Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uusi 3D-mallinnus esittelee Helsingin koulujen ja päiväkotien oppimisympäristöjä virtuaalisesti

Jaa

Helsinki on tuottanut havainnollisen 3D-mallinnuksen, joka tutustuttaa kasvatuksen ja opetuksen tiloihin ja niiden pedagogisiin käyttömahdollisuuksiin. Virtuaalirakennus esittelee varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen oppimisympäristöjä sekä perusopetuksen väistötilaratkaisun.

Virtuaalirakennuksessa on neljä eri kerrosta, joissa voi liikkua ja kuunnella esittelyjä tilojen käytöstä. Virtuaalirakennukseen voi tutustua suomeksi ja englanniksi. Varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen tilojen lisäksi esitellään perusopetuksen väistötilaratkaisu, jossa pystytään toteuttamaan samanlaisia pedagogisia ratkaisuja kuin pysyvissäkin oppimisen tiloissa. 

”Tämä uusi virtuaalirakennus havainnollistaa, kuinka erilaiset tilat mahdollistavat oppimisen, opiskelun, leikkimisen tai muun tavoitteellisen toiminnan”, kertoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. ”Virtuaalirakennuksella ei ole osoitetta, vaan se on olemassa vain virtuaalisesti. Kaikki tilat kuitenkin löytyvät jostain päin Helsinkiä ja niissä opitaan ja toimitaan joka päivä. Tilat edistävät kasvulle ja oppimiselle asetettuja tavoitteita. Oppimista tapahtuu kaikkialla – myös näiden tilojen ulkopuolella. Helsingissä koko kaupunki on oppimisen paikkana”, jatkaa toimialajohtaja Pohjolainen. 

Virtuaalirakennus mahdollisti oppimisympäristöjen esittelyn Helsinki Education Week -tapahtumaviikon osallistujille 

Helsinki Education Week on viikon mittainen helsinkiläisen oppimisen juhla, joka tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää upeaa työtä. Samalla opitaan maailman parhailta ja tehdään yhteistyötä kaupunkiin saapuvien kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden kanssa. Tänä vuonna viikkoa vietettiin 2.-6.11.2020.

Aiempina vuosina Helsinki Education Week -tapahtumaviikolla on vieraillut satoja kansainvälisiä vieraita tutustumassa Helsingin koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten toimintaan. ”Koska koko tapahtuma järjestettiin tänä vuonna virtuaalisena, halusimme esitellä myös oppimisympäristöjämme virtuaalisesti sekä kansainvälisille että kotimaisille osallistujille ja oppimisesta kiinnostuneille. Tätä varten loimme tämän virtuaalirakennuksen, joka on ilmeisesti aika ainutlaatuinen oppimisympäristöjä kuvaava mallinnus. Se herättikin paljon kiinnostusta Helsinki Education Week -tapahtumaviikolla, ja jatkossakin voimme hyödyntää mallia tilojemme ja oppimisympäristöjemme esittelyssä”, kehittämispalvelupäällikkö Marjo Kyllönen kertoo. 

Lisätietoja:

kehittämispalvelupäällikkö Marjo Kyllönen, p. 050 3763461, marjo.kyllonen@hel.fi

pedagoginen asiantuntija Tommi Tiittala, p. 040 6745380, tommi.tiittala@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 8.12.20204.12.2020 09:42:44 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 8. joulukuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla: Kokouksen esityslista Jaostolle esitetään muun muassa päätettäväksi perusopetuksen suomenkielisen luokkamuotoisen erityisopetuksen järjestämispaikat 81 suomenkielisessä peruskoulussa ja kahdeksassa sopimuskoulussa. Lisäksi jaostolle esitetään päätettäväksi joustavan perusopetuksen järjestämispaikat 1.8.2021 alkaen. Joustavan perusopetuksen paikkoja olisivat Haagan peruskoulu, Käpylän peruskoulu ja Vuoniityn peruskoulu. Joustava perusopetus on tarkoitettu vähintään 14-vuotiaille 7.–9. luokkalaisille, jotka ovat mahdollisesti jäämässä ilman päättötodistusta tai syrjäytymässä jatkokoulutuksesta. Joustavassa perusopetuksessa opiskellaan sekä koulussa että työpaikalla. Luokassa työskentelee eritysluokanopettajan lisäksi nuoriso-ohjaaja. Jaoston kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimia

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 24.11.202020.11.2020 08:00:00 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 24. marraskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa varhaiskasvatuksen lastenhoitajien työvoiman hankinta Seure Henkilöstöpalvelut Oy:ltä sekä Stadin ammatti- ja aikuisopiston Myllypuron kampuksen hankesuunnitelma. Lautakunnalle esitetään, että varhaiskasvatukseen hankitaan Seure Henkilöstöpalvelut Oy:ltä vähintään 73 kokoaikaista varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa ja noin 340 varhaiskasvatuksen lyhytaikaista lastenhoitajan sijaista. Toimiala haluaa varmistaa, että varhaiskasvatuksen äkillisiin poissaoloihin saadaan varahenkilöitä. Hankinnan ennakoitu arvo on noin 6,93 miljoonaa euroa. Seure Henkilöstöpalvelut Oy on Helsingin kaupungin osittain omistama voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. Yhtiö välittää omistajilleen työvoimaa sekä lyhyisiin sijaisuuksiin että pidempiaikaisiin työsuhteisiin. Lisäksi lautakunnalle es

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme