Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uudet Euroopan parlamentin paikkaennusteet 28 EU-maalle julkistettiin

Jaa

Parlamentti julkaisi tänään neljännen ja viimeisen päivityksen paikkaennusteeseen seuraavan Euroopan parlamentin kokoonpanosta (751 paikkaa) perustuen kansallisiin mielipidemittauksiin.

Euroopan parlamentti julkaisi tänään päivitetyn ennusteen parlamentin kokoonpanosta ensi kaudella. Ennusteen tiedot perustuvat 28 jäsenmaassa 15.4. mennessä tehtyihin luotettaviin mielipidemittauksiin. Tiedot on kerännyt yhteen Kantar public Euroopan parlamentin puolesta. Ennusteen laatimisessa on käytetty 21 jäsenmaan osalta nimenomaisesti EU-vaaleihin tehtyjä mielipidemittauksia. Suomen osalta ennusteessa on käytetty 14.4. eduskuntavaalien tulosta.

Uudet ennusteet on laskettu 751 paikalle. Myös edellisen ennusteraportin (27.3.) tietoja on mukautettu niin, että Iso-Britannian mahdollinen osallistuminen EU-vaaleihin on otettu huomioon.

Ennusteessa kansallisten puolueiden paikat on sisällytetty parlamentin poliittiseen ryhmään, mikäli puolue kuuluu poliittiseen ryhmään tai vastaavaan Euroopan tason poliittisen puolueeseen. Kaikki uudet poliittiset puolueet ja liikkeet, jotka eivät vielä ole ilmoittaneet aikeistaan, on luokiteltu ”muut”-kategoriaan.

Ennusteet ovat saatavilla toimittajille tarkoitetusta tietopaketista Euroopan parlamentin sivuilta.

EU-vaalien varsinainen vaalipäivä Suomessa on sunnuntai 26.5. Ennakkoäänestys kotimaassa 15.-21.5. ja ulkomailla 15.-18.5.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marjory VAN DEN BROEKE
Päätiedottajan yksikön päällikkö
(+32) 498 98 35 86
marjory.vandenbroeke@europarl.europa.eu

Neil CORLETT
Lehdistöyksikön päällikkö
(+32) 470 89 16 63
neil.corlett@europarl.europa.eu

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Ilmastokeskustelua ja palkittu aktivistielokuva – tutustu EU:n Maailma kylässä -festivaaliohjelmaan22.5.2019 10:38:51 EESTTiedote

Maailma kylässä -festivaali juhlii 20. tapahtumavuottaan 25.–26.5. Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla Helsingissä. Tänä vuonna festivaalin teemana on ilmastonmuutos. Euroopan parlamentin Suomen-toimisto ja Euroopan komission Suomen-edustusto ovat mukana festivaalin pääyhteistyökumppaneina herättelemässä festivaalikävijöitä pohtimaan ilmastonmuutosta niin keskustelun kuin elokuvataiteen kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme