Pirkanmaan liitto

Uudistamme toimintaamme maakuntavaltuuston hyväksymällä strategialla

Jaa

Pirkanmaan liitto uudistaa toimintaansa. Maakuntavaltuuston hyväksymä strategia vuosille 2023-2027 täsmentää liiton toimintaa erityisesti koko maakunnan kehittäjänä ja edunvalvojana. Strategia suuntaa jatkossa voimakkaasti liiton toimintatapaa, valintoja ja kulttuuria.

- Pirkanmaan liiton visio on Tehtävänä täydellinen maakunta. Se tarkoittaa maantieteellisesti ehjää, täyttä Pirkanmaata, joka muodostettiin aikanaan toiminnallisista lähtökohdista tietoon nojaten (Reino Ajon väitöskirja 1944). Tällaisessa maakunnassa on hyvä olla. Tällainen Pirkanmaa tunnistaa myös tarkoituksenmukaisen tekemisen tason, maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen kiteyttää.

- Avaamme ratkaisuillamme ovia uusille mahdollisuuksille, emmekä vain reagoi ongelmiin. Ratkaiseminen on tuloksellista, vaikuttavaa ja eteenpäin vievää. Ymmärrämme vastuullisuuden niin sosiaalisena, ympäristöllisenä kuin taloudellisena vastuuna.

- Olemme vastuullisia niin ulospäin kuin työyhteisössä. Meillä on vahvistuva kyky tulkita tulevaisuutta. Kutsumme myös muita katsomaan samaan suuntaan. Valvomme maakunnan etua ja vaikutamme sen puolesta terävästi, oikea-aikaisesti ja tarkkaan kohdennetusti, Ahonen painottaa.

Strategian työstö alkoi jo vuonna 2019 henkilöstön ja tärkeimpien ulkoisten sidosryhmien kanssa. Varsinainen tiivis strategiatyö alkoi tämän vuoden kesällä uuden maakuntajohtajan myötä. Johtoryhmällä ja henkilöstöllä on ollut työssä keskeinen vastuu. Lisäksi sisältöön ovat oleellisesti vaikuttaneet maakuntavaltuusto, maakuntahallitus sekä Pirkanmaan kuntajohtajakokous.

Ensi vuonna strategiaa lähdetään viemään käytäntöön. Pirkanmaan liitossa uudistetaan toimintamalleja sekä organisaation sisällä että sidosryhmäkumppaniyhteistyössä.

- - - - 

Pirkanmaan liiton strategia:

Tehtävänä täydellinen maakunta
Ratkaisemme vastuullisesti tulevaisuuden mahdollisuuksia

  • Olemme koko maakuntaa varten ja keskitymme maakunnallisesti merkittäviin asioihin.
  • Edistämme toiminnallamme kestävää kasvua.
  • Luomme arvoa korkealla osaamisella ja demokraattisella päätöksenteolla.
  • Olemme yhteensovittava suunnannäyttäjä ja johdamme tiedolla verkostoissa.
  • Olemme vaikuttava: kädenjälkemme näkyy Pirkanmaalla, Suomessa ja Euroopassa.
  • Olemme työnantaja ja työyhteisö, josta ollaan ylpeitä.

Pirkanmaan liiton yhteisesti sovitut arvot ovat luottamus, avoimuus ja rohkeus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ruut-Maaria RissanenSuunnittelujohtajaPirkanmaan liitto

Maakuntakaava, liikennejärjestelmäsuunnittelu, maankäytön, liikenteen tai ympäristön suunnittelua koskevat kysymykset.

Puh:044 422 2264ruut-maaria.rissanen@pirkanmaa.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan liitto
Pirkanmaan liitto
Kelloportinkatu 1 B
33101 Tampere

03 2481 111http://www.pirkanmaa.fi

Pirkanmaan liitto on koko maakunnan laajuinen kuntayhtymä. Toiminta-alueita ovat aluekehitystyö, maankäyttö ja liikenne (alueidenkäyttö), innovaatio- ja tulevaisuustyö, EU-rahoitukseen liittyvät tehtävät sekä kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta. Liiton toiminnassa korostuu verkostomaisuus, jonka avulla viemme yhdessä Pirkanmaata kohti kestävästi elinvoimaista maakuntaa.

www.pirkanmaa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan liitto

Sote-hankkeet aloittavat pian uudessa kotipesässä, Pirkanmaan hyvinvointialueella9.12.2022 13:22:32 EET | Tiedote

PirSOTE- ja PirKOTI -hankkeet ja niiden valmistelijat siirtyvät vuoden vaihtuessa Pirkanmaan liitosta Pirkanmaan hyvinvointialueelle. Millä mielellä hankejohtaja Eeva Halme summaa tähänastista ja katsoo tulevaan? – On hienoa kuulua PirSOTE-perheeseen ja siirtyä nyt eteenpäin, Eeva Halme vastaa. – Tänä vuonna olemme jo tehneet valmistelua tiiviissä yhteistyössä kuntien ja hyvinvointialueen valmistelijoitten kanssa.

Kommentoi Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelman luonnosta 3.2.2023 saakka9.12.2022 09:30:26 EET | Tiedote

Pirkanmaan uuden liikennejärjestelmäsuunnitelman luonnosta on nyt mahdollista kommentoida. Toivomme, että mahdollisimman moni pirkanmaalainen voisi sanoa siitä mielipiteensä. Liikennejärjestelmäsuunnitelmaan on mahdollista tutustua ja jättää vapaamuotoista palautetta Pirkanmaan liiton aluetietopalvelun sivuilla. Palautekanava on auki 3.2.2023 asti, ja saatu palaute huomioidaan suunnitelman viimeistelyssä ennen sen hyväksymistä.

Pirkanmaan hallitusohjelmatavoitteet julki: Suomen toinen metropolialue tukee koko Suomen kasvua24.11.2022 10:00:00 EET | Tiedote

Suomen ratojen solmukohta vihdoin kuntoon ja vauhtia pääradalle. Sirukehityksen osaamiskeskus Tampereen seudulle ja sijoituksia esimerkiksi Pirkanmaan puolustusteollisuuden kehitykseen. Esimerkiksi tällaisia terveisiä lähettää Pirkanmaan yhteinen edunvalvontaryhmä tulevalle hallitukselle koko Suomen ja Pirkanmaan talouskasvun vauhdittamiseksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme