Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uudistunut Osallistumisohjelma innostaa vaikuttamaan

Jaa

Vaasan kaupungin päivitetyn Osallistumisohjelman tavoitteena on tehdä osallistumisesta helppo osa arkea. Onnistunut vaikuttaminen ja vuorovaikutus luovat merkitystä ja yhteenkuuluvuutta. Kaupunginvaltuusto hyväksyi ohjelman kokouksessaan maanantaina 2. toukokuuta.

- Tämä ohjelma on tehty yhdessä, meille kaikille. Järjestimme vuosina 2020 ja 2021 yhteensä 15 työpajaa ja kohtaamista asukkaille, neuvostoille, yhdistyksille, kokemusosaajille, toimialoille ja verkostoille. Meillä oli myös luottamushenkilöistä koostuva ohjausryhmä. Lopuksi asukkaat saivat kommentoida kokonaisuutta, kertoo ohjelmasta vastaava aluepalvelupäällikkö Suvi Aho.

Keskusteluissa ja työpajoissa mietittiin muun muassa keinoja, joilla kaupunki voi tukea asukkaiden suoraa osallistumista ja vaikuttamista sekä sitä, miten ja missä ihmiset itse haluavat osallistua.

- Ohjelmassa on otettu huomioon juuri asukkaiden ja järjestöjen tarpeet. Ja tietysti se, miten kaupungin työntekijät voivat toiminnallaan edistää ja tukea osallistumista, Aho summaa.

Kolme kantavaa teemaa

Keskusteluista Osallistumisohjelmaan koostettiin kolme teemaa, jotka rakentuvat eri toimijoiden näkökulmista. Näitä ovat:

  • Asukkaiden Vaasa – osallistuminen toimii arjessa. Teema sisältää muun muassa osallistuvan budjetoinnin, lasten vaikuttamisen kehittämisen sekä kirjastojen roolin syventämisen vaikuttamispaikkoina.
  • Vaasa on järjestöystävällinen kaupunki – merkityksellinen elämä syntyy vuorovaikutuksessa. Teemassa tarkastellaan muun muassa kaupungin tilojen avoimuutta, kootaan järjestöopas ja tiedotetaan kokemusosaajatoiminnasta.
  • Osallistumista tukeva kaupunki ja osaavat työntekijät – vaikuttamisen mahdollisuudet paranevat. Teema käsittelee koulutusta ja tukea, jota kaupungin työntekijät ja johto saavat osallistumistyön tueksi. Näitä ovat muun muassa osallistumisen työkalupakki ja saavutettavuuden edistäminen.

Ahon mukaan ohjelman toteutumisen seuranta on tärkeää.

- Jokaiselle teemalle on laadittu konkreettiset tavoitteet, toimenpiteet ja mittarit. Toimenpiteiden toteutumista ja toimialojen asukasvuorovaikutusta seurataan vuosittain. Kaupunginvaltuustolle tehdään laajempi katsaus edistymisestä valtuustokauden lopuksi. Yhdessä muotoiltu ohjelma muuttuu yhteistyöllä eläväksi; teoiksi vaasalaisessa, onnellisessa arjessa, Aho lupaa.

Tutustu ohjelmaan ja osallistumismahdollisuuksiin: www.vaasa.fi/vaikuta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluepalvelupäällikkö Suvi Aho
p. 0503268877, suvi.aho@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Välkommen på evenemanget vid Alkula gård – som stöd för planläggningen samlas information in av områdets användare16.5.2022 16:46:15 EEST | Tiedote

Planläggningen ordnar i samarbete med Alkulas 4H-förening, Gamla Vasa förening och guiderna vid Korsholm och Vasa ett publikevenemang vid Alkula gård måndagen 23.5 kl. 17-19. Vid evenemanget presenteras målen för planläggningen som börjar senare i år för området vid Alkula, vi bekantar oss tillsammans med gården och dess omgivning, samt samlar information av områdets användare som stöd för planläggningen.

Tervetuloa yleisötilaisuuteen Alkulan tilalle 23.5. – alueen käyttäjiltä kerätään tietoa kaavoituksen tueksi16.5.2022 16:43:31 EEST | Tiedote

Kaavoitus järjestää yhdessä Alkulan 4H-yhdistyksen, Vanha Vaasa -yhdistyksen ja Vaasa-Mustasaari -oppaiden kanssa yleisötilaisuuden Alkulan tilalla maanantaina 23.5. klo 17-19. Tilaisuudessa esitellään myöhemmin tänä vuonna alkavan kaavoituksen tavoitteita Alkulan ympäristössä, tutustutaan yhdessä tilaan ja sen ympäristöön, sekä kerätään tietoa alueen käyttäjiltä kaavoituksen tueksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme