudiossa.
  • Perjantaina 10.3. klo 17–18.30 opetellaan pantomiimia ja tunteiden ilmaisua yhdessä Novian teatteripedagogien kanssa.

Taustalla pilottiprojekti

Festivaalin taustalla on viime syksynä käynnistynyt pilottiprojekti, joka on toteutettu Vaasan kouluissa ja päiväkodeissa kulttuuriohjaaja Thomas Velissariksen johdolla. Luovaa pedagogiikkaa ja teatterikasvatusta sisältävässä ohjelmassa on harjoiteltu perustunteiden ilmaisua muun muassa pantomiimiesitysten ja työpajojen kautta.

Mukana pilotissa on ollut kolme luokkaa Onkilahden yhtenäiskoulusta, kuusi luokkaa Suvilahden koulusta, yksi luokka Steiner-koulusta sekä opiskelijoita Vamiasta.

– Lapset ja opiskelijat tekivät visuaalista taidetta, kuten piirroksia, maalauksia ja videoita lähtökohtanaan ajatus siitä, miltä näyttäisi, jos tunteilla olisi oma maa. Joillakin luokilla meillä ei ollut yhteistä kieltä, jolloin käytimme viestintään pantomiimia, kertoo Thomas Velissaris.

Oppilaat esiintyvät toisilleen

Festivaalin aikana mukana olevien koulujen oppilaat esittävät yhdessä Thomas Velissariksen, kulttuuripedagogi Sanna Asikaisen ja Heli Säteen kanssa performanssin ja pitävät työpajan, joka striimataan kaikkiin vaasalaiskouluihin oppilaiden seurattavaksi.

– Kolmena päivänä meillä on myös yhteys kolmen kreikkalaisen luokan kanssa, ja he esittelevät luovaan pedagogiikkaan perustuvan projektin, kertoo Velissaris.

Myös opettajille, pedagogeille ja kasvatusalan ammattilaisille on suunnattu oma työpajansa, joka järjestetään perjantaina 10.3. klo 12–14 Draama-salissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: kulttuuriohjaaja Thomas Velissaris, kulttuuri- ja kirjastopalvelut, thomas.velissaris@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Christoffer Björklund
Kuva: Christoffer Björklund
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Färgglad konst från fem decennier – textilkonstnären Kaarina Heikinheimo målar med tråd30.3.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Konstnären Kaarina Heikinheimo från Vasa är känd som en textilkonstnär, vars konstnärliga bana sträcker sig över fem decennier. Hon har gjort experimentella verk, ofta i stor skala. Som konstnär målar hon med tråd, utöver den traditionella lintråden använder hon även t.ex. koppartråd eller glastråd. Motiven till de glatt färgsprakande konstverken sträcker sig från havet och skogen till vardagliga föremål som prinsesstårtor och karameller.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme