Uusi kansainvälinen maisterikoulutus etsii innovatiivisia ratkaisuja jälkiteollisiin kaupunkeihin

Kaksivuotinen koulutus keskittyy hiomaan osallistujiensa ongelmanratkaisukykyä erityisesti kaupunkikontekstissa. Koulutuksessa käsitellään esimerkiksi julkishallinnon innovoinnin ja digitalisoinnin teemoja, terveellistä kaupunkisuunnittelua, kulttuuritaloutta ja matkailua sekä kestävä kaupunki -ajattelua. Koulutus sisältää myös pakollisen liikkuvuusjakson 2-3:ssa tutkinnon järjestävässä yliopistossa, mikä antaa opiskelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden perehtyä syvällisesti eurooppalaisten kaupunkien haasteiden moninaisuuteen.
Englanninkielinen koulutus on suunniteltu siten, että se tarjoaa opiskelijoille laajat mahdollisuudet parantaa työllistyvyyttään paneutumalla urbaaneihin haasteisiin tekemällä yhteistyötä paikallisten yhteisöjen, kaupunkien hallintojen ja ohjelman teemoihin erikoistuneiden tutkijoiden kanssa. Tutkinnossa hyödynnetään tiimityöskentelyä ja yhteissuunnittelua Eurooppa-yliopistossa kehitetyn CityLabs-konseptin avulla. CityLabs-toiminnassa opiskelijat ratkovat yhteiskunnallisia haasteita yhdessä kaupunkien kanssa osana opintojaan.
RePIC on ainutlaatuinen tilaisuus saada eurooppalainen yhteistutkinto, jonka myöntävät yhdessä kahdeksan UNICin jäsenyliopistoa: Ruhr-Universität Bochum (Saksa), University College Cork (Irlanti), Universidad de Deusto (Espanja), Erasmus Universiteit Rotterdam (Alankomaat), Koç University (Turkki), Université de Liège (Belgia), Oulun yliopisto ja Zagrebin yliopisto (Kroatia).
Koulutukseen voivat hakea ne, jotka ovat suorittaneet vähintään alemman korkeakoulutukinnon esimerkiksi arkkitehtuurista, maantiedosta, liiketaloudesta tai sosiologiasta. Tarkemmat valintakriteerit löytyvät koulutuksen www-sivulta. Hakeminen tapahtuu Ruhrin yliopiston kautta. Koulutus on maksullinen.
Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus englanniksi 24.3. verkossa kello 18.
Hakuaika koulutukseen päättyy 31.5. ja siihen otetaan 60 opiskelijaa. Koulutus alkaa syksyllä 2023.
Mikä on Eurooppa-yliopisto UNIC?
Eurooppa-yliopistot ovat EU-maiden korkeakoulujen verkostoja, jotka toimivat yhdessä opiskelijoiden, opettajien, tutkijoiden ja ympäröivien yhteiskuntien hyväksi. UNIC-verkostoon kuuluu kymmenen yliopistoa eri puolilta Eurooppaa, jotka yhdessä keskittyvät edistämään koulutusyhteistyötä sekä ratkomaan jälkiteollisten jäsenkaupunkien haasteita. Oulussa tämä muutos kytkeytyy väestönkasvuun ja uudenlaisiin kaupunkikehittämisen mahdollisuuksiin.
Lisätietoja:
Kehityspäällikkö Henna Määttä, Oulun yliopisto, 029 448 3656
henna.maatta@oulu.fi
Avainsanat
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Sodan ja vainon jäljet näkyvät jälkipolvien hyvinvoinnissa ja elämänasenteessa8.6.2023 06:49:00 EEST | Tiedote
Pakkomuutot, perheiden hajaantuminen sekä muut sotaan ja vainoon liittyvät raskaat kokemukset heijastuvat jälkipolvien elämään monin tavoin, selviää Oulun yliopiston tutkimuksesta. Jälkeläisten hyvinvoinnin kannalta vastaanottavan yhteiskunnan asennoituminen tulijoihin ja perheen historian ymmärtäminen ovat avainasemassa.
6G muuttaa energia-alaa ja terveydenhuoltoa6.6.2023 06:32:12 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelman julkaisema kuudes 6G Waves -lehti keskittyy etenkin energia-alan ja terveydenhuollon teemoihin.
Allergisen tulehduksen mekanismeista saatiin uutta tietoa 5.6.2023 05:45:00 EEST | Tiedote
Oulun ja Tampereen yliopistojen tutkijat tekivät uuden havainnon allergiasoluina tunnettujen syöttösolujen toiminnasta. Tutkijat yllättänyt löydös lisää ymmärrystä välittäjäaineiden merkityksestä allergisessa tulehduksessa ja voi mahdollisesti selittää tiettyjen allergialääkkeiden tehottomuutta.
Tiina Rajala, Tua Huomo, Pertti Korhonen ja Janne Saarikivi valittiin Oulun yliopiston hallitukseen1.6.2023 15:57:01 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston kollegio on valinnut neljä uutta jäsentä Oulun yliopiston hallitukseen. Pohjois-Pohjanmaan liiton kehitysjohtaja Tiina Rajala valittiin kaudelle 5.9.2023–31.12.2025. VTT:n Tulevaisuuden tuotteet ja palvelut -liiketoiminta-alueen johtaja Tua Huomo, Fintrafficin toimitusjohtaja Pertti Korhonen sekä kielitieteilijä, tietokirjailija Janne Saarikivi puolestaan kaudelle 1.1.2024–31.12.2025. Yliopiston kollegio päätti asiasta 31.5.2023. Päätös syntyi äänin 13–8.
Uudet opiskelijat todistuksen perusteella on valittu – onnea ja tervetuloa Oulun yliopistoon29.5.2023 13:32:52 EEST | Tiedote
Ylioppilastutkintotodistuksen perusteella valittavat uudet opiskelijat Oulun yliopiston suomenkielisiin kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin on valittu. Todistusvalinta valmistui 29.5. ja valitut saavat ilmoituksen siitä Opintopolku-palvelussa. Valitun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 14.7. klo 15.00 mennessä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme