Zeroten Oy

Uusi helppokäyttöinen Fustra Seniori -sovellus ikääntyneiden liikuttamisen tueksi

Jaa

Kuluvan vuoden aikana ikääntynyt väestö on jäänyt liian yksin. Kotimainen liikunta-alan yritys Fustra tuo markkinoille ikäihmisille suunnatun helppokäyttöisen sovelluksen, joka ohjaa harjoittelua turvallisesti etänä. Sovelluksen harjoitukset pohjautuvat UKK-instituutin liikuntasuosituksiin. Suunnittelu on toteutettu yhteistyössä UKK-instituutin erikoistutkija Marjo Rinteen kanssa.

Kuva: Fustra Finland Oy
Kuva: Fustra Finland Oy

Moni ikääntynyt on joutunut rajoittamaan kontakteja ja liikkumista, kun kodin ulkopuoliset harrastukset ovat loppuneet. Liikkumattomuus heikentää toimintakykyä ja altistaa myös tapaturmille. Suomalaisten liikuntasuosituksien mukaisesti yli 65-vuotiaiden tulisi harjoittaa kaksi kertaa viikossa lihasvoimaa, notkeutta ja tasapainoa. Fustra Seniori keskittyy nimenomaan näiden osa-alueiden harjoittamiseen ja kehittämiseen. 

– Tämä vuosi on vähentänyt monen ikäihmisen liikkumista reilusti ja se pisti meidät miettimään, miten me voisimme auttaa ikääntyvää väestöä liikkumaan turvallisesti. Ajatus sovelluksesta syntyi ja uskomme, että tämä auttaa lähtemään taas liikkeelle, kertoo Fustran koulutuspäällikkö Risto Turunen

Liikunnan terveyshyödyt helposti kotona

Liikunta ei ainoastaan paranna toimintakykyä vaan se voi myös alentaa esimerkiksi verensokeri- ja rasva-arvoja ja ennen kaikkea tuo iloa ja hyvää mieltä! Fustra Seniori ohjaa pidempien harjoituksien lisäksi käyttäjää pitämään lyhyitä liikuntahetkiä, jotka ovat tutkimuksien mukaan tärkeä osa arjen aktiivisuutta. Sovellus ehdottaa esimerkiksi muutaman minuutin ohjeistettua liikkuvuusharjoittelua aamun avaukseksi.

Kahden kuukauden välein vaihtuvan liikuntaohjelman lisäksi sovellus antaa myös vinkkejä ruokavalioon, virkistäytymiseen ja harrastamiseen sekä yleistä tietoa liikunnasta ja hyvinvoinnista. Käyttäjä saa sovelluksen chat-toiminnon kautta tarvittaessa apua myös valmentajalta sekä yhteyden sovelluksen muihin käyttäjiin. Tuki on heti saatavilla, mikäli käyttäjillä herää kysymyksiä tai pohdintaa sovelluksen harjoituksista. 

Sovelluksen voi ladata puhelimelle tai tabletille, jonka jälkeen laite muistuttaa käyttäjää sovelluksessa odottavista harjoituksista ja vinkeistä päivän mittaan. Harjoitukset voi aina suorittaa oman aikataulun mukaisesti, eikä harjoittelu vaadi lisävälineitä. Kaikki harjoitteet esitetään teksti-, ääni- ja videomuodossa, joten harjoituksien seuraaminen on helppoa. 

Vaikutukset tuntuvat arjessa 

Fustra Seniori kohottaa käyttäjän kuntoa ja toimintakykyä. Tulokset tuntuvat arjessa ja käyttäjä saa iloa elämään sekä onnistumisen kokemuksia. Liikunta vaikuttaa hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti ja lisääntynyt liikunta on todellinen terveysteko, joka voi vaikuttaa positiivisesti esimerkiksi ruokahaluun ja yöuniin. 

– Testiryhmä on harjoitellut sovelluksen avulla jo useita viikkoja ja olemme saaneet erittäin positiivisia kokemuksia käytöstä. Moni kertoi liikunnan lisääntyneen, mikä on osaltaan voinut vaikuttaa esimerkiksi paikallisten kolotuksien katoamiseen ja parempiin yöuniin, Turunen toteaa.

Seniori-sovelluksen voi ostaa itselleen tai lahjaksi ja se on saatavilla jatkuvana tai määräaikaistilauksena. Osto tapahtuu verkkokaupan kautta osoitteessa www.fustra.fi/kauppa ja oston jälkeen ohjeet ja tunnukset kirjautumista varten toimitetaan sähköpostitse.

Yhteyshenkilöt

Juho Lahti

+358 40 756 8074
juho.lahti@fustra.fi

Fustra International Oy
Vetokuja 1E
01610 Vantaa

Kuvat

Kuva: Fustra Finland Oy
Kuva: Fustra Finland Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Zeroten Oy
Zeroten Oy
Jaakonkatu 2
01620 Vantaa

http://www.zeroten.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Zeroten Oy

FSP ja Zeroten ovat sopineet uusasiakashankinnan ja viestinnän ulkoistuksesta27.5.2021 15:34:25 EEST | Tiedote

FSP Finnish Steel Painting Oy siirtää kaiken sisäisen ja ulkoisen viestinnän sekä uusasiakashankinnan Zeroten Oy:lle. Sopimuksella yritykset vahvistavat olemassa olevaa kumppanuuttaan, sillä Zeroten on jo aikaisemmin vastannut FSP:n markkinoinnista. Liikkeenluovutuksen yhteydessä FSP:n henkilökuntaa siirtyy vakituisesti Zerotenin palvelukseen. Tulevaisuudessa Zeroten rekrytoi tarvittaessa itsenäisesti uutta henkilöstöä FSP:n tarpeisiin.

Suomalainen koronavirukselta suojaava tarrapinnoite valloittaa kuluttajamarkkinat23.4.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Clean Touch Medicalin innovaatio CovidSafe on suomalainen keksintö taistelussa koronavirusta vastaan. Tarrapinnoite lanseerataan kuluttajille kuluvan huhtikuun aikana. CovidSafe on tarrapinnoite, joka eliminoi SARS-CoV-2 viruksen kosketuspinnoilta sekunneissa. Tuote perustuu patentoituun monimetallihybridiseokseen, joka soveltuu käytettäväksi sekä ulkona että sisällä. Tuotteen teho on vahvistettu Helsingin yliopiston laboratoriossa.

Pilottivaiheen yhteistyöstä hyviä tuloksia - Semat ARM tarjoaa asiakaslähtöistä toimintaa8.12.2020 10:00:00 EET | Tiedote

Projektitalo Sematin uusi palvelu Semat ARM tarjoaa uutta, objektiivista näkökulmaa sekä konkreettisia toimenpiteitä liiketoiminnan kehittämiseen. Palvelun kehittämisvaiheessa kumppaniksi ja pilottiasiakkaaksi valikoitui sähköjärjestelmien valmistaja Milectria. Samalla kun Sematin palvelua hiottiin asiakaslähtöisemmäksi, kehitettiin myös Milectrian omaa toimintaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme