Kokkolan kaupunki

Uudistunut Villan koulurakennus on otettu käyttöön

Jaa

Villan koulun laajennus on osa Kokkolan kaupungin pidempiaikaisia kouluverkkoratkaisuja. Laajennuksen myötä Villan koulun kiinteistöön tuli opetustilat Villan koulun ja aikaisemman Kirkonmäen koulun oppilaille. Uudistetussa koulurakennuksessa toimii 210 oppilasta neljässätoista eri ryhmässä.

Uudistettu koulurakennus saatiin oppilaiden ja opetushenkilökunnan käyttöön lukuvuoden alkuun mennessä. Laajennuksen myötä valmistui kouluun uusia luokkatiloja, uusi ruokala ja uusi liikuntatila.

”Tilat ovat osoittautuneet toimiviksi. Jokaiselle luokka-asteelle on omat rinnakkaisluokkatilat. Koulun keskellä on uusi oppimisympäristö.  Uusi ruokala on sekä valoisa että toimiva. Uudistettu koulun piha inspiroi oppilaita liikkumaan ja toimii myös opetustilana”.toteaa rehtori Tua Masar  

”Koulun rakentamisaikana tapahtui useampia yhteiskuntaa ravisuttavia asioita, joten olemme todella iloisia siitä, että koulu valmistui lukuvuoden alkuun mennessä. Erityisen iloinen voi olla liikuntatiloista, jotka olivat riittämättömät ennen ja riittämättömät myös väistötiloissa. Nyt vihdoin uudet, riittävän suuret ja tarkoituksenmukaiset liikuntatilat saadaan käyttöön”,toteaa ruotsinkielisten opetuspalvelujen johtaja Ronnie Djupsund

Koulun pääsuunnittelijana on toiminut kaupunginarkkitehti Kristian Biskop. Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy, rakennesuunnittelusta Ideastructura Oy, sähkösuunnittelusta Sweco Talotekniikka Oy ja LVIA-suunnittelusta Keski-Pohjanmaan lvi-suunnittelutoimisto Oy. Rakennustyöt aloitettiin 25.3.2021 ja kohde vastaanotettiin 28.7.2022.

Koulun laajennusosa on yhteensä 804 m2. Lisäksi vanhaan juhlasalin kohdalle on tullut uusi välipohja ja pihalle ulkovarasto, minkä myötä koulussa on nyt yhteensä 5213 kerros-m2.

Vallitsevan käytännön mukaisesti on laajennuksen yhteydessä toteutettu myös taidehankinta. Taidehankintaprosessin kautta valittiin toteutettavaksi paikallisen kuvataiteilija Anni Laukan teosehdotus ”Nya vindar.

Teos on integroitu rakennuksen julkisivuihin graafisen betonin menetelmällä. Laukka on sanonut pyrkivänsä taiteessaan pysäyttämään ajan. Aika kuitenkin kiitää ohi tuulenpuuskan lailla. Taideteokseen Laukka on ikuistanut Villan ja Kyrkbackenin koulussa ja esikoulussa lukuvuoden 2020-2021 aikana toimineiden oppilaiden ja opettajien kädenjäljet. Jäljet ovat todiste eletystä hetkestä – nyt koulun uudet oppilaat jättävät omat kädenjälkensä maailmaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Tionde Kokkola Material Week mer internationellt än någonsin23.9.2022 14:00:00 EEST | Tiedote

Under sina tio år har Kokkola Material Week uppnått en stark och välkänd ställning som en årlig internationell evenemangsvecka inom kemiindustri, bioekonomi och batteriteknologi. Jubileumsårets evenemang ordnas den 14–17 november 2022. I år ordnas de avgiftsfria seminarierna i Tullpackhuset och Karleby stadshus. Hela veckans program, med undantag av Industry Meeting Point, kan också följas på distans.

Kymmenes Kokkola Material Week kansainvälisempi kuin koskaan23.9.2022 14:00:00 EEST | Tiedote

Kokkola Material Week on saavuttanut kymmenen vuoden aikana vahvan ja tunnetun aseman kansainvälisenä kemianteollisuuden, biotalouden ja akkuteknologian vuosittaisena tapahtumaviikkona. Juhlavuoden tapahtuma järjestetään 14. -17.11.2022. Maksuttomat seminaarit järjestetään tänä vuonna Tullipakkahuoneella ja Kokkolan kaupungintalolla. Koko viikko, Industry Meeting Pointia lukuun ottamatta, on seurattavissa myös streamin välityksellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme