Valokuitunen Oy

Uusi kansainvälinen toimija valokuituverkkoon – ruotsalainen Bahnhof tulee Valokuitusen verkkoon laajakaistapalveluillaan

Jaa
Ruotsalainen palkittu laajakaistaoperaattori Bahnhof on Valokuitusen avoimeen palveluun perustuvassa kuituverkossa ensimmäinen ulkomainen yritys, jolta voi ostaa nettipalvelut. Kaiken kaikkiaan verkossa on jo kahdeksan palveluntarjoajaa ja valokuidun nettiliittymäksi kymmeniä liittymävaihtoehtoja.

Avoimeen palveluun perustuvan Avoin Kuitu -valokuituverkon laajakaistatarjonta kansainvälistyi, kun ruotsalainen laajakaistaoperaattori Bahnhof tulee Suomen markkinoille 31. tammikuuta. Bahnhof on ensimmäinen ulkomainen yritys, joka myy nettipalveluitaan Valokuitusen valtakunnallisessa verkossa, jossa kotitaloudet kytketään Telian hallinnoimaan Avoin Kuitu -verkkoon.

- Bahnhofin halu tulla Suomen markkinoille kertoo siitä, että verkkomme kasvu on tehnyt siitä houkuttelevan myös ulkomaisille toimijoille. Kiitos Bahnhofille, että he valitsivat Valokuitusen avoimen verkon palvelualustakseen ja uskovat nimenomaan Valokuitusen toimintamalliin suomalaisten asiakkaiden palvelemiseksi parhaalla mahdollisella tavalla. Asiakkaillemme tämä tarkoittaa lisää valinnanvaraa ja parempia palveluita, koska mitä enemmän verkossa on eri palveluntarjoajia, sitä varmemmin palvelut kehittyvät asiakkaiden tarpeiden mukaan ja hinnat pysyvät kilpailukykyisinä myös tulevaisuudessa, Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto kertoo. 

Bahnhofin eri nopeuksien laajakaistapalveluita voi ostaa 31. tammikuuta alkaen niin yksityis- kuin yritysasiakkaat. Bahnhof pyrkii erottumaan muista toimijoista panostamalla tietoturvaan ja yksityisyydensuojaan sekä teknologisesti parhaisiin laitteisiin.

- Meille asiakkaiden tietoturva ja yksityisyys ovat äärimmäisen tärkeitä asioita, ja niihin keskitymme Suomessakin. Tarjoamme asiakkaillemme luotettavat ja äärimmäisen nopeat yhteydet, joissa yksityisyydensuoja on keskiössä. Meiltä myös yksityishenkilöt voivat hankkia esimerkiksi VPN-yhteyden, ja yrityksille tarjoamme muun muassa tietoturvallisia pilvipalveluita vahvalla yksityisyydensuojalla. Olemme todella innoissamme, että olemme Valokuitusen verkon ensimmäinen, ulkomailta tuleva palveluntarjoaja, Bahnhofin toimitusjohtaja Jon Karlung kertoo.

- Perustamisvuodestaan 1994 asti Bahnhofin asiakkaat ovat Ruotsissa tyytyväisimpiä vuodesta toiseen, nyt haluamme tehdä saman Suomessa. Palvelemme suomalaisia asiakkaita myös suomeksi, Karlung kertoo.  

Avoin Kuitu -palveluntarjoajien määrä on kasvanut jo kahdeksaan: Bahnhof, Kaisanet, Kuuskaista, Localnet, Lounea, Mpy, Seltimil ja Telia.

- Verkkomme on avoin kaikille yrityksille, jotka haluavat tulla myymään omia laajakaistapalveluitaan asiakkaillemme. Tänä vuonna toimijoiden määrä kasvaa ja toivottavasti näemme myös muita kansainvälisiä yrityksiä verkossamme vuoden mittaan, Kaunisto kertoo.

Tietoa Bahnhofista:

- perustettu 1994 Ruotsissa
- liikevaihto Q3/2022: 436 MSEK
- asiakkaita yli 439 700
- 7 omaa datakeskusta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Valokuitunen Oy
Valokuitunen Oy
Hämeentie 15
00500 Helsinki

https://valokuitunen.fi/

Valokuitunen Oy rakentaa valokuituyhteyksiä taajamien koteihin ja yrityksiin valtakunnallisesti sinne, missä kysyntää on eniten. Valokuitu on paras saatavilla oleva kiinteä yhteys, joka ei pätki verkon kuormittumisen tai sääolosuhteiden takia. Valokuidulla kotitaloudet saavat tiedonsiirtoyhteydet kerralla kuntoon seuraavaksi vuosikymmeniksi. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä usealta eri palveluntarjoajalta. Lähivuosina Valokuitunen investoi satoja miljoonia valokuituverkkoihin Suomessa, jo pelkästään vuoden 2022 aikana olemme investoineet 50 miljoonaa verkkojen rakentamiseen. Valokuitusen verkkojen rakentamisen pääyhteistyökumppani on Eltel. Meidät omistaa suomalaisen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto ja Telia, jotka tukevat voimakasta kasvuamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valokuitunen Oy

Selvitys: Valokuituverkon hiilijalanjälki on pieni – suomalaiset eivät tunne netinkäytön ympäristövaikutuksia22.3.2023 06:30:00 EET | Tiedote

Green Carbonin tuoreen selvityksen mukaan valokuidun hiilidioksidipäästöt ovat varsin pienet, ja sitä voi pitää kotien ylivoimaisesti ympäristöystävällisimpänä tiedonsiirtotapana. Rakentamisvaiheessa verkon elinkaareksi lasketaan vähintään viisikymmentä vuotta. Sinä aikana verkosta syntyvät päästöt vastaavat bensa- tai dieselautolla menopaluuajoa Helsingistä Kemijärvelle. Silti 75 prosenttia suomalaisista sanoo, että ei ole pohtinut nettiliittymänsä vaihtamista ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon.

Muonion kunnan vuokrataloihin valokuituyhteydet27.2.2023 07:55:00 EET | Tiedote

Valokuitunen rakentaa Muonion kunnan ja kunnan yhtiöiden vuokrahuoneistoihin valokuituyhteydet. Rakentaminen aloitetaan tänä vuonna. Hyväksytty tarjous käsittää 101 huoneistoa. Jokaiseen asuntoon tulee oma yhteys, ja asukas voi itse tilata valokuituun haluamansa nettipalvelut Valokuitusen verkon laajakaista- ja palveluvalikoimista. Kunnan elinvoimaisuudelle toimintavarmat ja nopeat nettiyhteydet ovat äärimmäisen tärkeitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme