Gummerus

Uusi avaus dekkaristina tunnetulta Vera Valalta – aistivoimainen lukuromaani Aprikoosiyöt vie kukkivaan Italiaan

Jaa

Vera Valan Aprikoosiöissä (Gummerus) ratkotaan suvun salaisuuksia tuoksuja ja värejä tulvillaan olevassa Tolfan vuoristossa. Ihanan eskapistinen romaani tarjoaa hengähdyshetken arjesta, nojatuolimatkan Italiaan ja romantiikkaa kahdessa aikatasossa. Vera Valan yli 20 Italiassa vietettyä vuotta näkyvät tekstissä italialaisen elämänmenon, ruokakulttuurin ja maisemien kuvauksessa.

Vera Vala (kuva: Marek Sabogal)
Vera Vala (kuva: Marek Sabogal)

Suomalaisen Lauran ura ja parisuhde polkevat paikallaan. Tilannetta ei yhtään helpota äidin muistisairaus eikä täydellisyyttä hipova isosisko Kati, joka yrittää saada Lauraa tekemään järkiratkaisuja. Odottamaton löytö lapsuusmuistojen joukosta herättää kysymyksiä. Laura matkustaa 20 vuoden tauon jälkeen tätinsä Ainon huvilaan Tolfan vuoristoon.

Rakkaussuhteiden rinnalla Aprikoosiyöt pureutuu sisarusten väliseen suhteeseen. Vera Vala kertoo suhteen omaan siskoonsa olevan fyysisestä etäisyydestä huolimatta erityisen tärkeä ja läheinen.

”Sisaruussuhde on monille ihmisille elämän pisin ihmissuhde. Jaettujen kokemusten myötä se saattaa suoda turvaa ja ymmärrystä, jota mikään muu ihmissuhde ei voi tarjota. Samalla harva ihmissuhde on niin altis ristiriitaisille tunteille kuin suhde sisaruksiin. Sisarukset ovat vertailukohteita, kiistakumppaneita, ilon jakajia ja vuoria, joihin nojaamme silloin, kun muu maailma murentuu ympäriltä”, hän kuvailee.

Romaanin tapahtumapaikat Tolfan vuoristossa ovat Vera Valalle tuttuja. "Mieheni ja minä menimme naimisiin Tolfassa, ja myös tyttäreni on asunut siellä ensimmäisen vuotensa. Meillä on paikkakunnalla yhä loma-asunto. Vaikka olenkin käyttänyt taiteellista vapautta kuvaillessani tiettyjä Aprikoosiöiden tapahtumapaikkoja, tuntui tärkeältä sijoittaa romaani suurkaupungin sijaan juuri tähän tuttuun ja turvalliseen pikkukylään", hän kertoo.

Kirjailija Vera Vala on asunut Italiassa yli 20 vuotta. Hän rakastaa italialaista ruokaa ja ratkaisi keski-iän kriisinsä aloittamalla psykologian opinnot yliopistossa. Valan perheeseen Milanossa kuuluu miehen ja tyttären lisäksi Palermon varjoisilta kujilta pelastettu kissa. Valalta on julkaistu myös kuusiosainen Arianna de Bellis -dekkarisarja.

Vera Vala: Aprikoosiyöt
368 sivua
myös äänikirjana, lukijat Mirjami Heikkinen ja Anniina Piiparinen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vera Vala (kuva: Marek Sabogal)
Vera Vala (kuva: Marek Sabogal)
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus


Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Nina Lykken satiirinen lääkäriromaani on röntgenintarkka ja skalpellinterävä kuvaus keski-ikäisestä keskiluokasta8.4.2021 08:43:00 EEST | Tiedote

Norjan arvostetuimmalla kirjallisuuspalkinnolla Bragella palkittu Kohonnut riski (Gummerus) kuvaa osuvasti keski-iän kriisiä, uskottomuutta ja yleislääkärin vastaanotolle saapuvan keskiluokkaisen potilasvirran todellisia ja kuviteltuja vaivoja. Nina Lykke on hurmannut kirjallisuuskriitikot tarkoilla ja mustan humoristisilla huomioillaan todellisuudesta, jossa elämme. Hänen edellinen romaaninsa Ei, ei ja vielä kerran ei (Gummerus 2019) oli sekin myynti- ja arvostelumenestys.

Elämäkerta Elin Danielson-Gambogista kertoo boheemin ja omapäisen taidemaalarin vaiherikkaan tarinan25.3.2021 08:52:43 EET | Tiedote

Miksi menestynyt ja omana aikanaan laajasti tunnustusta saanut kultakauden taidemaalari Elin Danielson-Gambogi (1861–1919) tunnetaan nykyään monia aikalaisiaan huonommin? Tähän etsii vastauksia taidehistorioitsija Salla Leponiemen kirjoittama elämäkertateos Niin kauan kuin tunnen eläväni (Gummerus). Samalla piirtyy kuva itsenäisestä, kansainvälistä uraa tekevästä taidemaalarista, joka vähät välitti porvarillisen yhteiskunnan sovinnaisuussäännöistä. Intohimoisen taiteilijuuden lisäksi teos valottaa Danielson-Gambogin lapsuutta, ystävyyssuhteita ja avioliittoa, joissa oli dramaattisia käänteitä. Kirjan kuvaliitteissä on merkittävimpien teosten lisäksi valokuvia taiteilijan elämän varrelta.

Ajankohtainen romaani äidiksi tulemisesta pitää sisällään omakohtaisia kokemuksia synnytysväkivallasta18.3.2021 11:15:33 EET | Tiedote

Anna-Liisa Ahokummun toinen romaani Kolme rukousta äidille (Gummerus) käsittelee äitien ja tytärten ketjua, synnytysväkivaltaa ja kriisejä elämän käännekohdissa. Romaani kuvaa yhteyden katkeamista ja ensimmäistä lastaan synnyttävän Eveliinan yksinäisyyttä ja kipua. Toisessa aikatasossa seurataan nuoren Anjezën kasvutarinaa ajalta ennen kuin häntä aletaan kutsua Äiti Teresaksi.

Sisällissotaa käsittelevistä teoksistaan tunnettu Anneli Kanto kirjoitti romaanin Hattulan Pyhän Ristin kirkon maalareista15.3.2021 07:55:00 EET | Tiedote

Anneli Kannon Rottien pyhimys (Gummerus) kertoo fiktion keinoin Suomen laajimpien ja alkuperäisimpien seinämaalausten synnystä 1500-luvun alkupuolella. Hersyväjuonisessa romaanissa keskiaikainen kyläyhteisö kohtaa meren takaa tulevat maalarimestarit. Samalla seurataan yhteisönsä hyljeksimän nuoren naisen kasvutarinaa taiteilijaksi ja pohditaan taiteen tekemisen ikiaikaisia merkityksiä.

Kustantaja, filosofian kunniatohtori ja Gummeruksen entinen toimitusjohtaja Pekka Salojärvi on kuollut13.3.2021 11:22:25 EET | Tiedote

Pekka Salojärvi syntyi kustantajaperheeseen 1940. Vuodesta 1970 alkaen hän toimi Gummeruksen toimitusjohtajana ja myöhemmin hallituksen puheenjohtajana. Monipuolista kokemusta täydensivät alan monet luottamustoimet. Salojärven muistelmateos Kirjailija kirjoittaa, kustantaja kustantaa ilmestyi 2007. Pekka Salojärvi kuoli kotonaan perjantaina 12.3.2021 pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme