Uusi kansainvälinen verkkolehti MyScience esittelee tiedettä ja teknologiaa nuorille

Jaa
Englanninkielinen nuorille suunnattu verkkolehti MyScience julkaistaan perjantaina 19.3.2010 kello 15 osoitteessa www.myscience.fi. Usein päivittyvänä verkkofoorumina MyScience pyrkii olemaan ajankohtainen tiedon lähde ja keskustelun herättäjä. Lehti tuo esille luonnontieteitä, matematiikkaa ja teknologiaa, tukee nuorten aktiivisuutta ja tekee Suomea tunnetuksi tieteen ja teknologian kärkimaana. Lehti on maassamme ainoa laatuaan, ja sitä julkaisee Helsingin yliopiston yhteydessä toimiva LUMA-keskus.

MyScience-lehti tavoittelee luonnontieteistä, matematiikasta ja teknologiasta kiinnostuneita nuoria ympäri maailman. Sitä toimittaa yhteistyöverkosto tieteen ja teknologian ammattilaisia korkeakouluista ja elinkeinoelämästä. Aiheita lähestytään nuorten näkökulmasta.

- Ideamme on toimittaa lehteä nuorten ehdoilla. He ovat mukana paitsi lukijoina myös sisällöntuottajina. Nuorten kommentit ja kysymykset sekä itse tuotetut blogit ja videot ovat tärkeä osa lehteä, kertoo päätoimittaja Veli-Matti Vesterinen.

Vuonna 2010 pääteemoina ovat ilmastonmuutos, uusiutuvat luonnonvarat, uusiutuva energia, vesi, tieto- ja viestintätekniikka ja digitalisoituminen sekä sovellettu matematiikka. Samat teemat on myös kesäkuussa 2010 järjestettävällä ensimmäisellä kansainvälisellä Millennium Youth Camp-leirillä (MyCamp), joka verkkolehden lailla on LUMA-keskuksen hanke. Lehti seuraa kesän leiriä Helsingissä ja sille valittua 30 lahjakasta nuorta, kun he valmistautuvat kotimaassaan leirille ja saapuvat Suomeen.

MyScience-verkkolehden avaa sen toimitusneuvoston jäsen, akatemiaprofessori Risto Nieminen. perjantaina 19.3 kello 15. Tilaisuus pidetään Kumpulan tiedekampuksella osoitteessa kemian laitos, sali A129, A. I. Virtasen aukio 1. Risto Nieminen on myös MyCamp-leirin suojelija.

Toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita tilaisuuteen!

Uusi verkkolehti käyttää samaa konseptia kuin LUMA-keskuksen aiemmat verkkolehdet: suomalaisille nuorille suunnattu Luova ja lapsille suunnattu Jippo. Nämä lehdet palkittiin vuonna 2009 valtion tiedonjulkistamisen palkinnolla korkealaatuisesta ja innovatiivisesta toimitustyo ̈ stä.

MyScience-sivuston julkaisija on LUMA-keskus, joka on Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan koordinoima sateenvarjo-organisaatio yliopistojen, koulujen ja elinkeinoelämän yhteistyölle. Valtakunnallisen keskuksen tarkoituksena on tukea luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista sekä edistää lasten ja nuorten alan harrastuneisuutta.

Verkkolehdellä on kymmenhenkinen toimitusneuvosto, ja sen puheenjohtajana toimii professori Maija Aksela Helsingin yliopistosta.

Lisätietoa:

www.myscience.fi (19.3.2010 klo 15.00 alkaen)
www.helsinki.fi/luma

MyScience-verkkolehden päätoimittaja Veli-Matti Vesterinen
LUMA-keskus, Helsingin yliopisto

puhelin +358 408 477 043, sähköposti veli-matti.vesterinen@helsinki.fi

verkkolehden toimitusneuvoston puheenjohtaja Maija Aksela

LUMA-keskuksen johtaja

puhelin +358 505 141 450, sähköposti maija.aksela@helsinki.fi

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen, tiedottaja, puhelin +358 9 191 51042

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme