Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Uudet kasvot -hankkeessa kehitetään nyt yritysten ja työnhakijoiden kohtaantoa sekä jatketaan työllisyystoimijoiden kumppanuustyötä Etelä-Savossa

Jaa
Uudet kasvot -hanke kehittää palveluita osatyökykyisten työllistymiseksi yrityksiin sekä koordinoi monialaista kumppanuusverkostoa. Hanke on Etelä-Savon ELY-keskuksen ja Etelä-Savon TE-toimiston yhteishanke.
Kuvassa Uudet kasvot -hankkeen hankekoordinaattori Laura Vänttinen ja kohtaantokoordinaattori Ilkka Silvennoinen.
Kuvassa Uudet kasvot -hankkeen hankekoordinaattori Laura Vänttinen ja kohtaantokoordinaattori Ilkka Silvennoinen.

Tänä keväänä Uudet kasvot -hankkeessa on aloittanut kaksi uutta työntekijää. Yritysten ja työnhakijoiden välistä kohtaantohaastetta selvittämään on palkattu Ilkka Silvennoinen. Hankekoordinaattori Maria Laukkasen seuraajaksi on valittu Laura Vänttinen, jonka vastuulla on erityisesti hankkeen kumppanuustyön koordinointi. Hanke jatkuu vuoden 2023 loppuun saakka. 

Kohtaantokoordinaattori pureutuu työvoiman kysynnän ja tarjonnan välisiin haasteisiin

Työnhakijoiden ja avoimien työpaikkojen välisen kohtaannon haasteet ovat olleet valtakunnallisesti paljon esillä. Työ- ja elinkeinoministeriön Työvoimatiekartta-hankkeessa havaittiin, että Etelä-Savossa työvoimapulasta kärsivillä aloilla on usein matala palkkataso ja/tai niitä leimaavat epätyypilliset työsuhteet (muita kuin kokopäivätyötä tekevien kokoaikaisia työsuhteita esim. osa-aikatyö ja työvoiman vuokraukseen perustuva työ).  

Jotta Etelä-Savon tilanteesta saadaan tarkempi ja ajantasainen käsitys Uudet kasvot -hankkeen kohtaantokoordinaattori kartoittaa ja kontaktoi alueen työnantajia henkilökohtaisilla yhteydenotoilla seuraavien kuukausien aikana.  

– Tarkoituksena on saada alueellisesti mahdollisimman kattava kuva siitä, miksi meillä on samaan aikaan sekä työvoimapulaa että työnhakijoita, joille ei meinaa löytyä töitä. Siltä pohjalta on sitten hyvä lähteä etsimään työkaluja, joilla kohtaantohaastetta voidaan lähteä ratkomaan, toteaa kohtaantokoordinaattori Ilkka Silvennoinen.

Yksi hankkeen tehtävistä on ollut vahvistaa TE-palveluiden kumppanuusosaamista

Työ- ja elinkeinoministeriö on nostanut kumppanuustyön keskeiseksi osaamisalueeksi TE-palveluissa. Uudet kasvot -hanke on jatkoa Kasvo-kumppanuuspilotille, jossa tiivistettiin viranomaisyhteistyötä ja vahvistettiin kumppanuusverkoston palvelujen tuntemusta. Kumppanuustyön tavoitteena on ollut lisätä asiakasymmärrystä TE-palveluissa ja kehittää palvelujärjestelmää monitoimijakentässä. Kumppanuusverkostoon on kuulunut laajasti toimijoita alueen eri organisaatioista, niin viranomaisia kuin muitakin työllisyystoimijoita.

Uudet kasvot -hankkeen aikana kumppanuusverkostoa on laajennettu entistä enemmän hankkeille, oppilaitoksille ja työelämän edustajille eli verkostolle, joka aktiivisesti toimii työnhakija-asiakkaiden parissa. Työnantajia ja yrittäjien edustajia tullaan jatkossa huomioimaan aiempaa enemmän hankkeen toiminnassa.

– Verkoston kumppanuustapaamisia on järjestetty noin kerran kuukaudessa. Eri tahot ovat kuulemani mukaan osallistuneet tapaamisiin aktiivisesti. Tulevana syksynä sitten pohditaan, kuka nappaa kopin verkoston koollekutsumisesta hankkeen jälkeen, kertoo hankekoordinaattori Laura Vänttinen.

Uudet kasvot on Etelä-Savon ELY-keskuksen hallinnoima ESR-rahoitteinen hanke, jota toteutetaan yhdessä Etelä-Savon TE-toimiston kanssa. Hankkeessa työskentelee kolme hankekoordinaattoria kumppanuus- ja hanketehtävissä Etelä-Savon ELY-keskuksessa sekä neljä työnhaun koordinaattoria henkilöasiakastyössä Etelä-Savon TE-toimistossa. Hankkeen toiminta-aika on 1.8.2021 - 31.12.2023. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilkka Silvennoinen, kohtaantokoordinaattori, Etelä-Savon ELY-keskus, puh. 0295 024 073
Laura Vänttinen, hankekoordinaattori, Etelä-Savon ELY-keskus, puh. 029 024 191
Meeri Kanula, hankekoordinaattori, Etelä-Savon ELY-keskus, puh. 029 024 298


Sähköposti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Kuvassa Uudet kasvot -hankkeen hankekoordinaattori Laura Vänttinen ja kohtaantokoordinaattori Ilkka Silvennoinen.
Kuvassa Uudet kasvot -hankkeen hankekoordinaattori Laura Vänttinen ja kohtaantokoordinaattori Ilkka Silvennoinen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Helmi-ohjelmassa tapahtuu: Rantasalmelle valmistellaan luonnon monimuotoisuutta vahvistavaa Helmi-keskittymää ja ELY-keskus etsii kunnostettavia pienvesikohteita26.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Helmi-elinympäristöohjelma on ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ohjelma, jossa hoidetaan ja kunnostetaan maamme arvokkainta luontoa. Etelä-Savoon on suunnitteilla useita Helmi-keskittymiä ja niistä ensimmäistä valmistellaan Rantasalmelle. Maanomistajat voivat ehdottaa Helmi-ohjelmaan maillaan sijaitsevia kunnostuksen tarpeessa olevia pienvesiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme