TutorHouse Oy

Uusi Digiluokka-palvelu tuo kaikki lukiokurssit jokaisen lukiolaisen saataville

Jaa

TutorHouse Oy on käynnistänyt lukioille suunnatun Digiluokka-opetuspalvelun. Palvelun avulla lukiolaiset voivat opiskella live-opettajan johdolla lukiokursseja, joita omassa lukiossa ei järjestetä. Elokuussa 2017 toimintansa aloittanutta Digiluokka-palvelua hyödyntää jo lähes 50 lukiota ympäri Suomea.

Digiluokan oppitunneille voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Lukiokurssien opiskelu on mahdollista vaikkapa kotisohvalta käsin.
Digiluokan oppitunneille voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Lukiokurssien opiskelu on mahdollista vaikkapa kotisohvalta käsin.

Lukioissa on usein haasteena, että kaikkia opiskelijoiden toivomia ja valitsemia lukiokursseja ei voi toteuttaa esimerkiksi opetusryhmän pienuuden tai pätevän opettajan puuttumisen vuoksi. Suuri tarve lukioissa oman kurssitarjonnan turvaamiseksi ja täydentämiseksi on erityisesti kielissä sekä reaaliaineiden syventävissä opinnoissa. Digiluokassa lukiolainen voi opiskella myös harvinaisempia kieliä, kuten japania ja kiinaa.  

Vuorovaikutteista opetusta pätevien opettajien johdolla

Digiluokassa opetus eroaa perinteisistä etä- ja verkkokursseista. Kursseille osallistutaan reaaliajassa ja opetus on vuorovaikutteista opettajan ja ryhmän välillä. Opettaja ja opiskelijat ovat jatkuvassa kuva- ja ääniyhteydessä toisiinsa - opetus toteutetaan selainympäristössä toimivan videoneuvotteluyhteyden avulla.  

- Opiskelijat ja lukioiden rehtorit ovat antaneet Digiluokan toimintamallista positiivista palautetta, koska Digiluokka täydentää ja laajentaa lukioiden omaa opetustarjontaa laadukkaasti ja helposti. Palvelun käyttöönotto ei vaadi erillisiä, kalliita laiteinvestointeja, kertoo Digiluokkaa tarjoavan TutorHousen palvelujohtaja Jukka Oksa.

Digiluokan lähetyspaikka sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa, josta kokeneet lukio-opettajat pitävät oppitunnit opetussuunnitelman mukaisesti.

Digiluokka tuo tasa-arvoa ja säilyttää pienetkin lukiot elinvoimaisina

Digiluokka kokoaa yksittäiset opiskelijat eri lukioista yhteisiin opetusryhmiin.

- Koulutuksellisen tasa-arvon näkökulmasta on tärkeää, että opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella haluamiaan ja esimerkiksi jatko-opintoja varten tarvitsemiaan kursseja asuinpaikasta riippumatta. Kaikilla nuorilla ei ole mahdollisuutta muuttaa toiselle paikkakunnalle suorittamaan lukio-opintoja, Oksa jatkaa.

Kunnille oman lukion olemassaolo ja säilyminen lähipalveluna ovat tärkeitä asioita. Digiluokka tarjoaa ratkaisun erityisesti pienten lukioiden haasteisiin. Lähes kolmasosassa Suomen 360 lukiosta on alle 100 opiskelijaa.

- Usein lukio on paikkakunnan ainoa toisen asteen oppilaitos. Opiskelijoiden siirtyminen kasvukeskusten suuriin lukioihin paremman kurssitarjonnan pariin hankaloittaa erityisesti pienten lukioiden toimintaa, ja samalla kunta menettää opiskelijakohtaisen valtionosuuden. Palvelu lisää sekä kunnan että lukion elinvoimaa ja kiinnostavuutta, muistuttaa TutorHousen toimitusjohtaja Pekka Impiö.

Uudelle toimintamallille paljon kysyntää

Digiluokka-palvelu käynnistyi elokuussa 2017. Toiminta on laajentunut nopeasti - mukana on opiskelijoita jo lähes 50:stä lukiosta ympäri Suomea.

- Palvelullemme on lukiokentällä selvästi kova tarve ja olemmekin varautuneet siihen, että kevään aikana palveluamme hyödyntävien lukioiden lukumäärä jopa kaksinkertaistuu, kertoo toimitusjohtaja Impiö.

Runsaaseen opetuksen määrään nojautuva ja aidosti digitaalitekniikkaa hyödyntävä palvelukonsepti on herättänyt kiinnostusta myös tutkimuskohteena. TutorHouse Oy:n Digiluokka-opetuspalvelu on kumppanina Helsingin yliopiston ”opettajana virtuaaliluokassa” -tutkimushankkeessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja alueellisia/paikallisia esimerkkejä palvelua hyödyntävistä lukiosta:
Jukka Oksa, Digiluokan palvelujohtaja, TutorHouse Oy, p. 0400 909 055, jukka.oksa@tutorhouse.fi
Pekka Impiö, toimitusjohtaja, TutorHouse Oy, p. 050 548 0230, pekka.impio@tutorhouse.fi

Tiedotusvälineillä on mahdollisuus tulla seuraamaan opetusta Helsingin Ruoholahteen. Ajankohdasta voi sopia Jukka Oksan kanssa.

Kuvat

Digiluokan oppitunneille voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Lukiokurssien opiskelu on mahdollista vaikkapa kotisohvalta käsin.
Digiluokan oppitunneille voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Lukiokurssien opiskelu on mahdollista vaikkapa kotisohvalta käsin.
Lataa
Opiskelijan näkymä Digiluokan oppitunnilla. Opettaja ja opiskelijat ovat oppituntien aikana jatkuvassa kuva- ja ääniyhteydessä toisiinsa.
Opiskelijan näkymä Digiluokan oppitunnilla. Opettaja ja opiskelijat ovat oppituntien aikana jatkuvassa kuva- ja ääniyhteydessä toisiinsa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

TutorHouse Oy
TutorHouse Oy
Fredrikinkatu 61 A
00100 Helsinki

http://www.tutorhouse.fi

TutorHouse Oy aloitti toimintansa vuonna 2010 tarjoamalla koululaisille ja lukiolaisille lisäopetusta eri oppiaineista koulupäivän jälkeen. Opettajina toimivat koulutetut opettajat, joista suurin osa työskentelee samalla peruskoulussa tai lukioissa. TutorHousella on yhteensä vajaa 100 opettajaa.

Syksyllä 2017 TutorHouse käynnisti lukioille suunnatun Digiluokka-opetuspalvelun. 

TutorHouse on Suomen johtavan oppimateriaalikustantamon Sanoma Pro Oy:n tytäryhtiö. TutorHousen lisäopetuspalvelut ja Digiluokka ovat osa Sanoma Pron oppimistarjoamaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta TutorHouse Oy

Lukion kielten opetuksen tulevaisuus ei ole niin synkkä - Digiluokka auttaa lukioita kieltenopetuksen haasteissa6.2.2020 11:17:01 EETTiedote

Lukiolaisten kielten opiskelumahdollisuudet eivät ole niin yksipuoliset ja synkät, kuin julkisessa keskustelussa annetaan ymmärtää. Lukioiden kielten opetuksen yhtenä pelastajana toimii opettajaosaamisen ja tietotekniikan luova hyödyntäminen, johon Digiluokka-opetuskonsepti perustuu. Digiluokka-palvelun avulla jo noin 100 lukiota ympäri Suomea on tarjonnut mm. B3-kielten opetusta opiskelijoilleen lähiopetuksena, vaikka lukioon ei olekaan syntynyt omaa opetusryhmää. Ensi lukuvuodeksi Digiluokan opetustarjonta laajenee siten, että myös A-kielten opiskelu on mahdollista minkä tahansa lukion opiskelijalle online-lähiopetuksena.

Uusi yksityinen opetuksen tuottajamalli lisää pienten lukioiden elinvoimaa, turvaa laajan lukioverkoston säilymisen ja edistää koulutuksellista tasa-arvoa19.9.2018 08:13:59 EESTUutinen

Monen lukion haasteena on, että kaikkia opiskelijoiden toivomia ja valitsemia lukiokursseja ei voida toteuttaa esimerkiksi opetusryhmän pienuuden tai pätevän opettajan puuttumisen vuoksi. Perinteiset itsenäisesti suoritettavat verkkokurssit eivät myöskään motivoi viemään kursseja loppuun, sillä lukiolaiset kaipaavat vuorovaikutteisuutta ja läsnäolevan opettajan ohjausta.