Messukeskus

Uusi Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma syksyllä, Messukeskuksessa järjestettävä Helsingin Kirjamessut 2020 siirtyy syksyyn 2021

Jaa

Kirjavuoteen 2020 pääsee tänä syksynä tutustumaan uudessa Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumassa 22.–25.10.2020. Helsingin Kirjamessut 2020 ja samanaikainen Viini & Ruoka 2020 siirtyvät järjestettäväksi 28.–31.10.2021 Messukeskuksessa. Kävijämäärältään poikkeuksellisen suurta ja ohjelmaltaan laajaa ja pitkäjänteistä työtä vaativaa kirjallisuustapahtumaa ei ole mahdollista järjestää nyt poikkeuksellisena syksynä sellaisena, kuin Helsingin Kirjamessut mielletään.

Helsingin Kirjamessut ja Viini & Ruoka on Messukeskuksen kävijämäärältään suurin tapahtuma, jossa vieraili viime vuonna 92 000 kävijää. 1000 esiintyjän ja 800 ohjelman järjestäminen 15 lavalla tuo omia haasteitaan ja paljon työtä etukäteen.  Tapahtumakokonaisuus perustuu vahvasti kohtaamisille ja yhteisöllisyydelle. Tämän hetken epävarmuus heittää varjon tapahtuman ylle. Messukeskus on varautunut syksyn tapahtumissaan laajoihin erikoistoimiin, mutta ne muuttaisivat ja rajoittaisivat Helsingin Kirjamessuja liian paljon.

Messukeskus teki päätöksen yhdessä kirja-alan toimijoiden ja  kirjamessujen toimeksiantajien Suomen Kustannusyhdistyksen ja 
Kirjakauppaliiton kanssa Helsingin Kirjamessujen kehitysryhmässä torstaina 20.8. Koronatilannetta on seurattu tarkasti keväästä alkaen. Kaikki kehitysryhmässä olivat yksimielisiä siitä, että Helsingin Kirjamessut on nyt syytä siirtää ensi vuoteen.

Kirja-ala sitoutunut vahvasti kirjamessuihin
  

Toimialan edustajat johtaja Sakari Laiho Suomen Kustannusyhdistyksestä ja toimitusjohtaja Laura Karlsson Kirjakauppaliitosta kertovat Helsingin Kirjamessujen olevan tärkeä tapahtuma kirja-alalle, mutta myös paljon resursseja vaativa. Tilanne näyttää siltä, että kirjamessujen vahvuudet, suuri kävijämäärä ja tiivis tunnelma, ikään kuin kääntyvät sitä vastaan. Nyt halutaan pitää huolta asiakkaista, kirjailijoista ja henkilökunnasta.

Helsingin Kirjamessut verkossa kokoaa kirjavuoden 2020 

”Olemme pahoillamme siitä, että joudumme siirtämään syksyn odotetuimman kirja-alan tapahtuman.  Tänä syksynä meidän piti viettää Helsingin Kirjamessujen 20-vuotisjuhlia, mutta nyt siirrämme nämä juhlat ensi vuoteen ja silloin juhlaan on todella syytä poikkeuksellisen vuoden jälkeen”, kertoo tapahtumasta vastaava myyntiryhmäpäällikkö Tanja Pasila Messukeskuksesta. ”Haluamme tänä vuonna tarjota kirjavuodelle 2020, kirjailijoille ja lukijoille foorumin, jossa tuodaan esille uutuuskirjoja ja ajankohtaisia keskusteluja. Upea kirjavuosi esittäytyy tänä vuonna ainutlaatuisilla verkkomessuilla. Suunnittelemme niitä parhaillaan ja mietimme erilaisia toteutuksia. Poikkeuksellinen vuosi mahdollistaa uusia avauksia. Uskon, että verkkomessut tulevat tukemaan myös ensi vuoden Helsingin Kirjamessujen kaupallisuutta ja valtakunnallisuutta.”

Verkossa järjestettävillä messuilla ohjelmalla on suuri rooli. Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi on jo tarttunut toimeen. ”Saimme tänä vuonna yli 1400 ohjelmaehdotusta, joista olemme kevään aika työstäneet ohjelman kirjamessujen 15 lavalle. Työ ei valu hukkaan, koska pääsemme toteuttamaan tapahtuman ohjelmaa verkkomessujen kautta. Kokoamme verkkomessuille ohjelman, joka kattaa kirjallisuuden eri genret, suuret tähdet, uutuudet sekä yhteiskunnalliset keskustelut. Tänä vuonna ohjelman teemana on tulevaisuus.  Tiedotamme uusista avauksista lähempänä tapahtumaa. Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan 23.9. Kulunut kevät on sysännyt monia kirjallisuuden pariin ja uskon, että tuo kiinnostus kantaa syksyyn ja siitä eteenpäin.”

Helsingin Kirjamessujen näytteilleasettajien osallistuminen siirtyy automaattisesti vuoteen 2021. Lipun ostaneille kävijöille lähetetään automaattisesti kokoaikalippu verkkomessuille. Lipun voi myös halutessaan vaihtaa ja käyttää Helsingin Kirjamessuilla 2021 tai muussa Messukeskuksen järjestämässä tapahtumassa tämän tai vuoden 2021 aikana.

Messukeskus suunnittelee messukauden turvallista avaamista  

Messukeskus jatkaa syyskauden tapahtumiensa valmistelua ja suunnittelee turvallista messukauden avaamista seuraamalla viranomaisten määräyksiä ja suosituksia.

Messukeskus suunnittelee tapahtumien turvallisuutta tarkasti. Tarkasteltavana ovat niin pienet yksityiskohdat kuin tapahtumien tilasuunnittelu lähtien käsihygieniasta ja maskivalmiudesta aina halli- ja kokoustilamitoitusten uusimiseen ja erikoisaikojen tarjoamiseen riskiryhmille. Messukeskuksen valmistautumisesta voi lukea lisää: www.messukeskus.com/korona.    

Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja merkittävä kulttuurifoorumi 

Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut vuosittain yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa järjestettävät Antikvaariset Kirjamessut sekä Levymessut ja Postimerkkimessut. Seuraavan kerran Helsingin Kirjamessut järjestetään 28. – 31.10.2021 Messukeskuksessa Helsingissä. Samanaikaisesti järjestetään Viini & Ruoka -tapahtuma.  Tänä vuonna järjestetään uusi Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma 22. – 25.10.2020.

Lisätietoja Helsingin Kirjamessuista:

tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
myyntiryhmäpäällikkö Tanja Pasila, Messukeskus, puh. 050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh. 040 750 1019, ronja@ryovari.fi
johtaja Sakari Laiho, Suomen Kustannusyhdistys, puh. 040 579 8868, sakari.laiho@kustantajat.fi
toimitusjohtaja Laura Karlsson, Kirjakauppaliitto, puh. 050 571 5511, laura.karlsson@kirjakauppaliitto.fi

Viini & Ruoka -messuista: tiedottaja Antti Karjunen, Messukeskus, puh. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

www.helsinginkirjamessut.fi #helsinginkirjamessut @helsinginkirjamessut

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta ja Viini & Ruoka -tapahtumasta http://mediabank.messukeskus.com

Osoitelähde: Messukeskus mediarekisteri. Voit poistua tiedotteiden jakelulistalta vastaamalla tähän viestiin.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kirjamessut vie kirjallisuuskeskustelut oppilaitoksiin16.9.2020 02:01:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa tarjoaa yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3000 luokalle kirjallisuusohjelmaa messujen aikana 22. – 25.10.2020 ja kaksi viikkoa niiden jälkeen. Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto tekevät yhteistyössä erilaisia vinkkilistoja ohjelmasta oppilaitoksille ja mahdollistavat oppilaitosten osallistumisen veloituksetta. Poikkeuksellinen vuosi ja uusi toimintatapa tekevät tapahtumasta entistä valtakunnallisemman oppilaitostenkin näkökulmasta.

Helsingin Kirjamessut vie lukupiirit verkkoon7.9.2020 13:05:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit ovat tänä vuonna kaikkien seurattavissa veloituksetta tapahtuman verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma tarjoaa makupaloja jo ennen varsinaista tapahtuma-ajankohtaa 22. – 25.10.2020. Lokakuun alusta alkaen järjestetään viisi lukupiiriä. Ensimmäisessä lukupiirissä keskustellaan kirjailija Kari Hotakaisen kanssa uutuusteoksesta Tarina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme