Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uusi asioinnin järjestelmä Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen palveluita varten

Jaa

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala on aloittanut mittavan hankkeen, jossa toteutetaan uusi asioinnin järjestelmä koko toimialan palveluiden käyttöön. Hanke on alkanut varhaiskasvatuksen asiointipalveluiden kehittämisellä. Tavoitteena on toteuttaa käyttäjälähtöiset sähköiset asiointipalvelut kaupunkilaisia varten.

Helsingin kaupungin visio on olla maailman toimivin kaupunki. Kaupunki panostaa esteettömiin sähköisiin palveluihin sekä digitalisaation, tekoälyn ja robotisaation hyödyntämiseen. Uuden asioinnin tietojärjestelmän rakentaminen toteuttaa Helsingin kaupungin strategiaa sekä opetuksen digitalisaatio-ohjelmaa.

– Uusi asioinnin järjestelmä parantaa asiointipalvelun käytettävyyttä. Järjestelmä on joustava uusien palveluiden tarjoamiseen ja se edistää vuorovaikutteista kanssakäymistä ja helpottaa henkilöstömme päivittäistä työskentelyä, toimialajohtaja Liisa Pohjolainen kertoo. 

Uusi asioinnin järjestelmä tulee korvaamaan nykyisin käytössä olevat tietojärjestelmät Effican ja MultiPrimuksen. Asiointijärjestelmän kautta oppijat sekä heidän vanhempansa ovat yhteydessä päiväkoteihin, kouluihin ja oppilaitoksiin. Uuden järjestelmän avulla asiointi ja yhteydenpito on jatkossa selkeämpää ja yhdenmukaisempaa. Tavoitteena on käyttää samaa asioinnin tietojärjestelmää koko oppimisen elinkaaren ajan, eli noudatetaan yhden luukun periaatetta varhaiskasvatuksesta toisen asteen opintoihin saakka. Asiointi tulee olemaan ajasta ja paikasta riippumatonta, vuorovaikutteista kanssakäymistä.

Tuleva asioinnin tietojärjestelmä toimii myös toiminnan kehittämisen apuvälineenä, kun henkilöstöltä vapautuu enemmän aikaa työhön asiakkaiden kanssa automatisoinnin johdosta. Palvelujen tarjonta selkeytyy ja vuorovaikutuksen mahdollisuus paranee sekä palvelujen sisällä, että niiden välillä.  

– Asioinnin tietojärjestelmän kehittämishanke on kunnianhimoinen ja se tulee kestämään useamman vuoden ajan. Uudet ominaisuudet kehitetään ja otetaan käyttöön vaiheittain. Tällä hetkellä hankkeessa on käynnissä ensimmäisten varhaiskasvatuksen palveluiden toteuttaminen. Suunnittelussa ja kehitystyössä on tällä hetkellä mukana varhaiskasvatuksen henkilöstöä ja helsinkiläisiä vanhempia, Liisa Pohjolainen toteaa.

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tehtävänä on mahdollistaa kaikenikäisten helsinkiläisten – lasten, nuorten ja aikuisten – elinikäinen oppiminen. Toimiala huolehtii Helsingissä 27 100 lapsen varhaiskasvatuksesta ja esiopetuksesta, 42 500 lapsen perusopetuksesta sekä 22 200 opiskelijan koulutuksesta lukioissa ja ammatillisessa opetuksessa. Lisäksi toimialan vastuulla ovat suomen- ja ruotsinkieliset työväenopistot, joissa opiskelee vuosittain 102 600 kurssilaista. Toimialalla työskentelee yhteensä 13 535 työntekijää.

Lisätietoja: 

Liisa Pohjolainen, toimialajohtaja, Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, puh. (09) 310 86200, liisa.pohjolainen@hel.fi 

Soili Haapala, tietohallintopäällikkö, Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, puh. (09) 310 86547, soili.haapala@hel.fi

Asko Räsänen, ICT-hankepäällikkö, Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, puh. (09) 310 23623, asko.r.rasanen@hel.fi  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ICT-suunnittelija (tietohallinnon viestintä) Päivi Aravuori, paivi.aravuori@hel.fi, puh. 09 310 26005

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingforsborna får syssla med egna projekt i fem klassrum för teknisk slöjd nästa läsår18.6.2020 10:55:00 EESTTiedote

Bland de vinnande förslagen i OmaStadi-omröstningen i höstas fanns ett förslag om att öppna skolornas klassrum för teknisk slöjd för hobbyverksamhet. Detta förslag blir nu verklighet. Stadsborna får möjlighet att avgiftsfritt arbeta med sina egna projekt i fem klassrum för teknisk slöjd, det vill säga OmaStadi-verkstäder, från september till maj under läsåret 2020–2021.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 16.6.202012.6.2020 11:15:46 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kevään viimeinen kokous pidetään tiistaina 16. kesäkuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslista Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa useita päiväkotien ja koulujen tilahankkeita. Esityslistalla olevat päiväkotien tilahankkeet: lausunto Malmilla sijaitsevan päiväkoti Marmorin sisäilmakorjausten hankesuunnitelmasta lausunto Kalliossa sijaitsevan päiväkoti Kalevan korvaavien tilojen hankesuunnitelmasta tarveselvitys Pasilassa osoitteeseen Lavakatu 1 toteutettavasta päiväkodista tarveselvitys Malmilla osoitteeseen Jäkälätie 11 toteutettavasta päiväkodista tarveselvitys Kannelmäessä osoitteeseen Soittajantie 10 toteutettavasta päiväkodista Muut lautakunnan esityslistalla olevat tilat: tarveselvitys Kruunuvuorenrannan palvelurakennukseen sijoittuvasta peruskoulusta, päiväkodista ja leikkipuistosta lausunto Roihuvuoren ala-asteen ja esiopetuksen lisätilan hankesuunnitelmasta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme