Espoon kaupunki - Esbo stad

Uusi Espoo-aiheinen kirja syntyy taiteilijan ja eskarilaisten värikkäänä yhteistyönä – samalla lapset ideoivat tulevaisuuden Espoota

Jaa

Esiopetusryhmät on kutsuttu mukaan uuden Kurkkaa Espooseen -kuvakirjan kuvitustyöhön. Kirjan tavoitteena on kuvata kaupunkia monipuolisesti ja herättää lapset kertomaan itse Espoo-aiheisia tarinoita. Lasten ajatuksia kuullaan myös Espoo-tarinan, eli kaupungin strategian, päivitystyössä.

Eskarilaiset kommentoivat Kurkkaa Espooseen -kuvakirjan luonnoksia. Kuva: Nina Elfvengren.
Eskarilaiset kommentoivat Kurkkaa Espooseen -kuvakirjan luonnoksia. Kuva: Nina Elfvengren.

Espoon kaupungin kulttuurin tulosyksikkö tuottaa syksyn 2020 aikana Espoo-aiheisen värillisen kuvakirjan, jonka kuvittaa kuvittaja-graafikko Carlos Da Cruz. Kirjaan tulee piirrokset kustakin kaupunkikeskuksesta. Tämän lisäksi kirja sisältää kuvituksen Espoon pohjoisosista sekä yleiskuvan kaupungista.

Lapsiryhmien ja kuvittajan yhteistyönä syntyvästä aineistosta kootaan Kurkkaa Espooseen -kirja, joka julkaistaan joulukuussa 2020. Kirja jaetaan kaikille vuosina 2017 ja 2018 syntyneille espoolaislapsille 4-vuotisneuvolakäynnin yhteydessä vuosina 2021 ja 2022. Lisäksi kirja toimitetaan kaikkiin esiopetusryhmiin, kunnallisiin varhaiskasvatusryhmiin ja kirjastoihin.

Kurkkaa Espooseen -kirjan kuvat ovat tekstittömiä ja ne synnyttävät uusia tarinoita. Kirjaa tehdään yhteistyössä lasten kanssa: lapset voivat kommentoida kuvituksia ja toivoa niihin muutoksia ja lisäyksiä.

"Olen todella vaikuttunut lapsiryhmien ja taiteilijan välisestä saumattomasta yhteistyöstä. Kirjan tekeminen on upea esimerkki siitä, miten kulttuurikasvatuksen keinoin voidaan mahdollistaa kokeilevaa taiteen tekemistä. Meillä on Espoossa pitkä ja hyvä kokemus kulttuurikasvatuksen toimintamalleista, kuten KULPSista ja Kulttuurikurkkauksesta", toteaa kulttuurijohtaja Susanna Tommila.

Kuvittaja toteuttaa mustavalkoiset piirrosluonnokset aiemmin tehdyn kyselyn inspiroimana ja kuvat toimitetaan jokaisen espoolaisen eskariryhmän käyttöön. Samalla kun lapset retkeilevät uusissa kohteissa ja keskustelevat sekä keskenään että aikuisten kanssa omasta asuin- tai eskarialueestaan, kerätään aineksia Espoo-tarinaa varten.

Ryhmissä lapset saavat tutkia kuvia, jutella niiden herättämistä ajatuksista ja vaikkapa retkeillä lähiympäristössä tutkimassa heille tärkeitä kohteita. Lasten ajatukset kirjataan ylös ja niitä hyödynnetään kirjan laatimisen lisäksi myös Espoo-tarinan päivitystyössä.

Jokaisella espoolaisella on mahdollisuus osallistua Espoo-tarinan päivittämiseen

Espoo-tarinaa valmistellaan parhaillaan valtuustokaudelle 2021–2025 ja juuri nyt keräämme kuntalaisten näkemyksiä ja toiveita Espoon tulevaisuudesta luottamuselinten käsittelyn pohjaksi.

Näkemyksiä kerätään kahden kyselyn avulla: Mun Espoo tulevaisuudessa -kyselyllä kerätään ajatuksia tulevaisuuden Espoosta, Mun Espoo kartalla -kysely on karttapohjainen kysely, joka keskittyy erityisesti espoolaisen kaupunkiympäristön kehittämiseen.

Toivomme kuntalaisten vastaavan molempiin kyselyihin. Kyselyt ovat avoinna lokakuun loppuun saakka.

espoo.fi/munespoo

Lisätiedot

Susanna Tommila, kulttuurijohtaja p. 043 825 5074, susanna.tommila@espoo.fi 

Jorma Valve, strategiajohtaja, p. 046 877 2055, jorma.valve@espoo.fi 

Avainsanat

Kuvat

Eskarilaiset kommentoivat Kurkkaa Espooseen -kuvakirjan luonnoksia. Kuva: Nina Elfvengren.
Eskarilaiset kommentoivat Kurkkaa Espooseen -kuvakirjan luonnoksia. Kuva: Nina Elfvengren.
Lataa
Eskarilaiset kommentoivat Kurkkaa Espooseen -kuvakirjan luonnoksia. Kuva: Nina Elfvengren.
Eskarilaiset kommentoivat Kurkkaa Espooseen -kuvakirjan luonnoksia. Kuva: Nina Elfvengren.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Syksyn ylioppilaat lakitetaan Espoon lukioissa 4.12.2020. Lukiot siirtyvät osittaiseen etäopetukseen kuunvaihteessa.23.11.2020 13:17:33 EETTiedote

Espoon lukioissa syksyn ylioppilaiden juhla ja lakitus järjestetään pienimuotoisesti 4.12.2020 noudattaen AVI:n ohjeistusta. Lämpimästi onnea syksyn ylioppilaille! Lukioissa siirrytään lisäksi AVI:n päätöksen mukaisesti marras-joulukuun 2020 vaihteessa hybridimalliin, jossa osa opiskelijoista on vuorollaan etäopetuksessa. Opiskelijat saavat tarkemmat ohjeet omalta lukioltaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme