Fitbit

Uusi Fitbit Ace innostaa lapsia terveellisiin tapoihin ja tekee liikkumisesta hauskaa koko perheelle

Jaa

Fitbitin ensimmäinen lapsille suunnattu ranneke auttaa perheitä toimimaan aktiivisesti yhdessä. Se kannustaa päivittäiseen liikkumiseen ja unen seurantaan sekä motivoi haasteilla. Laitteessa on jopa viiden päivän akunkesto [i]. Acea käyttävän lapsen yksityisyydensuoja on vanhempien valvonnassa.

Fitbit Ace seuraa automaattisesti lasten askeleita, aktiivisia minuutteja ja unta. Siinä on jopa viiden päivän akunkesto. Ace innostaa liikkumaan.
Fitbit Ace seuraa automaattisesti lasten askeleita, aktiivisia minuutteja ja unta. Siinä on jopa viiden päivän akunkesto. Ace innostaa liikkumaan.

SAN FRANCISCO – 13 maaliskuuta, 2018 – Johtava puettavan teknologian valmistajaFitbit (NYSE: FIT) on julkistanut Fitbit Ace™ -älyrannekkeen, joka tekee liikkumisesta hauskaa lapsille ja innostaa koko perhettä terveellisiin tapoihin. Fitbit Ace on yksi keino, jolla voidaan puuttua lasten liikkumisen vähenemiseen.[ii]

Yli 8-vuotiaille suunniteltu Ace seuraa automaattisesti askeleita, aktiivisia minuutteja ja unta. Siinä on jopa viiden päivän akunkesto (i). Acen ranneke on säädettävä, suihkunkestävä ja se on saatavilla kahdessa kirkkaassa värissä, jotka kannustavat aktiivisuuteen. Uudella Fitbit-perhetilillä vanhemmat voivat valvoa lastensa yhteyksiä Fitbit®-sovelluksessa, varmistaa lastensa Fitbit-käytön yksityisyyden sekä pysyä ajan tasalla heidän aktiivisuudestaan. Ace on ennakkomyynnissä tänään ja se tulee maailmanlaajuisesti jälleenmyyjäliikkeisiin toisella vuosineljänneksellä.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan lasten ylipaino on lisääntymässä [iii]. Kaksi kolmesta lapsesta liikkuu liian vähän (ii). Fitbitin tutkimuksessa todettiin, että suurin osa vanhemmista tunnistaa tämän kehityksen ja uskoo lastensa olevan vähemmän aktiivisia kuin he itse olivat samanikäisinä [iv]. Vanhemmat ovat huolissaan lastensa painosta, ravinnosta ja aktiivisuustasosta sekä lapsuusajan ylipainon kasvavasta trendistä.

Suurin osa vanhemmista haluaisi, että heidän lapsensa olisivat terveempiä (84%) ja että heidän perheensä olisivat aktiivisempia (87%) (vi). Ruutuaika mainittiin yhtenä suurimmista haasteista lasten aktiivisuuden lisäämisen tiellä. Vanhemmat pyrkivät löytämään tapoja kannustaa terveellisempään ja aktiivisempaan elämäntapaan, esimerkiksi lisäämällä koko perheen aktiivisuutta, laittamalla ruokaa yhdessä tai rohkaisemalla lapsiaan tiedostamaan aktiivisuutensa todellisen tason. 75 prosenttia vanhemmista kertoi olevansa kiinnostunut aktiivisuusrannekkeiden käytöstä lasten aktiivisuuden ylläpitämisessä. Fitbit on jo tähän mennessä ollut vanhempien valinta yli kaksi kertaa kilpailijabrändejä useammin laitteiden helppokäyttöisyyden ja brändin luotettavuuden vuoksi (vi).

Auta lasta aktiivisuuteen tekemällä siitä hauskaa

Fitbit Ace on vastaus tähän haasteeseen. Se kannustaa yli 8-vuotiaita lapsia olemaan aktiivisempia ja luomaan terveellisiä tapoja yhdessä perheidensä kanssa:

  • Seuraamalla aktiivisuutta: Fitbit Ace motivoi lapsia seuraamalla automaattisesti askeleita, aktiivisia minuutteja ja unta sekä asettamalla päiville muokattavissa olevat askeltavoitteet ja minuuttimääräisen aktiivisuustavoitteen. Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee 7–17-vuotiaille lapsille 60 minuutin päivittäistä fyysistä aktiivisuutta [v] ja USA:n sairauksien ehkäisystä vastaava viranomainen (Centers for Disease Control and Prevention) suosittelee yöunen määräksi 9–12 tuntia [vi].
  • Muistutukset liikkumisesta: Yhtäjaksoista passiivista aikaa voi vähentää asettamalla rannekkeeseen värinämuistutuksen liikkeelle lähtemisestä silloin, kun tunnin aikana on kertynyt alle 250 askelta. Muistutus kannustaa esimerkiksi nousemaan sohvalta tai ruudun ääreltä.
  • Liikkuminen on palkitsevaa: Ace innostaa lapsia saavuttamaan aktiivisuustavoitteet kannustamalla heitä positiivisilla palkintoviesteillä ja hauskoilla keräilymerkeillä, jotka tallentuvat puhelimen Fitbit-sovellukseen.
  • Yhteiset haastekisat motivoivat: Lapset voivat kisata perheidensä tai kavereiden kanssa (tulossa lähiaikoina) päivä- ja viikkohaastekisoissa tai Family Faceoff -kisassa. Family Faceoff on uusi 5-päiväinen aktiivisuushaaste, jossa perheenjäsenet kilpailevat toisiaan vastaan ja motivoivat toinen toisiaan (tulossa lähiaikoina) [vii].

”Alhaisen aktiivisuuden haaste lapsuudessa ei näytä katoavan, kun ikää tulee lisää. Lasten kasvaessa aktiivisuus vähenee entisestään. 9 ja 15 ikävuosien välillä aktiivisuus laskee lähes 40 minuuttia vuosittain.[viii]”, sanoo National Fitness Foundation -säätiön johtaja Chris Watts.

”On välttämätöntä tarjota vanhemmille välineitä lasten aktiivisuuden lisäämiseksi. Fitbitin ratkaisu on enemmän kuin vain aktiivisuuden seurantaa – se auttaa juurruttamaan terveellisiä tapoja pienestä pitäen ja tekee liikkumisesta hauskaa ja palkitsevaa. Fitbit auttaa vanhempia tekemään terveydestä ja liikkumisesta koko perheen yhteisen asian.”

Pidä yhteyttä ja varmista samalla lasten yksityisyys

Lastensa käyttöön teknologiaa antavat vanhemmat haluavat huolehtia myös heidän yksityisyydensuojastaan. Siksi uusi Fitbit-perhetili on suunniteltu noudattamaan USA:n Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) -asetusta ja muita yksityisyyttä ja tietoturvaa koskevia lakeja. Se antaa vanhemmille mahdollisuuden hallita lastensa yhteyksiä ja heidän Fitbit-sovelluksessa näkemiään tietoja:  

  • Vanhempien näkymä: mahdollistaa vanhemman oman näkymän ja lapsen näkymän tarkastelun. Vanhempi näkee lapsen aktiivisuuden ja edistymisen ja voi hyväksyä perheenjäsenten ja kavereiden (tulossa lähiaikoina) ystäväpyynnöt koska tahansa Fitbit-sovelluksessa. Ace synkronoi automaattisesti suurimman osan Android- ja iOS -laitteista kanssa; Windows-laitteiden yhteensopivuus on tulossa lähiaikoina.[ix]
  • Lapsen näkymä: Rajoittaa lapsen näkemää dataa Fitbit-sovelluksessa, kuten esimerkiksi tilastoja ja ystäväpyyntöjä.
  • Pidä yhteyttä: Älypuhelinta käyttäville lapsille saa puhelun hälytyksen värinänä Ace-rannekkeeseen – sen varmistamiseksi, etteivät vanhempien puhelut jää vastaamatta.

”On tärkeämpää kuin koskaan saada koko perhe omaksumaan terveellinen ja nykyistä aktiivisempi elämäntapa, jotta lasten ylipainon kasvava trendi ei jatkuisi”, sanoo James Park. Hän on Fitbitin toimitusjohtaja ja yksi perustajista.

”Terveellisempien tapojen aloittaminen ja niiden ylläpitäminen voi tuntua hankalalta. Tiedämme Fitbit-yhteisöstämme, että verkostoilla on suuri vaikutus ihmisten motivaatioon. Perhepiirissä koettu hauska ja sitouttava tapa liikkua edistää hyvinvointia. Se voi saada terveelliset tavat tuntumaan helpommin saavutettavilta. Olemme innoissamme siitä, että voimme tarjota vanhemmille apukeinon elämänmittaisten terveellisten tapojen edistämiseen ja samalla perheille mahdollisuuden pitää hauskaa yhdessä.”

Lapsille suunniteltu

Ace on suunniteltu pitämään lapset liikkeellä aktiviteetista riippumatta ja roiskeista välittämättä. Siinä on säädettävä, suihkunkestävä ranneke ja jopa viiden päivän akunkestoi. Kymmenestä erilaisesta kellotaulusta ja kahdesta vaihdettavasta rannekkeesta lapsi löytää tyylin, joka sopii hänen yksilölliseen persoonaansa ja motivoi käyttämään Acea ympäri vuorokauden kaikessa, mitä hän touhuaa. Rannekkeen värivaihtoehdot ovat sähkönsininen ja voimakas violetti.

Hinnat ja saatavuus

Fitbit Ace on saatavilla ennakkomyynnissä Fitbit.com -verkkokaupassa hintaan 99 euroa. Ace tulee jälleenmyyjäliikkeisiin toisella vuosineljänneksellä. Suomessa Acea jälleenmyy Gigantti.

Tänään Fitbit on julkistanut myös Fitbit Versa™:n, edistyksellisen älykellon kohtuullisessa hintaluokassa. Päivän toinen julkistus on naisten terveyden seurantaan kehitetty palvelu. Kaikki Fitbitin englanninkieliset tiedotteet ja kuvamateriaali ovat käytettävissä osoitteessa www.fitbit.com/press. Kaikki suomenkieliset Fitbit-tiedotteet ja niihin liittyviä kuvia löytyvät STT-infosta hakusanalla Fitbit.


Fitbit ja Fitbit-logo ovat Fitbit Inc:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä USA:ssa sekä muissa maissa. Lisätietoa Fitbitin tavaramerkeistä osoitteessa www.fitbit.com/legal/trademark-list. Yhteistyökumppaneiden tavaramerkit ovat omistajiensa omaisuutta.

Seuraa Fitbitiä Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä ja kerro kokemuksistasi.

Forward-Looking Statements

This press release contains forward-looking statements, within the meaning of the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995, that involve risks and uncertainties including, among other things, statements regarding the future retail availability of Fitbit Ace and the availability of other product features described in this release. These forward-looking statements are only predictions and may differ materially from actual results due to a variety of factors, including the effects of the highly competitive market in which we operate, including competition from much larger technology companies; any inability to successfully develop and introduce new products, features, and services or enhance existing products and services; product liability issues, security breaches or other defects; and other factors discussed under the heading “Risk Factors” in our most recent report on Form 10-K filed with the Securities and Exchange Commission. All forward-looking statements contained herein are based on information available to us as of the date hereof and we do not assume any obligation to update these statements as a result of new information or future events.

[i] Battery life varies with use and other factors.

[ii] U.S. Department of Health and Human Services, President's Council on Sports, Fitness & Nutrition, https://www.hhs.gov/fitness/resource-center/facts-and-statistics/index.html#footnote-1.

[iii] World Health Organization,http://www.who.int/dietphysicalactivity/childhood/en/.

[iv] Fitbit Primary Research Study, February 2018

[v] World Health Organization, Physical activity and young people,http://www.who.int/dietphysicalactivity/factsheet_young_people/en/.

[vi] National Center for Chronic Disease Prevention and Health Promotion, Division of Population Health,https://www.cdc.gov/sleep/about_sleep/how_much_sleep.html.

[vii] Family Faceoff Challenge will be available in the Fitbit app in Spring 2018.

[viii] JAMA: the Journal of the American Medical Association, 2008,https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/182251.

[ix] See list of compatible devices atwww.fitbit.com/devices.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Reetta Mikkola, p. 050 439 2761, reetta.mikkola@medita.fi

Kuvat

Fitbit Ace seuraa automaattisesti lasten askeleita, aktiivisia minuutteja ja unta. Siinä on jopa viiden päivän akunkesto. Ace innostaa liikkumaan.
Fitbit Ace seuraa automaattisesti lasten askeleita, aktiivisia minuutteja ja unta. Siinä on jopa viiden päivän akunkesto. Ace innostaa liikkumaan.
Lataa
Fitbitin ensimmäinen lapsille suunnattu ranneke auttaa perheitä toimimaan aktiivisesti yhdessä. Se kannustaa päivittäiseen liikkumiseen ja unen seurantaan sekä motivoi haasteilla.
Fitbitin ensimmäinen lapsille suunnattu ranneke auttaa perheitä toimimaan aktiivisesti yhdessä. Se kannustaa päivittäiseen liikkumiseen ja unen seurantaan sekä motivoi haasteilla.
Lataa
Uudella Fitbit-perhetilillä vanhemmat voivat valvoa lastensa yhteyksiä Fitbit®-sovelluksessa, varmistaa lastensa Fitbit-käytön yksityisyyden sekä pysyä ajan tasalla heidän aktiivisuudestaan.
Uudella Fitbit-perhetilillä vanhemmat voivat valvoa lastensa yhteyksiä Fitbit®-sovelluksessa, varmistaa lastensa Fitbit-käytön yksityisyyden sekä pysyä ajan tasalla heidän aktiivisuudestaan.
Lataa
Fitbit Ace kannustaa yli 8-vuotiaita lapsia olemaan aktiivisempia ja luomaan terveellisiä tapoja yhdessä perheidensä kanssa.
Fitbit Ace kannustaa yli 8-vuotiaita lapsia olemaan aktiivisempia ja luomaan terveellisiä tapoja yhdessä perheidensä kanssa.
Lataa
Fitbit Acessa on säädettävä, suihkunkestävä ranneke ja jopa viiden päivän akunkesto.
Fitbit Acessa on säädettävä, suihkunkestävä ranneke ja jopa viiden päivän akunkesto.
Lataa
Fitbit Ace -älyranneke tekee liikkumisesta hauskaa lapsille ja innostaa koko perhettä terveellisiin tapoihin.
Fitbit Ace -älyranneke tekee liikkumisesta hauskaa lapsille ja innostaa koko perhettä terveellisiin tapoihin.
Lataa
Kymmenestä erilaisesta kellotaulusta ja kahdesta vaihdettavasta rannekkeesta lapsi löytää tyylin, joka sopii hänen yksilölliseen persoonaansa ja motivoi käyttämään Acea ympäri vuorokauden.
Kymmenestä erilaisesta kellotaulusta ja kahdesta vaihdettavasta rannekkeesta lapsi löytää tyylin, joka sopii hänen yksilölliseen persoonaansa ja motivoi käyttämään Acea ympäri vuorokauden.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

About Fitbit, Inc. (NYSE: FIT)

Fitbit auttaa ihmisiä aktiivisemman elämän ja hyvinvoinnin tavoittelussa tuottamalla seurantatietoa, inspiraatiota ja ohjausta. Johtavana brändinä Fitbit suunnittelee tuotteita ja kokemuksia, joilla seurataan jokapäiväistä hyvinvointia ja kuntoa. Fitbitin monipuolisiin, palkittuihin tuotteisiin kuuluvat aktiivisuutta mittaavat Fitbit Surge™, Fitbit Blaze™, Fitbit Charge 2™, Fitbit Alta HR™, Fitbit Alta™, Fitbit Ace™, Fitbit Flex 2™, Fitbit One® ja Fitbit Zip®, älykellot Fitbit Ionic™ ja Fitbit Versa™sekä langattomat Fitbit Flyer™-kuulokkeet sekä älyvaa´at  Fitbit Aria® ja Fitbit Aria 2™. Fitbitin tuotteita myydään maailmanlaajuisesti yli 45 000 myyntipisteessä ja 86 maassa. Fitbit-sovellusalusta perustuu yhteen maailman suurimmista sosiaalisista kuntoiluyhteisöistä sekä terveys- ja kuntoilutietokantaan. Se tarjoaa yksilöllisiä kokemuksia, vinkkejä ja ohjausta, jotka perustuvat maailman laajimpaan kuntoiluaiheiseen sosiaaliseen verkostoon, terveys- ja kuntotietokantaan sekä vuorovaikutteisiin välineisiin, kuten Fitbit- ja Fitbit Coach -sovelluksiin, Guided Health -ohjattuihin terveysohjelmiin ja älykellojen Fitbit OS -käyttöjärjestelmään. Fitbit Health Solutions kehittää terveys-, kuntoilu- ja hyvinvointisovelluksia, jotka lisäävät suotuisia terveysvaikutuksia henkilöstölle ja sitoutumista hyvinvoinnin kehittämiseen sekä tuottavat etua työnantajille, terveyssuunnitelmille ja -järjestelmille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fitbit

Fitbit Sense: Fitbitin edistynein, terveyden seurantaan tarkoitettu älykello, jossa on ensimmäisenä maailmassa EDA-sensori stressinhallintaan, EKG-sovellus, veren suhteellista happipitoisuutta arvioiva SpO2-sensori ja ihon lämpötilaa mittaava sensori25.8.2020 16:51:07 EESTTiedote

Fitbit julkistaa myös älykello Versa 3:n sisäänrakennetulla GPS:llä ja Inspire 2 -aktiivisuusrannekkeen aktiivisuusalueminuutteja mittaavalla Active Zone Minutes -toiminnolla. Uusi Health Metrics -näkymä Fitbit Premium-käyttäjille antaa mahdollisuuden seurata sykevälivaihtelua, hengitystahtia ja ihon lämpötilan vaihtelua.

Fitbitin uutuus Charge 4 on Fitbitin edistynein aktiivisuusranneke: sisäänrakennettu GPS, aktiivisuusalueminuutit, Spotify, unenseuranta, Fitbit Pay ja paljon muuta31.3.2020 16:14:58 EESTTiedote

Uusi ominaisuus sykemittaukseen, henkilökohtainen Active Zone Minutes, seuraa fyysistä aktiivisuutta ja auttaa liikkumaan tehokkaammin joka päivä sekä parantamaan hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Fitbit Premium -jäsenohjelma tarjoaa uusia haasteita, harjoituksia ja mindfulness-työkaluja sekä maksuttoman 90 päivän kokeilujakson tukemaan ja ohjaamaan käyttäjiä huolehtimaan terveydestään

Fitbit tuo markkinoille Versa 2:n, ääniohjauksella varustetun lifestyle-älykellon entistä edistyneemmillä terveyttä edistävillä hyvinvointi- ja kuntoiluominaisuuksilla ympärivuorokautiseen käyttöön – yli 5 päivän akunkestolla [1]28.8.2019 16:51:46 EESTTiedote

Innovatiiviset uniominaisuudet kuten Sleep Score ja älykäs herätys auttavat parantamaan unta kokonaisvaltaisen terveyttä edistävän hyvinvoinnin tärkeänä tekijänä. Versa 2 on Fitbitin ensimmäinen mikrofonilla varustettu älykello, johon aiemmat toiminnot, kuten maksamiseen tarkoitettu Fitbit Pay, tuovat lisämukavuutta. Spotify tuo musiikkivaihtoehtoja motivointiin.

Fitbit julkaisee neljä uutta laitetta: Terveys ja kuntoilu yhä useamman ulottuville maailmanlaajuisesti7.3.2019 08:02:00 EETTiedote

Fitbit laajentaa Versa-tuoteperhettä Versa Lite Editionilla, Fitbitin edullisimmalla älykellolla. Aktiivisuusrannekkeet Inspire HR ja Inspire tarjoavat tärkeät, helppokäyttöiset ominaisuudet ja tyylikkään muotoilun kohtuuhintaan. Fitbit Ace 2 nyt vedenkestävänä uusilla värikkäillä lisävarusteilla tekee terveellisten elämäntapojen omaksumisesta hauskaa yli 6- vuotiaille lapsille.

Fitbit Charge 3 – Fitbitin aktiivisuusrannekkeiden ykkönen nyt parempi kuin koskaan20.8.2018 16:20:14 EESTTiedote

Fitbit Charge 3 tarjoaa ensiluokkaisen uintiinkin soveltuvan muotoilun sekä Fitbitin edistyksellisimmät terveys- ja kuntoiluominaisuudet, jotka tekevät siitä Fitbitin tähän mennessä älykkäimmän aktiivisuusrannekkeen – jopa seitsemän päivän akun kestolla.[1] Fitbit julkaisee unen laatua seuraavan Sleep Score beta -sovelluksen auttaakseen käyttäjiä ymmärtämään paremmin unensa laatua sekä lisää Charge 3:een veren suhteellista happipitoisuutta arvioivan SpO2-sensorin. Sen avulla voidaan seurata unihäiriöitä, jotka voivat viitata terveysongelmiin kuten uniapnea.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme